Witam serdecznie. Jestem w trakcie pracy nad brzuszkiem i pupą ;) Na brzuszek robię A6W i wiem, że to wystarczy, ale mam dylemat odnośnie ćwiczeń na pupę.
21 lat, 170cm, 50kg Jestem szczupła, ale od ćwiczeń można przytyć :) Chciałabym zamienić tłuszczyk z pupy w mięśnie i mieć naprawdę jędrne pośladki, które wyglądają dobrze nawet kiedy się je napnie ;) Poza tym nie chcę się nabawić cellulitu, a wydaje mi się, że zaczynam go mieć :/
Czy Waszym zdaniem to wystarczy, żeby osiągnąć bardzo dobre efekty? Jaką dietę byście polecili? Unikam konserwantów, jasnego pieczywa, napojów gazowanych, ale może znacie jakąś konkretną dietę dla pań ;) I może jednak można pić napoje gazowane ;) Co robią dziewczyny z teledysków, że mają takie świetne pupy? ;)
PS To mój pierwszy post, nie krzyczcie na mnie jeśli coś jest źle...
Bardzo fajnie, ze chcesz zaczac cwiczyc. Trzeba pielegnowac co natura dala :). Nie bede wypowiadala sie odnosnie diety, bo nie mam stosownej wiedzy, ale z profesjonalnego obowiazku musze i chce krzewic jedna wazna mysl:
TO CO OGLADASZ W TV NIE JEST PRAWDZIWE - NIEISTNIEJE
Przykro mi patrzec na dziewczyny pelne kompleksow, bo lekki/wyimaginowany cellulit im sie odklada, a artyski maja "takie fajne pupy". Zapraszam na ta strone http://www.room.tv kliknij na "beauty" ponizej ekranu i zobacz jak powstaja idealne pupy, brzuchy i twarze...
napewno chlopaki i dziewczyny zaproponuja sensowe cwiczenia rowniez na silowni. powodzenia i mam nadzieje, ze wyleczylas sie juz z kompleksow :)
1221111466000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 11 września 2008 08:58
Zaraz, zaraz 50kg/170cma wzrostu?? hmm... O jakim tluszczu ty mowisz? O tym ktory potrzebujesz by zyc? A uwazasz, ze mozesz skladac sie tylko z kosci? Bo o miesniach w twoim przypadku tez nie ma co mowic. Do miesni odchudzaja sie fitnesski, modelki nie sa w stanie podobnie wygladac. Jak bedziesz tak jechala z tym A6W to w koncu wyladujesz z problemami z krzyzem, nie wolno cwiczyc jednej partii miesni zaniedbujac przeciwne. Nastepna sprawa : nie zamienia sie tluszczu w miesnie i twoje cwiczenia wzmocnia ci troche miesnie, ale na pewno ich nie zbuduja, do tego nie tylko trzeba czasu i odpowiednich cwiczen ale rowniez odpowiedniego obciazenia i progresji. No i przypominam, ze nie ma miejscowej redukcji tluszczu. Jezli chcialabys cos zmienic polecalabym pocwiczyc troche silowo i z odpowiednia dieta uda ci sie zdobyc w ciagu roku ok 2 kg miesni co przelozy sie na "twoje" jedrne posladki, plaski brzuszek i mniejsza ilosc tluszczu.
Słuchaj tej pani, a dobrze na tym wyjdziesz Nic dodać, nic ująć Obli.
Moderator dz. Trening w domowych warunkach
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -
1221126471000
Słodzik87
Wysłana - 11 września 2008 12:08
Dziękuję za odpowiedzi :) Nie mam kompleksów, ale zawsze może być lepiej. Myślę, że ćwiczenia mogą znacznie poprawić wygląd i samopoczucie szczupłej osoby i nie mogę nie ćwiczyć, bo ważę 50kg. Ćwiczenia powiększają apetyt i mogą się przyczynić do nabrania masy. Co do ćwiczeń pleców, dla zrównoważenia ćwiczeń na brzuch, macie rację... Mam nadzieję, że na aerobiku będą jakieś ćwiczenia ogólnorozwojowe z ciężarkami :) Może powinnam wstawić po prostu moje zdjęcie i wtedy poradzicie mi, co powinnam ćwiczyć ;)
1221127704000
Camel84
Wysłana - 11 września 2008 13:56
Zdjęcie zawsze możesz wstawić, ale co powinnaś ćwiczyć napisała już wcześniej Obli. To co piszesz o apetycie itd to ciekawa teoria Rozumiem, że chcesz nabrać masy mięśniowej, a nie tłuszczowej Aby uwypuklić i zbudować "teledyskowe pośladki" potrzebujesz treningu siłowego, bo tylko obciążenie stanowi bodziec do przyrostu mięśni. Możesz z powodzeniem trenować siłowo w domu jeśli chcesz, bo ten jak piszesz trening z ciężarkami na aerobiku, nie wchodząc w szczegóły, to nie jest to samo. Stosowane obciążenia są zbyt małe, a powtórzeń zbyt dużo by uzyskać efekt o który ci chodzi. Tego typu trening służy raczej spaleniu tkanki tłuszczowej. Jeśli zdecydujesz się poćwiczyć z ciężarami, poczytaj o tym i pytaj - na pewno ktoś podpowie ci jak zacząć.
