Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3915 razy
słowa kluczowe: kontuzja 
Autor

Kontuzja

niwix SDW Team

Wysłana - 12 stycznia 2005 10:16    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

no tak czytałem zawsze o tych kontuzjach i pora na mnie , niestety. Heh trenuje MT ale rzecz nie stała sie na treningu ani na niczym związanym z SW ale i tak to opisze a więc turniej w piłeczke halowa końcówka meczu , wyskakuje do piłki podnosze prawą noge i spadam na glebe na wyprostowaną całkowicie lewą noge , spadłem na piete a noga wygięła mi sie w kolanie delikatnie w drugą strone niż to jest normalne , poczułem jak mi coślekko chrupnęło i potem już nic nie czułem , upadłem na glebe i nie czułem nogi od góry kolana w dół zniesli mnie z boiska za jakieś 5 minut odzyskałe władze w nodze a za 10-15 mogłem wstać i kulejąc mocno iść , pojechałem do lekarza i co hmmm facet powiedział ze on nei wie ocb sprawdzał mi noge w kolanie i no i nic wzytsko spoko tylko ja jej nie moge wyprostowac ani zgiąć bardziej niż 90 stopni. zlecił mi USG i tyle , w nocy strasznie sie porobiło , bo musiałem sie odlac ale miałem cholerny problem z dojściem do kibelka ledwo sie doturlałem , ścięgna tak jakby sie skurczyły mocniej i wszystko w kolanie mnie bolało , dziś rano wstałem i ból no , cały czas boląmnie ścięgna pod kolanem i cośjakby przy rzepce , nie moge dalej prostowac nogi i jak siedze spokojnie to też mnie boli , na USG nei pojechałem wybieram sie jutro , bo bym sie dziś nie doczłapał a jutro bede miał kule , lekarz zalecił okłady z lod i smarowac sie reparilem, jak narzie smaruje sie naproxenem wieczorem bede miał reparil , no i pytanie do was czy ktos z was miał kiedyś coś podobnego , co wogóle mi sie mogło stać dodam że noga mi nic a nic nei spuchła , nom czekam na ocene co mi jest , kurde mam nadzieje że w miare szybko uda mi sie zlikwidowac tą kontuzje zrehabilitowac sie i wrócić na treningi.

ps od 2 godzin jak chodze (bo msuze) czy coś to jest lepiej tzn moge mocniej stanąc na nodze i bardziej wyprostować

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 12 stycznia 2005 11:46 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Abaddon198

Wysłana - 12 stycznia 2005 11:46    Edytuj Cytuj
Idz do innego lekarza! A masz kolano spuchniete? Tez mialem problemy z kolanem tylko ze u mnie sie to skonczylo zabiegiem. Najlepiej by bylo gdybys dostal skierowanie na rezonans magnetyczny.
Pozdrawiam!! Wracaj szybko do zdrowia!!

****SFD FIGHT CLUB****

Wole umrzec stojac niz zyc na kolanach

SESJA = system eliminacji studentów jeszcze aktywnych

niwix SDW Team

Wysłana - 12 stycznia 2005 11:52    Edytuj Cytuj
napisałem że nic mi nei spuchło , wogóle ten lekarz mówił ze to dziwne wszystko jutro USg mnie czeka i śmigam do innego lekarza z tym wszystkim jak tak torch pochodze to lepiej mi sie chodzi ale jak posiedze powiedzmy z godzine to kurde potem jest gorzej ten doktorek mi mówił że jak USG nic nie wykaże to tylko samrowanie i takie tam , jeżeli wykaże to albo stabilizator albo operacja zaleznie co tam sie stało.

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

dragon1987

Wysłana - 12 stycznia 2005 16:33    Edytuj Cytuj
Ja ******le współczucie Niwiks

Co żeś nic na gg nie mówił?

niwix SDW Team

Wysłana - 12 stycznia 2005 16:55    Edytuj Cytuj
nie chciałem cie martwić nic mi sie nei polepsza nic mi sie nei pogarsza mam nadzieje że USG nie wykaże nic złego i wystarcza rehabilitacja i szybko wróce na sale

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

SaMmAeL

Wysłana - 12 stycznia 2005 22:26    Edytuj Cytuj
hm ja mialem cos podobnego ostatnio, tylko ze mi spuchlo strasznie, od wewnetrznej strony nie bylo widac kostki a z zewnetrznej jakbym mial dwie i do tego w niektorych miejscach jakies bordowe plamy mi sie porobily. Slowem tragicznie to wygladalo. Smarowalem roznymi bajerami ale do teraz boli jak zegne stope...

niwix SDW Team

Wysłana - 12 stycznia 2005 23:08    Edytuj Cytuj
tiaaa tylko że ja to mam z kolanem , ale wszytskie kontuzje to przypał a podobno sport to zrowie , a wracając do mojego biznesu zrobiłem sobie godiznny okład zimny (nie taki z lodu ale taki żel nei wiem jak to napsiac ) nom 30 minut (zal;ecane) na dół podkolanowy i 30 minut na góre , po czym dobrze nasmarowałem kolano naproxenem , i efekt jest taki ze nie boli mnie już tak po prostu nawet jak leże boli mnie tylko jak ruszam stoje i chodze czyli jakaś poprawa jest no i ogólnie po tej ****acji jest lepiej ale USG koniecznie bo j ka sie dowiedziałem moze to byćpęknieta łąkotka , bądź naderwanie wiązadła krzyzowego bo przy tym noga nei puchnie nom , część dalsza jutro jestem dobrej mysli

