Wczoraj byłem na koncercie i jak to bywa na otwartych imprezach stoi wiele roznych maszyn, jedna z nich przyprawiła mi duzy problem, chodzi o gruszke bokserska, taka na punkty. Skusiłem sie na to i teraz zaluje Po pierwszym uderzeniu spoko, ale przy drugim chyba zle ulozylem nadgarstek i tak mnie teraz boli ze z ledwoscia pisze na klawiaturze, nie mowiac juz o innych czynnosciach Co moge na to poradzic- moze sa jakies kremy na kontuzje, moze musze to usztywnic- nie wiem co mam robic Mam jakis preparat na alkoholu z mentolem, ale nie wiem czy to wystarczy
Pozdrawiam -BiLaX-
...:::Życie nie ma sensu, bez dążenia do wytyczonego celu:::...
Pozdrawiam -BiLaX-
Chyba az tak krytycznie nie jest- moze jakies domowe sposoby??
Pozdrawiam -BiLaX-
Pozdrawiam -BiLaX-
1054493262000
Klejcun
Wysłana - 02 czerwca 2003 00:41
Ale na przeswietlenie nie zaszkodzi isc,ja kiedys ze zlosci przy komputerze walnalem z calej sily w biurko i nadgarstek zaczal mnie bolec dopiero po kilku godzinach.Tez mowilem sobie ze to nic powaznego,smarowalem nadgarstek zelami i masciami,ale z kazdym dniem bol sie robil coraz gorszy,ze az momentami mi sie ciemno w oczach robilo i nie moglem prostowac palcow w dloniach,poszedlem na przeswietlenie i okazalo sie ze mam peknieta kosc przy nadgarstku.Takze dzisiaj z samego rana lec na RTG.
Pozdrawiam.
<<<<<< Doradca w dziale koksowe przedszkole >>>>>>
Pozdrawiam.
1054507266000
SFD
Wysłana - 02 czerwca 2003 09:50
Ok. rzeczywiście- Rtg nie zaszkodzi. Nie zapomnij,że po okresleniu diagnozy podaj nam cos ię stało. Czesto lekarze przewsadzaja z inieruchomieniem(czas).Jesli kosci sa całe, możesz uzywac róznuch masci p/ bólowych. Nie ma sensu czgoś polecac, bo róznie na nie każdy reaguje. Pozdrawiam
Primum non nocere...
1054540213000
ARNII
Wysłana - 02 czerwca 2003 12:52
no fajnie fajnie. mam ci zeskanować moje zdjęcie rntgenowskie z podobnej kontuzji?
PoZdrawiam
JEŚLI UZYSKAŁEŚ POMOC ODPŁAĆ SIĘ TYM SAMYM!!!!!
ModeratOr UFD w Języku polskim
jołki połki
1054551169000
SFD
Wysłana - 02 czerwca 2003 13:37
nie -sorki,że zle mnie zrozumiałes. Proponowaliśmy rtg i po zdjęciu(diagnozie lakarza) mogłbys cos napisać.Jesli disiaj juz jest lepiej, to dobrze. pOzdrawiam
Primum non nocere...
1054553837000
Bilax
Wysłana - 02 czerwca 2003 17:40
Dzisiaj jest juz zdecydowanie lepiej, robiłem sobie oklady z jakiegos austriackiego leku na kontuzje dla sportowcow DIANA na alkoholu z mentolem i to chyba pomogło Złamana, potłuczona ani zwichnieta chyba nie jest, bo w tym wypadku byłoby coraz gorzej, a jest lepiej, poczekam jeszcze pare dni, jak nie bedzie przechodzic to pojde na RTG Powiedzcie mi czy narazie mam miec usztywniony ten nadgarstek np bandazem elastycznym czy lepiej nie??
Pozdrawiam -BiLaX-
Pozdrawiam -BiLaX-
1054568423000
krates ZASŁUŻONY
Wysłana - 02 czerwca 2003 19:33
na razie usztywniaj
"Niemoc to piekło, moc to naiwność"
"Niemoc to piekło, moc to naiwność"
Specjalista -
1054575189000
shnosnas
Wysłana - 02 czerwca 2003 23:17
a na przyszłość kup sobie gruszkę bokserską do domu i codziennie 10 minutowy trening na niej, oraz pompki na pięściach i inne ćwiczenia wzmacniające nadgarstki (synchroniczny trening tonfami na przykład). To wszystko oczywiście dłuższy czas po ustąpieniu obecnej kontuzji.
Everybodys stupid, but not as stupid as Johnny Knoxville!