Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 211 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Zdrowie
Kolano- co to może być ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: kolano może być
Autor "Kolano- co to może być ?"   

Exercreo
 Wysłana - 13 lipiec 2009 21:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawa ma się tak:
W kwietniu na treningu kolega przeciągnął mi lekko dźwignię.
Charakterystyczny ból i tyle.
Przez jakieś kilka dni kolano mnie pobolewało, ale potem przestało i niby wszystko ok, ale jednak nie.
Mogę chodzić, wchodzić po schodach, lekko biegać, jeździć rowerem i trenować na siłowni (suwnica, prostowanie nóg-spokojnie biorę ciężary ponad 250kilo i nic się nie dzieje)
Jednak wystarczy jakiś gwałtowniejszy, dynamiczny ruch np. skok, przesunięcie nogą czegoś cięższego leżącego na ziemi, gwałtowne wyrwanie itd. że kolano strasznie boli.
Ból jest z tyłu, czuć w tym miejscu gdzie jest zewnętrzne ścięgno podkolanowe i trochę nad łydką oraz czasem pod rzepką. Ból rozchodzi się tyłem i czasem po piszczelu aż do stawu skokowego.
Co to może być ?

Zmieniony przez - Exercreo w dniu 2009-07-13 21:24:39

przyznaj SOG'a

TSEL
 Wysłana - 13 lipiec 2009 22:32      [zgłoszenie]

Ja miałem też problemy z kolanami (praktycznie ciągnie się to za mną nadal ). Z opisu wynika, że miałeś przeprost, mogło dojść do lekkiego uszkodzenia wiązadeł - na to wskazuje, że boli cię przy nagłych ruchach, skrętach.
Niestety musisz iść z tym do lekarza - on Cię zbada i powie co to dokładnie jest.

przyznaj SOG'a

Piotr Zemł
REHABILITACJA
 Wysłana - 13 lipiec 2009 22:43      [zgłoszenie]

Z opisu ciężko wywnioskować co to może być. Proponowałbym zrobić USG stawu kolanowego i wtedy można być pewniejszym co do diagnozy.

[www.chiro-reh.pl]
gabinet rehabilitacji

przyznaj SOG'a znawcy

Exercreo
 Wysłana - 13 lipiec 2009 22:58      [zgłoszenie]

zapisałem się na usg, za 10 dni mnie wyznaczyli.
Jutro się zapisze do ortopedy i zobaczymy, ale raczej nic z poważniejszych urazów ?

przyznaj SOG'a

Piotr Zemł
REHABILITACJA
 Wysłana - 13 lipiec 2009 23:06      [zgłoszenie]

Wydaje mi się ze to bedzie jakieś naciagnięcie być może tylna część torebki, być moze scięgno dwugłowego. Co do wielkości urazu to jeżeli od kwietnia z tym chodzisz i cwiczysz na silowni to zaliczyłbym to do urazów lekkich.

[www.chiro-reh.pl]
gabinet rehabilitacji

przyznaj SOG'a znawcy

Exercreo
 Wysłana - 13 lipiec 2009 23:20       [zgłoszenie]

Dzięki.

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kolano- co to może być ?

<< operacja kręgosłupa / histamina - do jakiego specjalisty? >>

Podobne: czy to może być cukrzyca? | Zerwana torebka stawu kolanowego | Chce być WYŻSZY ! ! ! | Opaska na kolano ! | hhhmmm zap[odajcie cos an kolano | <{_=\strzela kolano nie zgina sie do konca

Warto przeczytać: sila wlasciwa | e6d | badanie metabolizmu | jak robic kondycje | fbw kolejnosc | cykl a aeorby | ktora strona | dropset | ktora reka | bole anakond | anakondy | miesien czworoboczny | kamizelka obciazeniowa | clomid grecki | rozdzielczosc | propionat dragon | propionat britisch | suple na cykl | skoki narciarskie 2010

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL