Rozpisywanie planów dietetycznych, treningowych, suplementacyjnych dla każdego - ATRAKCYJNE CENY
TANIE SUPLEMENTY I ODŻYWKI - gg - 1375359 lub PW
1263723585000
Rrumcek
Wysłana - 17 stycznia 2010 11:23
Wspolczuje, pekajace gacie, wiem co to znaczy
1263723790000
adzik123
Wysłana - 17 stycznia 2010 11:42
Mi pękały wszystkie spodenki przy siadach. Do czasu jak nie znalazłem w szafie takich gejowatych lekko, ślisgich Ale są zayebiste i nie pękają.
Czytałem troche o tym zakwaszeniu itd, ale powiedz mi Koniu -> jakie są głowne objawy tego? Jadam warzywa, ale nie na kilogramy i jakoś nie odczuwam problemu z niczym.
Zakwaszenie ma swój udział w niemal wszystkich chorobach przewlekłych - albo wyzwalając objawy, albo będąc efektem uszkodzenia komórek. Poniżej wymieniamy jedynie główne choroby spowodowane nadmiarem kwasów w organizmie.
1. Przewód pokarmowy Ostre lub przewlekłe stany zapalne błony śluzowej żołądka, grzybica jelit, zaparcia, problemy trawienne, uczucie pełności, wzdęcia, schorzenia pęcherzyka żółciowego.
3. Skóra - włosy - zęby Wypadanie włosów, kruche paznokcie, próchnica, parodontoza, sucha skóra, neurodermitis, zakażenia grzybicze, trądzik u nastolatków i dorosłych, problemy z cerą, cellulitis.
4. Układ metaboliczny Nadwaga, napady wilczego głodu, nagły głód słodyczy, cukrzyca, kamienie nerkowe, podwyższony poziom cholesterolu.
5. Układ sercowo-naczyniowy Nadciśnienie, przedwczesne zwapnienie, choroby naczyń krwionośnych, nieprawidłowe ukrwienie rąk i nóg, zawroty głowy, migreny, zawał serca.
6. Cały organizm Chroniczne bóle, depresja, zmniejszona wydolność organizmu, ogólne złe samopoczucie, niezdolność do radzenia sobie ze stresem, obniżenie popędu płciowego, przetrenowanie u sportowców, szybkie męczenie się.
Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej są także przyczyną osłabienia bariery immunologicznej organizmu."
' Nie jesteśmy aniołami '
1263725280000
Sevillista
Wysłana - 17 stycznia 2010 11:59
Pieron jasny objawy naprawde moga byc powazne ;o
Nawet najtwardsi mają chwile kiedy potrzebują klęknąć...
1263725954000
adzik123
Wysłana - 17 stycznia 2010 12:01
Tyle to ja wiem, bo czytałem.
Ale mi chodzi raczej w praktyce - kiedy czujesz ze cos Ci jest?
"Typowymi objawami sugerującymi zakwaszenie organizmu są:
* Duży brzuch * Obfita tkanka tłuszczowa * Baryłkowaty kształt tułowia * Cienkie nogi * Sztywny kręgosłup * Sztywna dynamika ciała * Mało elastyczna, wiotka skóra * Podpuchnięte oczy * Przewlekły ból "
Nic więcej nie znalazłem. Sam jestem ciekaw. Ale ten proszek zasadowy to maskara jest....
' Nie jesteśmy aniołami '
1263726381000
Nitroman Trec Nutrition
Wysłana - 17 stycznia 2010 12:21
Jeżeli np. dajmy na to jesz posiłek który składa się z 150 g piersi z kurczaka i 100 g makaronu pełnoziarnistego powinieneś zjeść 500 g warzyw czyli dwu krotność spożytego kurczaka wraz z makaronem aby wyrównać równowagę kwasowo-zasadową.
Znawca -
1263727283000
King_Odin Trec Nutrition
Wysłana - 17 stycznia 2010 12:24
dokładnie
btw: te objawy podane wyżej to trochę naginane niektóre, w sensie nieprecyzyjne
jem ok.1kg brokułów dziennie, do tego ogórek i pomidor, czasami szpinak jeszcze. Czyli sporo warzyw .... a oczy i tak mam podpuchnięte