Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2733 razy
Autor

Kolejna śmierć boksera

Picnic

Wysłana - 21 czerwca 2006 12:20    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Kolejna śmierć boksera
Smutna wiadomość dotarła do nas z Indonezji, gdzie wczoraj w szpitalu w Mandao zmarł młody pięściarz Fadly Kasim. Przyczyną zgonu były urazy głowy powstałe w wyniku ciężkiego nokautu, zadanego przez rodaka Jibrila Soamole w 6 rundzie pojedynku wagi koguciej, który odbył się w ramach niedzielnej gali boksu zawodowego w Monginsidi Sports Hall w Manado.
Trener Kasima, Adry Koliangan począwszy od 3 rundy perswadował swojemu zawodnikowi poddanie się, ale ten na własne życzenie kontynuował ten nierówny pojedynek.
Była to druga zawodowa walka 22-letniego Indonezyjczyka. Przerażające, że jest to już 25 zawodnik w historii indonezyjskiego bosku, który zmarł w następstwie obrażeń zadanych mu w ringu.

bokser.org

[*]
Znawca -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 czerwca 2006 13:23 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jarzynek

Wysłana - 21 czerwca 2006 13:23    Edytuj Cytuj
[*]

"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)

Specjalista -

kuba_zgora

Wysłana - 21 czerwca 2006 13:34    Edytuj Cytuj
[*]

Odi profanum vulgus et arceo

kozi814

Wysłana - 21 czerwca 2006 14:06    Edytuj Cytuj
[*]

...::WKS Sfinks::...

Dekker_Fun

Wysłana - 21 czerwca 2006 16:39    Edytuj Cytuj
dobże muwiał Piotrowski boks to najbardziej kontuzyjny sport i w nim jest najwiecej śmiarci,dlatego że walka jest dużo w pułdystansie.

P.S Dlatego nielubie boxu

MUAY THAI IS THE BEST ! ! !

ChudyCK

Wysłana - 21 czerwca 2006 17:24    Edytuj Cytuj
[*] (

"Świat z trzepaka, był tak prosty i piekny.Chcesz wiejść w świat dorosłych?Nie,dzieki"

cycq

Wysłana - 22 czerwca 2006 22:05    Edytuj Cytuj
To kolejna w ciągu kilku dni wiadomość o śmierci zawodowego pięściarza. Preston “The Bogalusa Boogieman" (Straszydło z Bogalusa) Hartzog, amerykański superciężki, zmarł wczoraj w swoim kalifornijskim mieszkaniu. Zaskakujące, że przyczyną zgonu był prawdopodobnie zawał serca.
29-letni Hartzog (rekord: 15 /4KO/-1-1) ostatnią zawodową walkę stoczył 5 sierpnia 2005 r., przegrywając na punkty z Willy Chapmanem. Po tej porażce Hartzog zerwał z boksem, angażując się w aktorstwo. Jego interesy jako manager prowadziła siostra, Anna Beth Goodman (znana w bokserskim środowisku jako "Kingfish Boxing").
“Będzie mi go bardzo brakować. Kochałem go jak syna. Nie znałem drugiego takiego twardziela w ringu jak on" - powiedział trener Prestona, Jesse Reid.
Preston Hartzog zanim podpisał zawodowy kontrakt był obiecującym amatorem. Największym jego sukcesem było zdobycie srebrnego medalu na wojskowych mistrzostwach świata w 1997 r.

bokser.org

[*][*][*][*][*]

najlepsza chwila poranka - kreska koksu do sniadanka !

dusza86

Wysłana - 22 czerwca 2006 23:10    Edytuj Cytuj
[*] kocham ten sport wiec wiem co znaczy chec walki- szkoda mlodego chlopaka

..:: zbyt szybcy by żyć, zbyt młodzi by zginąć::..
----------------------------------------
sprzedam filmy na cd i dvd.

#### NABIJAMY KASĘ ####
[[http://www.sfd.pl/Pajacyk_itp._-_Nabijamy_kasę_thx_to_vogue_-t306581.html]]

####pomogłem? kliknij www.pajacyk.pl ####

Picnic

Wysłana - 22 czerwca 2006 23:16    Edytuj Cytuj
[*]
Znawca -

RynkowskiD

Wysłana - 28 czerwca 2006 13:45    Edytuj Cytuj
[*] ehh naprawde szkoda mogło byc jeszcze wiele przed nimi, ale takie jest zycie :( każdy ma gdzies swoj koniec :(

By Animal...

GB

Wysłana - 28 czerwca 2006 14:09    Edytuj Cytuj
OK, boks jest nieco bedziej kontuzyjny, ale mało kto zwraca uwagę na inne aspekty niż tylko wspomnianą przez Dekkerfuna o walkę w półdystansie.

Po pierwsze, jak jest news "śmierć w boksie" to mogę nieomal w ciemno obstawiać że będzie to kraj typu Indonezja/Filipiny itp. A czemu? Proponuje obejrzenie paru walk które w Europie parę razy zostałyby już przerwane jako TKO a tam idą dalej aż gościu po prostu nie padnie. Słyszałem (bo osobiście nie widziałem) że na lokalnych galach jest jeszcze gorzej. Co zresztą znajduje potwierdzenie skoro w tym wypadku własny trener namawiał gościa do poddania od trzeciej rundy - czyli sytuacja musiała być naprawde niewesoła.

Inną sprawą sprawą jest to że większość tego wypadków zdarza się paradoksalnie w wagach lekkich i średnich, a nie w wadze ciężkiej. Czemu? Nie chodzi tylko o siłę ciosu, przede wszystkim w wagach lekkich i średnich b. duża część zawodników musi przed ważeniem intensywnie zbijać wagę (czyli głównie odwadniać się) - co już samo w sobie jest dla zdrowia jest niezbyt korzystne. Nie mówiąc o tym jak taki odwodniony o parę litrów facet (dużo gęstsza krew, więc łatwiej o jakieś zatory/zakrzepy itp.) musi jeszcze przewalczyć 10-12 rund. Ale jak mu się coś stanie to nikt nie wspomni o tym nawet słowem, tylko będzie o brutalności boksu, kontuzyjności itp...

Zmieniony przez - GB w dniu 2006-06-28 14:15:08

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kolejna śmierć boksera

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.