Chciałbym się dowiedzieć, czy jest sens stosowania takiego czegoś, że będe brał po treningu 5g kreatyny, popijał to 40g dextrozy (z tauryną) i dodatkowo łykne do tego porcje białka WPC 80 tj. 30g rozrobionej w 200ml mleka 2%, a gdzieś po pół godziny zjadł posiłek po treningowy np. piersi z kurczaka + ryż itp. itd. Czy lepiej zostawić białko na inną porę? I do kreatyny dawać tylko te 40g dextro. A jeżeli jedno i drugie ma sens, po której opcji spodziewać się lepszych rezultatów>? Oczywiście dietka, trening ustalony jest Sogi za pomoc
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." Kartezjusz
wpc rozrabiaj w mleko 0,5 procent albo jak znajdzie 0,0 procent tluszczy po trreningu nie nalezy dostarczac tluszczy bo zmiejszaja wchlanialnosci bialka
a pozatym lepiej bialko na inna pore :)
Zmieniony przez - carbon2222 w dniu 2007-03-19 23:43:53
lepiej byc duzym idiota niz malym ale ciota
1174344176000
faftaq
Wysłana - 20 marca 2007 00:43
ja nie toleruję mleka i dziwię si jak mozna je tolerowac, ale jesli niemasz z tym problemów to połączeni dextro + białko + kretka jest ok, aczkolweik dextro to taki maluch wsród merców. nie odważyłbym sie wziąc 40g w porcji. co do mixu kretka + mleko; brałem i nikt mi nie wmów ze jedno niewluje działnie drugiego.
Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -
1174347834000
Miniak_DH
Wysłana - 20 marca 2007 07:17
Natura nie mogła się pomylić, waląc kreatynę do tłustego mięsa, a tu się wszyscy przejmują paroma gramami w mleku.
Specjalista -
1174371442000
maximus_pl
Wysłana - 20 marca 2007 08:24
mi sie wydaje ze dobrze to rozplanowales tylko rozrabiaj to w melku odtluszczonym
Znawca w dziale odżywki & suplementy :)
Znawca -
1174375445000
bic44
Wysłana - 20 marca 2007 08:35
jest dobrze, pij mleko jakie tam masz, tylko dextro wywal.
szczerze mowiac jak pilem gainera z melkiem 2% to mialem rewolucje zoladkowe
Znawca -
1174378727000
vandetta
Wysłana - 20 marca 2007 11:39
Czyli dochodzę do wniosku, że dextroza mi niepotrzebna? Bo mam z olimpa orange dextro juice i myślałem, że jednak wspomoże to transport kreatyny. Jeśli chodzi o białko, to będę je brał ale rozrobione z wodą, myślę, że takie wyjście będzie najrozsądniejsze, a porcje dextro ograniczę do 30g. Dzięki za rady. Łapcie po sogaczu
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." Kartezjusz
dextro w porcji cyzli chyba tam 40g ma 2g tauryny wiec nie jest zle aczkolwiek nie niezbedne
Znawca -
1174395060000
fukinhot
Wysłana - 20 marca 2007 14:18
30g dextro to za mało, żęby efektywnie wspomoc transport kreatyny.. Po prostu jest to przereklamowany chwyt reklamowy. JAk pokazują badania ilość ktora takie coś by uczyniła to okolo 100g glukozy/dekstrozy. A imo takie ilośći cukrów prostych nie sa korzystne dla zdrowia w perpsektywie czasu Wiec dekstro jak już masz to dawaj po treningu zamiast np owoca ( owoc lepiej jednak bo ma np witaminy i inen ciekawe rzeczy i jest przede wszystkim naturalny). Lepej już po treningu robić sobie miks bialkowo-weglowodanowy (1:2)- w tym mozsz dać wlasnie w porcji wegli trochę dekstrozy reszta wegle złozone. I np do tego jeszcze leucyna i byłby wypas
Maniak ma rację kreatyny jest stosunkowo dużó w wołowinie wlasnie i także w śledziach , ktore są b. tłusta rybą
Zmieniony przez - fukinhot w dniu 2007-03-20 14:21:04