Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kręgosłup, dyskopatia, rwa kulszowa, skolioza, plecy, szyja, ...

kradam

Wysłana - 27 marca 2008 18:53    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Od dziś żale na temat kręgielni wylewamy tu.
Jak coś mnie zmotywuje to może napisze FAQ.
Należy zacząć od tego, że bóle w okolicy kręgosłupa mogą mieć bardzo wiele różnych przyczyn. Jednak większość przypadków, to spowodowane najczęściej głównie "udogodnieniami" cywilizacyjnymi zespoły przeciążeniowe. Niestety medycyna klasyczna w polskim wydaniu nie nadąża za rozwojem tej epidemii i stąd m. in. trzeba się "leczyć" na forum.
Specjalista -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 marca 2008 17:12 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

qski

Wysłana - 28 marca 2008 17:12    Edytuj Cytuj
Ból pleców w okolicach łopatek, nasilający się przy dużym wdechu, złapany po wyciskaniu na ławeczce. Jakaś rada? :)

kradam

Wysłana - 29 marca 2008 00:00    Edytuj Cytuj
Żadnych innych objawów nie było i nie ma?
Spróbuj to mobilizować. Np. połóż się na plecach na dywanie, ugnij nogi, przenieś ręce za głowę i wyprostuj kilka razy kręgosłup. W tej pozycji powoli kładź kolana bokiem na jedną i drugą stronę.
Na stojąco możesz porobić skręty, nogi w miejscu, dłonie opierasz o ścianę za Twoimi plecam. Raz z jednej raz z drugiej strony.
ĆWICZENIA ZAWSZE BEZ BÓLU.
Poproś kogoś, aby pouciskał mięśnie w bolesnej okolicy i ewentualnie rozmasował miejsca, gdzie będziesz czuł ból.

Z czasem samo przejdzie, na nic poważnego nie wygląda.

Zmieniony przez - kradam w dniu 2008-03-29 00:02:58
Specjalista -

Wislakk

Wysłana - 29 marca 2008 01:05    Edytuj Cytuj
boli mnie krzyż, nasila się po wysiłku (narty, przysiady, martwego nie robię nie jestem masochistą ) jak za długo śpię to promieniuje na lewą nogę. boli mnie to od kilku lat, ale jak zacząłem na poważnie ćwiczyć ból sie nasila... w podstawówce chodziłem na gimnastykę korekcyjną, w poniedziałek idę do lekarza. maści raczej mało pomagają, bardziej pomaga lekki wysiłek (przysiady bez obciążenia) albo basen. co mi może być? mam się bać? zrezygnować z wszystkich ćwiczeń do czasu otrzymania wyników? czy tylko z przysiadów, martwego, i wyciskania na barki? mam jeszcze takie ćwiczenia rozluźniające (ojcu dysk wypadł i miał rehabilitację). Z góry dzięki za rady!

Żałuje tylko tych rzeczy których nie zrobiłem!

Lovik

Wysłana - 29 marca 2008 08:43    Edytuj Cytuj
u mnie ból pojawił się niedawno w okolicy łopatek bardziej po lewej stronie nasila się przy schylaniu jest nie do wytrzymania jakieś porady ?

Wislakk

Wysłana - 29 marca 2008 12:54    Edytuj Cytuj
Czy ja mam ćwiczyć z pasem? wszystko czy tylko przysiady? Czy testował ktoś trening mięśni korowych Tomasza Brzózki? mogę go wpleść zar z tygodniu w FBW? bym robił A-poniedziałek trening Tomasza-środa B-piątek

kradam

Wysłana - 29 marca 2008 13:07    Edytuj Cytuj
Wislakk powinieneś zmienić nieco trening, konkretnie na taki który zaleci specjalizujący się w kręgosłupach fizjoterapeuta. Przyczyn takiego bólu może być co najmniej kilka. Rola lekarza powinna ograniczyć się do wykluczenia tych rzadszych i poważniejszych. Niestety problem polega na tym, że wielu lekarzy bierze się również za "leczenie".
Jak to zaniedbasz to możesz mieć w przyszłości problem wymagający już interwencji chirurga.
Ćwiczenia rozluźniające mogą pomóc.
Specjalista -

Wislakk

Wysłana - 29 marca 2008 13:11    Edytuj  Cytuj
wielkie dzięki będę miał niedługo abona napiszę jeszcze w następnym tygodniu jak pójdę na badania. czy do fizjoterapeuty mogę sie wybrać na kasę chorych? czy tylko prywatnie?

W_ojtek23

Wysłana - 29 marca 2008 15:13    Edytuj Cytuj
Mam takie pytanie okolo 5 miesiecy temu mialem bardzo duzy bol w kregu szyjnym. Po okolo 2 miesiacach bol ustapil ale teraz mam cos dziwnego. Gdy przycisne lekko palcami ten krag i napne miesnie plecow to czuje jak cos szoruje i sie porusza. Czy to moze sie poruszac krag ??

qski

Wysłana - 29 marca 2008 15:20    Edytuj Cytuj
Dziękuję bardzo. Ból minął ;P

kradam

Wysłana - 29 marca 2008 17:46    Edytuj Cytuj
Twój problem z szyją przeszedł ze stanu objawowego w bezobjawowy. Coś tam się złego dzieje, wcześniej dawało wyraźny ból, teraz tylko te obcieranie. Coś tam jest przykładowo bardziej napięte niż powinno i stąd ten efekt.
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 40 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kręgosłup, dyskopatia, rwa kulszowa, skolioza, plecy, szyja, ...

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.