Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Koktajl "odchudzający", czy odżywka białkowa?

malda_80

Wysłana - 28 stycznia 2010 17:02    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witajcie. Wróciłam na siłownie po ładnych paru latach. Staram się być 3 razy w tygodniu. Jestem na diecie redukcyjnej. Nigdy nie byłam szczupła, a po urodzeniu dziecka został mi spory nadbagaż.
Nie chcę diety cud.Wiem,że muszę ciężko pracować. Chciałabym tylko wprowadzić jako białkową kolację jakiś koktajl. I teraz nie wiem, czy wystarczy zwykła odżywka białkowa, czy jakiś koktajl typu slimfast, czy formline. Zaznaczam, nie chodzi o przyśpieszenie chudnięcia!!! Jestem zadowolona z tego jak przebiega moje odchudzanie. Ale chciałabym iść na łatwiznę, żeby chociaż na kolację nic nie wymyślać. Wystarczy mi już myślenie nad niskokalorycznym obiadem.;)
Doradźcie.
Dzięki z góry.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 stycznia 2010 17:56 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 28 stycznia 2010 17:56    Edytuj Cytuj
Niskokaloryczny obiad to fatalne rozwiązanie
A na kolację możesz sobie wypić WPC z mlekiem i jakimś tłuszczem.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

malda_80

Wysłana - 28 stycznia 2010 19:57    Edytuj Cytuj
Niskokaloryczny obiad to taki w granicy do 450 kcal. Mogę dziennie przyjmować max 1300. Po większej dawce kalorii bomba idzie w górę.Mam wrodzoną tendencję do tycia i naprawdę muszę uważać. Staram się jeść węglowodanowe śniadanie, bo potem zwykle idę na siłownię. Swego czasu ćwiczyłam na pusty żołądek,ale to nie był najlepszy pomysł.

W każdym razie, dzięki za odpowiedź.:)

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 28 stycznia 2010 20:47    Edytuj Cytuj
No to nie tak. Bo te 1300kcal to bardzo mała ilość. Jeśli jesz tak mało i tyjesz to znaczy że masz skopany metabolizm. Pamiętaj, że organizm zawsze znajdzie wyjście i dostosuje się do tego co mu dajesz. Jeśli dasz za mało, to obniży zapotrzebowanie i każdą nadwyżkę będzie odkładał

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

malda_80

Wysłana - 30 stycznia 2010 22:48    Edytuj Cytuj
Skopany to na pewno mam.:) Może źle napisałam. Przy 1300 chudnę, powyżej waga stoi. A pewnie gdzieś koło 2000 rośnie na bank.
Jestem teraz pod opieką poradni leczenia otyłości. Mój nadbagaż jest spory. Przy wzroście 174cm, ważę aktualnie 102,7:)
Od początku stycznia spadło ze 107. Rezultat całkiem niezły. Do tego mam podwyższony cholesterol. Tak się załatwiłam, co tu dużo mówić, obżarstwem i brakiem ruchu. I dojadaniem po młodym.;)
Na całe szczęście wzięłam się już w garść. A bez kilku dni w siłowni już mi źle...:) Oznaka pozytywnego uzależniania się.:)

Precedens

Wysłana - 30 stycznia 2010 22:55    Edytuj Cytuj
przy wadze 102 kg 1300kcal to glodowka.

zapotrzebowanie Twoje to minimum 2000kcal, nie zdziwilbym sie gdyby bylo wiecej. powodem wszelkich problemow jest metabolizm, a nie cwiczenia.

cholesterol zbija sie odpowiednia dieta.

"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."

malda_80

Wysłana - 30 stycznia 2010 22:58    Edytuj Cytuj
a co myślisz o wpc protein plus? Właśnie przeczytałam same pozytywy, a i cena mi się podoba:)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Koktajl "odchudzający", czy odżywka białkowa?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.