Witam ,mam pewien problem. W sobote (tydzien temu) mialem trening barków. We wtorek jak sie obudzilem lewy bark tak mnie bolal ze nie moglem podniesc reki w bok(do gory) smarowalem ten bark mascia rozgrzewajaco - przeciwbolową. W sobote nie odczuwalem juz bólu i reka moglem swobodnie ruszac, lecz wieczorem bark zaczal mi mocno strzelac.Strzela podczas krazenia reka w przod i tyl. I teraz pytanie do Was, udac sie z tym do lekarza (chociaz on pewnie przepisze jakas masc) oszczedzac ten bark i poczekac az przejdzie czy normalnie robic dalej treningi z tym strzelaniem barku.
oszczędzać i isć do lekarza pewnie dostaniesz receptę na lek przeciwzapalny
XXX Boofi XXX Hard Core Straight Edge "Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -
1115570728000
evernever
Wysłana - 08 maja 2005 19:39
I prawdopodobnie niestety nic pozatym ortopeda nie pomoze. Taka rada jesli masz znajomego ortopede to idz do niego, bo inni wątpliwe zeby chcieli Ci pomóc. A jesli nie masz znajomego, i pójdziesz z normalną wizytą, to nie mów ze nabawiles sie kontuzji na silce tylko np. w pracy lub cos w tym stylu. Nie wiem czemu ale lekarze za bardzo nie trawią ludzi cwiczących na silce. a tak pozatym to leki przeciw bólowe i zapalne, glucosamina, fastum, wit C około 1,5 gr na dzien, przerwa z silką minimum tydzien, no i spróbój załatwic sobie laseroterapie, lub cos podobnego. pozdro
Post dla osób z kręgozmykiem, wymiencie swoje doświadczenia ;)
1115573947000
zed22
Wysłana - 08 maja 2005 22:00
dzieki za odpowiedzi :) Ale wydaje mi sie ze problem z barkiem nie wystapil przez silownie tylko jakos podczas snu, (moze cos pzreskoczylo lub cos podobnego) poniewaz troche jest za długa przerwa miedzy treningiem (sobota) a pierwszym objawem czyli bolem (wtorek po przebudzeniu). Teraz 2 razy dziennie smaruje bark mascia Viprosal B , polecila mi ja pielegniarka w szkole :D A jesli chodzi o siłownie to calkiem sobie odpuscic na tydzien - dwa czy moze sobie na przyklad robic raz w tygodniu biceps i triceps ??
1115582451000
evernever
Wysłana - 09 maja 2005 07:05
Mało prawdopodobne aby urazł wystąpił w czasie snu chyba że spadłes z piętrowego łużka według mnie nie mas sensu ćwiczyć, zrób sobie przerwe, przecież masa nie ucieknie jeśli sie bedziesz dobrze odżywiał aha masz tu linka do arta Mawashiego na temat kontuzji stawów: http://www.sfd.pl/temat76453/ według mnie bardzo dobry i przydatny artykół. pozdro
1115615113000
zed22
Wysłana - 09 maja 2005 14:30
Właśnie wrocilem od lekarza ogolnego. Pani doktor powiedziala ze jesli mnie teraz nic nie boli to nic mi nie jest i jej tez czasami cos strzyka w barku. Przepisala mi Fastul żel i mam sobie zrobic przerwe z siłownia na okolo 2 tygodnie.Powiedziala tez ze to strzykanie moze zostac na stale a do ortopedy nie ma po co isc bo to nie jest nic poważnego. Ahh ci lekarze ...
1115641854000
evernever
Wysłana - 09 maja 2005 15:16
To jest własnie służba zdrowia nasza ukochana niestety. Proponuje isc jeszcze raz do lekarza pierwszego kontaktu ale innego, i powiedz że Cie boli ciągle i nie daje Ci normalnie żyć. Wtedy napewno dostaniesz skierowanie. pozdro
1115650452000
kuerte1971
Wysłana - 15 maja 2005 20:42
Mam to samo naderwalem bark kiedys dawno temu (nawet bardzo dawno) i zostalo do dzis! Czekanie nic Ci nie da!!!
NATURALNE JEST PIĘKNE / TYLKO CZYSTA SIŁA
1116182563000
zed22
Wysłana - 16 maja 2005 22:12
kuerte1971 w jakich okolicznosciach naderwałes ten bark, jak dlugo Cie bolal, czy strzyka do tej pory i czy mozesz (mogles) wykonywac normalne treningi barkow i innych partii