Szacuny
0
Napisanych postów
1
Wiek
31 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
18
Witam
Zastanawiam się co dzieje się z kolagenem w takiej np. golonce wieprzowej podczas gotowania albo pieczenia ? Mam problemy z kręgosłupem, stawami i chcę go (kolagenu) trochę dostarczyć ale nie wiem czy wcześniej wygotowana golonka (około 70 min) a następnie upieczona (około 90 min w temp. 200 °C) będzie jeszcze miała w sobie jakąś znaczną ilość tej substancji ?
Szacuny
199
Napisanych postów
1532
Wiek
26 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
11842
Właśnie, dlatego nasze babcie robiąc tzw.galaretę na zimę, czy na święta, dodają do wywaru i mięsa żelatyne a następnie rozlewają w słoiki i miski do stężenia, wtedy wszystko co jest w mięsie i w wywarze zastyga i jest do zjedzenia:) Zimne nóżki-najlepszy suplement :)