1221134174000
obliques SZEFOWA
Wysłana - 11 września 2008 15:51
alez slodzik, my jestesmy jak najbardziej za cwiczeniami, w koncu to forum sportowe i bardzo dobrze, ze chcesz cwiczyc. My tylko oceniamy zgodnosc twojego planu z twoimi celami. bo ruch o ile jest sluszny i pozadany, by przyniosl cos wiecej niz tylko wypelnienie biologicznej koniecznosci, (ludzie w nowoczesnych spoleczenstwach ruszaja sie za malo, taki podstawowy ruch powinien byc traktowany jako koniecznosc, cos jak zdrowe odzywianie )musi miec zakres zgodny z celem Cos ci powiem: Moj dziadek zawsze byl silny i zawsze uprawial gimnastyke zgodnie z zalozeniami przedwojennego klubu sportowego"Sokol". Codziennie porcja cwiczen gimnastycznych no i absolutnie byl przekonany ze robi wszytsko co potrzeba. i nagle sie zdziwil jak pojechal odwiedzic swojego szwagra mieszkajacego na wsi, bo okazalo sie ze ten szwagier jest teraz silniejszy od niego... Wiesz o co chodzi? Moj dziadek wykonujac gimanstyke dostosowywal ja do swoich mozliwosci, tzn gimanstyka (mimo, ze sumiennie wykonywana) przestala w pewnym momencie przynosic korzysci, bo dziadek nie mial planu. Nie wykonywal jej tak by stale zwiekszac intensywnosc, nie staral sie stawiac sobie wyzej poprzeczke nie dostosowywal swojego ciala pod zalozenia, ale zalozenia pod swoje cialo. Niezauwazalnie, latami, a jego szwagier nie mial taryfy ulgowej musial tak samo pracowac jak w mlodosci wiec ciagle (w ich wieku) ta praca byla dla niego wyzwaniem.
Oczywiscie to sa starsi ludzie, ale tak chcialam zobrazowac o co chodzi, bo niezaleznie od wieku by ruch przynosil rezultaty w postaci wyraznych zmian w formie, strukturze ciala musi byc ten ruch stale intensyfikowany, zawsze musi stanowic dla ciala wyzwanie (czy to aerobik czy gimnastyka, ...), a tak sie sklada ze ruch z obciazeniem daje mozliwosc tego ciaglego podnoszenia stopnia trudnosci. Mozesz rozpoczac od obciazenia wlasnym cialem, ale jezeli jestes w stanie machnac noga wiecej niz 20x to to machanie staje sie tyle warte co codzienne chodzenie wiec musisz dolozyc sobie ciezar. i tak dalej i tak dalej. Ale pracujac tylko jednym miesniem tworzysz tylko dysproporcje dlatego radzimy by niezaleznie od priorytetu trenowac cale cialo.
Po Waszych odpowiedziach, na pewno zacznę pracować nad całym ciałem - zatroszczę się szczególnie o plecy, bo zawsze je zaniedbywałam :/ Odkąd pamiętam zawsze najlepiej dbałam o nogi i brzuch ;) M.in. dlatego, że na to znajdowałam fajne plany treningowe. Ostatnio miałam przerwę w ćwiczeniach, bo całe wakacje spędziłam u rodziny, gdzie nie było warunków, żeby rozłożyć się na podłodze i ćwiczyć, a biegać nie było z kim po niebezpiecznym lesie ;) A teraz będę uszczęśliwiać całe ciało. Ciężarki też pójdą w ruch :) Znalazłam nawet reklamę Nike, która będzie mi dawać motywację. Na pewno ją znacie:
Poza tym Wasze odpowiedzi są super :) Dziękuję Wam serdecznie! Czy jeśli podam mój cel, dane itp. w odpowiednim dziale forum, mogę liczyć na pomoc w ułożeniu planu treningowego?
1221145929000
Camel84
Wysłana - 12 września 2008 13:21
Jeżeli chcesz ułożyć plan domowy to pisz jak najbardziej w tym dziale i w tym temacie. W podwieszonych postach są chyba gotowe plany - zajrzyj i ułóż coś, a my najwyżej poprawimy. A tak na marginesie dla zrównoważenia treningu brzucha na początek wystarczą bardzo proste ćwiczenia grzbietu, które możesz i powinnaś wykonywać z powodzeniem w domu i bez żadnych przyrządów. Podstawowe ćwiczenie: lezysz na brzuchu ręce pod brodą lub na karku i unosisz tułów w górę. Lub: w klęku podpartym unosisz wyciągniętą prawą rękę i lewą nogę, tak aby stanowiły jedną linię, później zmiana strony. Również robiąc różne ćwiczenia w klęku na pośladki, które pewnie znasz, częściowo ćwiczysz również dolną część pleców.
1221218487000
Słodzik87
Wysłana - 13 września 2008 16:21
Zamieszczam moją fotkę. Niestety nie mam teraz aparatu, więc fotka jest z wakacji - aktualna :) Zdjęcia pupy w te wakacje nikt mi nie zrobił :( ;) Widać, że trzeba wzmocnić plecy i przybrać na masie ;)
1221315678000
yogidogi
Wysłana - 13 września 2008 16:28
smakowooo
moderator na www.polskikoks.pl i www.metka.pl od 21.02.2010 OFFFF :((( w kwietniu kolejna ;DD