Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Krótkie Plecy (kregoslup)

bartekCk91

Wysłana - 04 listopada 2008 23:11    Edytuj  Cytuj

Przeniesiony przez Mawashi z działu 'Trening w domowych warunkach'.

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam.. Problem moj polaga na tym iz mam krotkie plecy.. Co do dlugosci nog.. mam 17 lat,, na silownie chodze mniej wiecej okolo poltorej roku.. Wytarlem chyba dyski i zgniotlem je.. tak .. zbilem. Mysle. Moj ojciec jest mojego wzrostu ale ma kosc piszczelowa nizsza okolo 2cm bo mierzylem. Da sie cos z tym zrobic? Nasady kosci dlugich mam juz zrosniete.. Bylem u lekarza z przeswietleniem nadgarstka. Chcialem jeszcze urosnac ale lipa. Wziasc hgh itp. Bo wlasnie niski jestem.. a na wzroscie mi zalezy wlasnie. Jakies cwiczenia na kregoslup moze.. odstawienie silowni czy cos.. prosze o rade;/

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 listopada 2008 23:14 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

bartekCk91

Wysłana - 04 listopada 2008 23:14    Edytuj Cytuj

wstawie zdjecie jeszcze raz bo cos ucielo widze..

bartekCk91

Wysłana - 04 listopada 2008 23:24    Edytuj Cytuj
Nie wiem co jest czemu tak ucina nogi.. jak ktos ma konto na naszej klasie to moze spr na tym zdjeciu http://nasza-klasa.pl/profile/19394243/gallery/6

Mawashi

Wysłana - 05 listopada 2008 10:23    Edytuj Cytuj
Generalnie to nogi dają naszemu ciału wzrost, wyższy ma dłuższe nogi, niższy krótsze. Taka jest generalnie zasada.
Twoje nogi są stosunkowo długie, korpus krótszy. Proces kostnienia główek stawów odnosię się właśnie głównie do wzrostu kości długich (kości podudzia, kości udowe, ramienna, kości przedramienia). Kręgosłup i urazy kręgosłupa odnoszą się nie bezpośrednio do zahamowania wzrostu, więc tu przyczyny bym nie szukał.

Druga sprawa, to jeśli faktycznie masz takie problemy z kręgosłupem to jesteś książkowym przykładem nieodpowiedzialnej młodej osoby bez wyobraźni, która bez pojęcia o tym sporcie zaczyna ćwiczyć z ciężarami.
Cierpieć z tego powodu bęziesz dopiero za kilkanaście lat, więc teraz raczej skup się na tym by pomagać swojemu kręgosłupowi, a nie kombinować jak jeszcze urosnąć.

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"

misiekX3

Wysłana - 05 listopada 2008 12:10    Edytuj Cytuj
Ja jeszcze dodam od siebie ze dlugie nogi mozna miec genetycznie, ja np mezczyzna a dlugie nogi u mnie wszyscy mieli w rodzinie i przeszlo to na mnie, ale jak sie nosi ubranie i w ogole to nic tego nie widać..

McNolly

Wysłana - 05 listopada 2008 14:53    Edytuj Cytuj
podpisże sie pod słowa pana ,którego avatar otoczony jest zioloną obwódką ;]

bez pracy nie ma kołaczy

bartekCk91

Wysłana - 05 listopada 2008 18:17    Edytuj Cytuj
No wlasnie moge miec problemy z kregoslupem.. i po czesci swiadom jestem tego. A jak moge dbac o niego teraz? Basen.. jakies cwiczenia rozciagajace czy cos? I co z ta silownia.. odstawic ja czy moze tylko znalesc inne cwiczenia na barki..? Bo martwego ciagu nie cwiczylem nidgy.. nawet raz w zyciu.. a barki ciezarem max nie cale 30 kg

Jezi

Wysłana - 05 listopada 2008 19:23    Edytuj Cytuj
Jakbys sobie dyski wytarl jak ty to mowisz ,to wiesz co ty bys mial.To że masz tulow krotszy w stosunku do nog niczego nie dowodzi.Chodza tez takie typy nozki jak kaczuszka a tulow dlugi.Chyba lepiej miec na odwrot.Przynajmniej niewyglada to komicznie.

bartekCk91

Wysłana - 05 listopada 2008 21:18    Edytuj Cytuj
Co by sie stalo jakbym wytarl dyski?

misiekX3

Wysłana - 05 listopada 2008 21:20    Edytuj Cytuj
to bys nie mial windowsa ale dzisiaj podsmie****ki robie xD

Zmieniony przez - misiekX3 w dniu 2008-11-05 21:22:38

bartekCk91

Wysłana - 05 listopada 2008 21:29    Edytuj Cytuj
eee.. smiechu,, heh dales mocy;p

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Krótkie Plecy (kregoslup)

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.