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

niwix SDW Team

Wysłana - 13 stycznia 2005 11:36    Edytuj Cytuj
wrócilem z USg i mam ochote powybijać matołów ze służby zdrowia ministrów i wszytskich którzy po***ali to wszystko ze nei wiadomo ci jak ufff

wynik usg :

Staw lewy : więzadło rzepki oraz ścięgno mięśnia czworogłowego uda prawidłowe w badaniu USG. w jamie stawu widoczny jest wysięk z drobnymi skrzepami tworzący w zachyłku nadrzepkowym warstwę o grubości 6 mm. Cech przerostu błony maziowej nie stwierdza sie. więzadło poboczne przyśrodkowe pogrubiałe zwłaszcza w okolicy przyczepu proksymalnego z drobnym krwiakiem wielkości 8 mm. Obraz odpowiada uszkodzeniu I/II stopień więzadła. Wiązadło poboczne boczne z obecnścią dużych zmian urazowych dużego stopnia II/III z widocznym dużym krwiakiem w okolicy dystalnego przyczepu. Widoczna jest tylko niewielka (szacunkowo 25 %) nie uszkodzonych włókien. więzadło znacznie pogrubiałe o niejednorodnej echostrukturze. obie łąkotki o prawidłowej strukturze bez cech wyraźnych zmian urazowych. Chrząstka szklista pokrywająca powierzchnie stawowe o grubości 2,1 mm. Dół podkolanowy bez obecności niaprwidłowych zbiorników płynu.

nom dla tych co nei wiedza ocb czyli dal mnie też hehe jedno z wiązadeł naderwałem sobie tak mocno że prawi sobie zerwałem podobno ledwo sie trzyma ale sie trzyma , torebka stawowa mocno naciagnięta i jeszcze jedno wiązadło mam naderwane lekko i jeszcze coś mam naciągnięte w kolanie mam jakiś wysięk ehh , nom

a służba zdrowia działa tak że gdyby nei uprzejmosc pielęgniarki która zadzwoniła do lekarza i mam u niego wizyte w poniedizałek , a jakbym wsyztsko normalnie sie rejestrował i takie tam to ok 2 miesięcy od 22 stycznia więc straszna du pa ehhh no ogólnie w tym szpitalu to straszny syf , moze uda sie załatwić przez znajomych po znajmocyh ale nigdy nic nie wiadomo takze nie polecam kontuzji to chyba przedostatni mój pościk następny napisze po wizycie u ortopedy

ps mam nadzieje że trafie na kogoś kto mi tą noge ogarnie i zadba o mnie i szybko bede mógł wrócić na treningi przynajmniej mam taką nadzieje

Zmieniony przez - niwix w dniu 2005-01-13 11:40:31

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

Bahamut

Wysłana - 13 stycznia 2005 17:12    Edytuj Cytuj
niwix wysylam ci ta anatomie na maila co chciales, i daj juz spokoj tej sluzbie zdrowia , jakbys zobaczył jakie są studia na medycynie i porównal to z zarobkami, to bys chyba poszedl do monopolowego i obalił sobie w samotnosci pół litra. Taki to kraj poje-bany.

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE
Nieaktywny Moderator Combat&Samoobrona

niwix SDW Team

Wysłana - 13 stycznia 2005 20:42    Edytuj Cytuj
heheh no calkiem prawdopodobne , a u mnie już jest tak , wybrałem sie do ortopedy - prywatnie ( 120 zł za wizyte ) ale ten gośc jak był normalnym lekarzem tzn w państwowym , to mojego ojca na nogi postawił (kręgosłup) a teraz jest ordynatorem szpitala , nom i powiedział mi tak , że jest dobzre nic tragicznego , ogólnie od jutra mam nosić stabilizator , pierwsze 3 tygodnie nic mam nei robićpotem 3 tygodnie rehabilitacja - po 8 tygodniach powiedzmy moge powoli wracac na trenigi , i na siłke ale ze stabilizatorem , potem po jakimś dosyć długim czasie wyjmuje ze stabilizatora te pręciki i stabilizator bez tych prętów uzywam no i dopiero jak mi broda urośnie to moge przestać nosić stabilizator aha i przez te 6 tygodni jedna kula ze mną ale mam chodzić żeby mi sie noga nei zastała no i dowiedizałem sie że w sumie wszystko jest dobrze bo mam silne mięsnie nóg i dzięki temu za dużo sie nei pokaleczyłem no podniósł mnie psychicznie na duchu zobaczymy jak to dalej będzie , jestem dobrej mysli :)

oczywiście powrót na treningi nie pełną para na pewno nie bede mógł trzymać tarczy na tej nodze ani kopać zbytnio ani wchodzic kolanami ale mój prawy sierpowy wystarczy

Zmieniony przez - niwix w dniu 2005-01-13 20:44:55

www.body-factory.pl
www.sdw.pl
Znawca -

dragon1987

Wysłana - 13 stycznia 2005 21:16    Edytuj Cytuj
Czyli że co?
Dopiero od przyszłego sezonu idziesz na taja?

Swoją drogą 150zł za wizyte to masakra,współczuje ludziom w Warszawie

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kontuzja

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.