Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 8784 razy
słowa kluczowe: kontuzja  barku 
Autor

Kontuzja barku ????

zed22

Wysłana - 08 maja 2005 16:03    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam ,mam pewien problem.
W sobote (tydzien temu) mialem trening barków. We wtorek jak sie obudzilem lewy bark tak mnie bolal ze nie moglem podniesc reki w bok(do gory) smarowalem ten bark mascia rozgrzewajaco - przeciwbolową. W sobote nie odczuwalem juz bólu i reka moglem swobodnie ruszac, lecz wieczorem bark zaczal mi mocno strzelac.Strzela podczas krazenia reka w przod i tyl. I teraz pytanie do Was, udac sie z tym do lekarza (chociaz on pewnie przepisze jakas masc) oszczedzac ten bark i poczekac az przejdzie czy normalnie robic dalej treningi z tym strzelaniem barku.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 maja 2005 18:45 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Boofi

Wysłana - 08 maja 2005 18:45    Edytuj Cytuj
oszczędzać i isć do lekarza
pewnie dostaniesz receptę na lek przeciwzapalny

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

evernever

Wysłana - 08 maja 2005 19:39    Edytuj Cytuj
I prawdopodobnie niestety nic pozatym ortopeda nie pomoze. Taka rada jesli masz znajomego ortopede to idz do niego, bo inni wątpliwe zeby chcieli Ci pomóc. A jesli nie masz znajomego, i pójdziesz z normalną wizytą, to nie mów ze nabawiles sie kontuzji na silce tylko np. w pracy lub cos w tym stylu. Nie wiem czemu ale lekarze za bardzo nie trawią ludzi cwiczących na silce. a tak pozatym to leki przeciw bólowe i zapalne, glucosamina, fastum, wit C około 1,5 gr na dzien, przerwa z silką minimum tydzien, no i spróbój załatwic sobie laseroterapie, lub cos podobnego.
pozdro

[http://www.sfd.pl/temat268831/]

Post dla osób z kręgozmykiem, wymiencie swoje
doświadczenia ;)

zed22

Wysłana - 08 maja 2005 22:00    Edytuj Cytuj
dzieki za odpowiedzi :)
Ale wydaje mi sie ze problem z barkiem nie wystapil przez silownie tylko jakos podczas snu, (moze cos pzreskoczylo lub cos podobnego) poniewaz troche jest za długa przerwa miedzy treningiem (sobota) a pierwszym objawem czyli bolem (wtorek po przebudzeniu). Teraz 2 razy dziennie smaruje bark mascia Viprosal B , polecila mi ja pielegniarka w szkole :D
A jesli chodzi o siłownie to calkiem sobie odpuscic na tydzien - dwa czy moze sobie na przyklad robic raz w tygodniu biceps i triceps ??

evernever

Wysłana - 09 maja 2005 07:05    Edytuj  Cytuj
Mało prawdopodobne aby urazł wystąpił w czasie snu chyba że spadłes z piętrowego łużka według mnie nie mas sensu ćwiczyć, zrób sobie przerwe, przecież masa nie ucieknie jeśli sie bedziesz dobrze odżywiał
aha masz tu linka do arta Mawashiego na temat kontuzji stawów:
http://www.sfd.pl/temat76453/ według mnie bardzo dobry i przydatny artykół.
pozdro

doświadczenia ;)

zed22

Wysłana - 09 maja 2005 14:30    Edytuj Cytuj
Właśnie wrocilem od lekarza ogolnego. Pani doktor powiedziala ze jesli mnie teraz nic nie boli to nic mi nie jest i jej tez czasami cos strzyka w barku. Przepisala mi Fastul żel i mam sobie zrobic przerwe z siłownia na okolo 2 tygodnie.Powiedziala tez ze to strzykanie moze zostac na stale a do ortopedy nie ma po co isc bo to nie jest nic poważnego. Ahh ci lekarze ...

evernever

Wysłana - 09 maja 2005 15:16    Edytuj Cytuj
To jest własnie służba zdrowia nasza ukochana niestety. Proponuje isc jeszcze raz do lekarza pierwszego kontaktu ale innego, i powiedz że Cie boli ciągle i nie daje Ci normalnie żyć. Wtedy napewno dostaniesz skierowanie.
pozdro

doświadczenia ;)

zed22

Wysłana - 09 maja 2005 16:37    Edytuj Cytuj
Juz sobie chyba podaruje innych lekarzy. Odczekam kolo 2 tygodni i wtedy zobacze jak sprawa sie rozwija.

evernever

Wysłana - 09 maja 2005 16:54    Edytuj Cytuj
Jabym polecil isc do lekarza moze trafisz na takiego który zechce Ci pomóc. Nie masz nic do stracenia oprócz nerwów i troche czasu
pozdro

doświadczenia ;)

kuerte1971

Wysłana - 15 maja 2005 20:42    Edytuj Cytuj
Mam to samo naderwalem bark kiedys dawno temu (nawet bardzo dawno) i zostalo do dzis! Czekanie nic Ci nie da!!!

NATURALNE JEST PIĘKNE / TYLKO CZYSTA SIŁA

zed22

Wysłana - 16 maja 2005 22:12    Edytuj Cytuj
kuerte1971 w jakich okolicznosciach naderwałes ten bark, jak dlugo Cie bolal, czy strzyka do tej pory i czy mozesz (mogles) wykonywac normalne treningi barkow i innych partii

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kontuzja barku ????

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.