Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 436 razy
słowa kluczowe: kolano  może 
Autor

Kolano- co to może być ?

Exercreo

Wysłana - 13 lipca 2009 21:23    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Sprawa ma się tak:
W kwietniu na treningu kolega przeciągnął mi lekko dźwignię.
Charakterystyczny ból i tyle.
Przez jakieś kilka dni kolano mnie pobolewało, ale potem przestało i niby wszystko ok, ale jednak nie.
Mogę chodzić, wchodzić po schodach, lekko biegać, jeździć rowerem i trenować na siłowni (suwnica, prostowanie nóg-spokojnie biorę ciężary ponad 250kilo i nic się nie dzieje)
Jednak wystarczy jakiś gwałtowniejszy, dynamiczny ruch np. skok, przesunięcie nogą czegoś cięższego leżącego na ziemi, gwałtowne wyrwanie itd. że kolano strasznie boli.
Ból jest z tyłu, czuć w tym miejscu gdzie jest zewnętrzne ścięgno podkolanowe i trochę nad łydką oraz czasem pod rzepką. Ból rozchodzi się tyłem i czasem po piszczelu aż do stawu skokowego.
Co to może być ?

Zmieniony przez - Exercreo w dniu 2009-07-13 21:24:39

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 lipca 2009 22:32 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

TSEL

Wysłana - 13 lipca 2009 22:32    Edytuj Cytuj
Ja miałem też problemy z kolanami (praktycznie ciągnie się to za mną nadal ). Z opisu wynika, że miałeś przeprost, mogło dojść do lekkiego uszkodzenia wiązadeł - na to wskazuje, że boli cię przy nagłych ruchach, skrętach.
Niestety musisz iść z tym do lekarza - on Cię zbada i powie co to dokładnie jest.

Piotr Zemł

Wysłana - 13 lipca 2009 22:43    Edytuj Cytuj
Z opisu ciężko wywnioskować co to może być. Proponowałbym zrobić USG stawu kolanowego i wtedy można być pewniejszym co do diagnozy.

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

Exercreo

Wysłana - 13 lipca 2009 22:58    Edytuj Cytuj
zapisałem się na usg, za 10 dni mnie wyznaczyli.
Jutro się zapisze do ortopedy i zobaczymy, ale raczej nic z poważniejszych urazów ?

Piotr Zemł

Wysłana - 13 lipca 2009 23:06    Edytuj Cytuj
Wydaje mi się ze to bedzie jakieś naciagnięcie być może tylna część torebki, być moze scięgno dwugłowego. Co do wielkości urazu to jeżeli od kwietnia z tym chodzisz i cwiczysz na silowni to zaliczyłbym to do urazów lekkich.

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

Exercreo

Wysłana - 13 lipca 2009 23:20    Edytuj Cytuj
Dzięki.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kolano- co to może być ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.