Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Autor

Kreatyna - skutki uboczne?

Mateusz88d

Wysłana - 01 kwietnia 2008 19:04    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

jest sprawa tego typu że: doradziłem młodszemu kuzynowi jakie odżywki sobie kupićbo mnie prosił o to i matka mu znalazła kreatyne w pokoju. wiedziala ze to napewno z mojej namowy i z***ała mnie ze truje jej syna i wogole masakra jak smok i nie mogłem przetłumaczyc ze to nic szkodliwego!
moje pytanie i prośba jest taka zebyscie napisali te dobre i te złe strony kreatyny i jesli sa jakies skutki uboczne które moga wystapic pewnie pokaze tego posta ciotce wiec jesli ktos jest jakims np nauczycielem wf albo kims z wykształceniem sportowym lub medycznym niech napisze to i co o tym sądzi
z góry dzieki

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 kwietnia 2008 19:08 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

skrsn

Wysłana - 01 kwietnia 2008 19:08    Edytuj Cytuj
Troche co innego z mojej strony - nie lepiej zabrać ją do kogoś bardziej rzeczywistego niż na forum? Może wypowiedź człowieka ze sklepu z suplami przemówi do niej bardziej niż posty na forum ;)

Mateusz88d

Wysłana - 01 kwietnia 2008 19:12    Edytuj Cytuj
w sklepie to raczej by nie uwieżyła mowiłem jej zeby isc do apteki ale watpie czy ona sie na to zdecyduje

ale to nawet tez nie o ciotke chodzi tylko czy faktyczniezne spowodowac?

faftaq

Wysłana - 01 kwietnia 2008 19:48    Edytuj Cytuj
powiedz jej, ze kreatyna jedyne co moze zlego zrobic to spowodowac biegunke, uszkodzic nerki i spowodowac podwyzszone cisnienie krwi, ale za to bagieta puchnie ladnie i niektorzy nawet 15kilo na wycisk dostają wiec to nie jest byle co.

a tak serio to uzyj wyszukiwarki bo podobnych tematow juz bylo sporo.

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2008-04-01 19:49:10

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

Mateusz88d

Wysłana - 01 kwietnia 2008 20:06    Edytuj  Cytuj
tak wiem własnei przeczytałem sporo tego i widze ze kreatyna nie spowoduje skutków ubocznych bo przedawkowanie i tak jest wydalane z moczem wiecchyba tylko zostaje zaciagnac ciotke do apteki zeby mnie z testamentów nie po wykreślali;)

topolina

Wysłana - 01 kwietnia 2008 22:39    Edytuj Cytuj
faftaq tak apropo nerek spotkalaes kiedys jakas osobe z uszkodzonymi nerkami po kreatynie lub slyszales chociarz o takich przypadkach?

sa osoby ktore zjadly nawet kilkanascie kg krety i sa zdrowe, a sa i takie ktore po pierwszym cyklu czuly bol nerek...

ciekawe czy wiekszosc kulturystow ma zdrowe nerki...

faftaq

Wysłana - 01 kwietnia 2008 22:41    Edytuj Cytuj
nie nigdy ne slyszalem. moja powyzsza odpowiedz miala w sposob zartobliwy przestraszyc zachowujac pozory wiarygodnosci. dzis jest pierwszy kwietnia. ale juz sie konczy - wiec prostuje

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

bic44

Wysłana - 01 kwietnia 2008 22:44    Edytuj Cytuj
kredka nie uszkadza, tylko obciąża, zwiększona praca nie jest równoznaczna uszkodzeniu

co do bólów, to wydawało mi się, że nerki są bezobjawowe, tj nie dają objaw w postaci bólu.

ale moge sie mylić;)
Ekspert -

mcmel

Wysłana - 01 kwietnia 2008 22:48    Edytuj Cytuj
efektem ubocznym kreatyny jest zwiekszenie beztluszczowej masy ciala

Szukaj, a znajdziesz!

Moja siłownia - [http://www.sfd.pl/Si%C5%82ownia_Melona_i_ekipy_%3A_-t348550.html]

topolina

Wysłana - 01 kwietnia 2008 22:51    Edytuj Cytuj
heh rozumiem
z kreta wg mnie nie ma co przesadzac, szczegolnie jak sie choruja na nerki...i tak to jeden z najbezpieczniejszych supli...

choroby nerek poczatkowo przebiegaja bezobjawowo, gdy juz jest zle bola...

kudi88

Wysłana - 02 kwietnia 2008 09:51    Edytuj Cytuj
a ja mam pytanie czy możliwe że przez kreatyne oddaje z siebie wiecej moczu ? chodzi oto że dłużej się odlewam ? proszęo pomoc

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kreatyna - skutki uboczne?

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.