Kolano, artroskopia, łękotka, więzadło, ACL, rekonstrukcja itp.
Gita
Wysłana - 26 stycznia 2009 14:23
Excubitor, wniosek o odszkodowanie skladasz po zakończeniu leczenia i rehabilitacji.
1232976197000
kasia8805
Wysłana - 26 stycznia 2009 15:07
w piatek mam artroskopie.... zaczynam sie coraz bardziej stresowac... ktore znieczulenie jest lepsze.... jak to wszystko wyglada? normalnie szok.... a jak po artro? czy bedzie lepiej ile dni w szpitalu?
1232978879000
Gita
Wysłana - 26 stycznia 2009 15:27
Kasia, nie stresuj się , nie taki wilk straszny. O rodzaju znieczulenia decyduje lekarz, więc tutaj nie masz wyboru. Lepiej będzie na pewno, ale kiedy, tego nikt nie wie! To zależy co tak konkretnie odkryją (jakie uszkodzenia) i co zrobią, no i jeszcze zalezy od rehabilitacji. 3maj się!!! Ja byłam w szpitalu 3 dni, ale to sprawy indywidualne.
Zmieniony przez - Gita w dniu 2009-01-26 15:28:03
1232980028000
wyrwek
Wysłana - 26 stycznia 2009 18:05
ja również 3 dni i po artro nie bolała mnie noga tylko plecy po znieczuleniu ajj ;/
1232989539000
mks1234
Wysłana - 27 stycznia 2009 09:52
Mialem znieczulenie w kregoslup, nawet nie wiem kiedy mi je dali (nic nie czulem - podziekowania dla Pani anastezjolog), noga troche bolala (ale srodki przeciwbolowe zadzialaly), sam zabieg nie jest niczym strasznym. Pozniej trzeba za to wytrwalosci w rehabilitacji. Powodzenia
1233046377000
Piotr Zemł
Wysłana - 27 stycznia 2009 12:11
Witam cysta beckera robi sie szczegolnie na mm dwugłowym uda dlatego CIe ciagnie z tyłu. dwugłowy przyczepia sie do głowy kości strzałkowej i zgina staw kolanowy. Osobiście znam piłkarzy po wycieciu Cystuy Beckera i oprócz blizny nic im nie dolega:)
www.chiro-reh.pl gabinet rehabilitacji mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -
1233054702000
kara-te
Wysłana - 27 stycznia 2009 16:07
Wysyłam wam zestaw ćwiczeń jaki dostałem od rehabilitantki. Ćwiczenia z gumą dopiero tydzień po ściągnięciu szwów. Czyli przez tydzień wszystkie ćwiczenia bez gumy, a później cała broszurka do przerobienia co 2 godziny. To co jest przekreślone tego nie robię. Obecnie zrobienie wszystkich ćwiczeń bez gumy zajmuje mi około 45 minut.
Witam wszystkich mam prośbe o dobra rade od was mam problem z dwoma kolanami jednocześnie od pół roku chodzi o to ze odczówam takie okropne przemęczenie w kolanach taką słabośc w obu jednocześnie ból niewystepuje wogóle dodam że baardzo duzo trenowałem rok temu po 3-4 godziny dziennie piłka, silownia, bieganie i tak w kółko kazdego dnia mam 16 lat . powiem jeszcze ze moje kolana szybciej sie męczą i czuje w nich mocne osłabienie zaprzestalem z treningami od 3 miesięcy nietrenuje wogóle minimalna poprawa dodam ze gdy siedze to nieczuje tego zaczyna sie gdy stane na nogi i cieżar ciała na kolana działa prześwietlenie kolan wyszło bardzo dobrze badania krwi idealne a mi to dalej dokuczatylko kolana pozostałem stawy są ok co to moze być i co moge zrobic w takiej sytuacji? pomocy
1233069157000
Scar86
Wysłana - 27 stycznia 2009 16:17
Witam mam taka sprawe , otóz mam uszkodzona łekotke boczna w prawyk kolanie i mam zdecydowac do przyszlego tygodnia czy chce isc na artroskopie czy nie ... co doradzacie .Dodam ze kolano boli mnie tylko podczas wchodzenia na cos wyzszego tj. kiedy jest zgiete i musze wywrzec na nie nacisk , jest to bol taki prawie jak dotkniecie nerwa w zebie , kolano nie ucieka mi nigdzie ani nic z tych rzeczy , moge normalnie grac biegac i skakac ... gram 15lat w siatkowke i nie wiem czy bez lekotki bede mogl grac :/ ... Dodaje fotke RTG :)
1233069462000
Piotr Zemł
Wysłana - 27 stycznia 2009 20:46
Wszystko zalezy od tegto jak mocno jest uszkodzaona łąkotka. na obrazie RTG nie da sie tego stwierdzic najlepsze by bylo USG stawu kolanowego a jeszcze lepiej rezonas magnetyczny. Jest mozliwosc zachowawczego lecenia takich urazów, czyli odpowiednio dobrana rehabilitacja. Jezeli jednak grasz wyczynowo w siatkówke kontuzja moze sie odnawiac i nie obejdzie sie bez zszycia lub usuniecia kawałka łąkotki.
www.chiro-reh.pl gabinet rehabilitacji mgr fizjoterapii Piotr Zemła