logo
zamknij zamknij

Kogiel mogiel by Malinowa

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 384

0 5 0
napisał(a)
Malinowa Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1858 Napisanych postów 19688 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78851
Kogiel Mogiel







Składniki:

- 4 żółtka
- 1.5 łyżeczki ksylitolu lub innego słodzika w proszku
- kakao do ozdoby



Przygotowanie:

1. Żółtka ucierać z ksylitolem przez kilka minut aż masa będzie puszysta i jasna
2. Posypać kakao



Wartości:

293,2 kcal
B: 12,5 g
W: 10,2 g
T: 22,5 g









Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-04-19 12:57:12

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś” Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Cud%2Cmi%C3%B3d_i_MALINA_-t1082118.html

1
Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
DJ_DoDo
Ekspert
Szacuny 322 Napisanych postów 656 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4818
jak byłem mały to lubiłem ten deser, dopóki nie dowiedziałem się, że jest z surowych żółtek, bo na surowe rzeczy mam psychiczną alergię, choć teraz lubię przy gotowanym lejące się żółtko, ale to trochę inna rzecz :) chyba sprawdzę czy mi podejdzie :)

napisał(a)
blue_hope
Ekspert
Szacuny 1950 Napisanych postów 12079 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 67653
Ja też kogel mogel uwielbiałam, za dzieciaka. Od dłuższego czasu mam ochotę, ale też się boję tych żółtek od "zwykłych kur".
Mój ojciec zawsze robił z ubitymi białkami też, dodał do ubitych żółtek i sypał wiórkami kokosowymi Mniam!

Zrobiłaś smaka

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia... http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Agnieszka_w_kuchni__czyli_co%C5%9B_z_niczego_%3B_-t1096225.html

napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 986 Napisanych postów 3639 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 77422
smaki dzieciństwa

""Doubt is enemy number one of progression" Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html

napisał(a)
Malinowa Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1858 Napisanych postów 19688 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78851
Ja mam jajka ze wsi, fakt faktem nie prześwietlone ale od lat jem surowe żółtka i jaja na miękko i nic nigdy mi nie było

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś” Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_Cud%2Cmi%C3%B3d_i_MALINA_-t1082118.html

1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

( NIE FIT ) Domowe bułki do hamburgerów by Malinowa