Witam serdecznie! Otoz mam pewien problem, z ktorym chcialbym sie do Was zwrocic :) Jakis miesiac temu, sparowalismy sobie ze znajomymi, i podczas wyprowadzania low-kicka, kolega go zablokowal. Kopalem dosyc mocno i po bloku, mimo ochraniaczy, poczulem kure*ski ból. Od tamtego czasu, ból ten co jakis czas powraca, to jak sobie zle kopne w worek, to jak zle kopne na treningu(zamiast dolna to gorna czescia golenia). Chcialbym dodac, ze sama kosc goleniowa mnie nie boli, jednak 'otoczka' po prawej stronie, nie wiem jak to sie zwie, na dodatek tylko jak sobie ponownie podraznie, jednakze czuje ciagle bol w lydce, bol jakby zakwas, jednak zakwas to nie jest, bo nie miewam zakwasow od dluzszego czasu jak trenuje, poza tym nie wystepowalby na jednej lydce, i to przez caly czas. Smarowalem jedna mascia - nic. Kupilem dzis nowa, inna - moze pomoze. Chcialbym dodac, ze nie mam zadnych siniakow w tych okolicach itd. Wie ktos moze co to moze byc, i czy taka zwykla masc pomoze? Pozdrawiam
zrobie to jesli kolejne mascie nie pomoga, poki co zwracam sie o pomoc do Was :) a przerwy zrobic nie moge. nie jest to kontuzja ktora mi jakos strasznie przeszkadza w treningach, a juz niedlugo zawody, wiec musze trenowac.
1256237502000
Cavior Bushido24.pl
Wysłana - 22 października 2009 20:53
Może silne stłuczenie? Czasem potrafie boleć kilka tygodni... ale kondek ma racje-idź do lekarza (sportowego). To co on Ci powie będzie więcej warte niż nasze amatorskie diagnozy i to na odległość.
bola troche bardziej jak przy zakwasach, z tym, ze jakby mnie ktos kopnal podczas sparingu czy nawet w szkole dla smiechu w prawa lydke, to zapewne bym zaliczyl ko :P ochraniacze mam najtansze, materialowe Danikena za 4 dychy :p
1256244563000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 22 października 2009 23:07
Mocne stłuczenie nie boli dzień lub dwa a trochę dłużej... Po paru latach nogi Ci się przyzwyczają.
Eh low kick, Blok no to normalne że może być stłuczenie które cię jeszcze poboli . Na twoim miejscu bym poszedł do lekarza nic nie możesz stracić idąc na taką wizytę, On ci tam przypiszę jakieś maści, Kremy czy coś i noga wyzdrowieje . Nie będziesz miał amputowanej nogi :) Więc idź do lekarza .
Nie od razu Rzym zbudowano .
1256246278000
Rambaa
Wysłana - 22 października 2009 23:27
****a znowu pod senseiem jakbym mial dzide laserowa to bym odrazu tak jeeeeeeeeeeeeeeeeb
a wracajac do tematu to nogi nie grzyby po deszczu nie rosna wiec idz do lekarza ale wg mnie obtulkes sobie miesien przy piszczelu moze jakis nerw zachaczyles dlatego ta lydka
Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka
Spamers Squad A Jak
1256246848000
Lady M www.fight24.pl
Wysłana - 23 października 2009 06:36
ale sie delikatne to młode pokolenie zrobiło jakiej maści używasz? na silne stłuczenia dobry jest Altacet, polecam też Ketonal żel no i maść końska jest dobra na wszystko możesz odczekać z tydzień i jak sie nic nie poprawi to idź do lekarza
"No matter your goal, achieving it always starts with belief - do not underestimate the strength within."
Ketonal jest bardziej przeciwbolowy (jest kilka podobnych masci)-Altacet do tego chłodzi (najlepiej dziala tuz po wypadku, im szybciej tym lepiej).
Tylko żeby Ci przypadkiem nie przyszły do głowy maści rozgrzewające (ABC, Bengay)-tylko pogorszysz sprawe-bo w uszkodzonym miejscu rozwija sie stan zapalny, nie nalezy wiec go dodatkowo "podgrzewać".