Zastanawiam się nad taką rzeczą. Ogólnie jestem dość zajęty, uczelnia i praca, więc muszę się mocno pilnować, żeby w odpowiednim czasie zjeść i wziąć ew. suplementy. W ciągu dnia mam kłopot, żeby znaleźć moment, w którym mam pusty żołądek i mógłbym wziąć kreatynę. Wstawanie 30 min wcześniej rano też neispecjalnie wchodzi w grę - pomyślałem, czy nie mógłbym sobie przed snem przygotować kreatyny (sok+proszek), obudzić się dajmy na to godzinę wcześniej, będąc półprzytomnym łyknąć kreatynkę i dalej spać :) A) Czy kreatyna przygotowana powiedzmy 6-7h przed spozyciem nie straci swoich własności? B) czy w czasie tej godziny snu wchłonie się tak jak powinna?
a) straci swoje wlasciwosci co to za problem przygotowac soczek i lyzeczke kreatyny obok?
b) mozesz spac
no albo jw co sie przejmujesz wogole
Zmieniony przez - Pitt Bull w dniu 2007-11-20 20:45:47
"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
Ekspert -
1195587913000
ilna
Wysłana - 20 listopada 2007 20:47
ja tak robilem wstawalem pol godziny wczesniej lyzka krety do buzi popilem woda lub soczkiem i dalej w kimono nie rozpuszczaj kreatyny z woda kilka godzin wczesniej bo bedzie syf
"yyyyyyyyy poprosze 4 pudelka ryzu, takiego no wie pani na mase bo ja na silowni cwicze..."
1195588041000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 20 listopada 2007 20:47
...ja powiem tyle, że od jakiegoś czasu/brak czasu/ odszedlem zupełnie od tego, że kreatynę trzeba brac na pusty żolądek.
z tego co zauwazylem u siebie to najsłabiej kreatyna dzialaa wlaśnie u mnie wtedy gdy tak ja wlaśnie bralem, a także z bialkiem- bo roznie eksperymentowalem. a teraz- posiłek nie posiłek, mleko, nie mleko, tłuszczu w wiekszych ilościach unikam- bo mnie muli- i jest spoko.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Oki, to bardzo upraszcza sprawę :D Dzięki za tak szybką reakcję!
1195588432000
TyToNieJA
Wysłana - 20 listopada 2007 20:56
a dla mnie to jest dziwne zeby nie bylo czasu na zrobienie i spozycie krratyny w ciagu dnia to zajmuje max 5 min xD
Początkujący Kucharz :)
1195588601000
jabolcokk A.Jabłoński
Wysłana - 21 listopada 2007 00:30
Wsypać do buzi proszek lub kapsy i popić zajmuje 5 minut ludzie maja straszne problemy naprawde Z rana 15 minut przed posiłek zarzyj kreatyne i mozesz po 15 minutach jesc posiłek
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-11-21 00:31:47
zreszta wogole jak wstajesz to chyba nie idziesz odrazu do kuchni i masz gotowe sniadanie , tylko musisz je zrobic itp itd...
"Mniejsi i więksi,równi i równiejsi,jedni używają mózgu drudzy używają mięśni,lub obu jednocześnie,Ci są tu najlepsi bezsprzecznie,a i tak nie żyją wiecznie ... "
Ekspert -
1195634098000
TyToNieJA
Wysłana - 21 listopada 2007 13:58
nie wiem kim tacy ludzie sa i czym sie zajmuja ze nie maja czasu na zzrobienie lub lykniecie kreaty lub czegos innego lol