Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kilka pytań co do MOUNTAIN DEW

And_Sport

Wysłana - 01 lipca 2004 17:28    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam takie pytanka. Czy od tego napoju sie tyje ? Nie zawiera on wogole ani tłuszczy ani białka tylko weglowodany. Czy ten napoj jest szkodliwy ? Tak jak pepsi ? Zawiera kofeine...

Tak wiec: czy sie od niego tyje (zakładając, ze piłoby sie 2 litry co dzien), czy jest szkodliwy (jak bardzo) ? I ostatnie pytanie: czy to jest napoj ENERGETYCZNY ?

Co ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 01 lipca 2004 17:47 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 69.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

lukas69

Wysłana - 01 lipca 2004 17:47    Edytuj Cytuj
hmm nie piłem ani nie przeglądałem nawet etykiety
to zwykły napój i jeśli dużo trenujesz nie zaleca się gazowanych, jeśli same węglowodany to nie utyjesz, chociaż 2 litry to dużo - o wiele za dużo
ale jednego jestem pewien to NIE NAPÓJ ENERGETYZUJĄCY i kopa po nim nie dostaniesz

And_Sport

Wysłana - 01 lipca 2004 18:25    Edytuj Cytuj
A czemu nie powinno sie pic gazowanych napoi ?

Co ?

lukas69

Wysłana - 01 lipca 2004 18:37    Edytuj Cytuj
hmm jak dobrze sie dokopałem
to gazowana woda i napoje utrudniają wchłanianie się białka do organizmu i obniżają ogólną sprawność

jazzman

Wysłana - 01 lipca 2004 19:39    Edytuj Cytuj
Policz sobie. 2 l = 20 x 100g.
100g = 42 kcal.
2 l = 20 x 42 = 840 kcal z samego napoju.
Od tego bardzo łatwo przytyć.

ginekologiem nie jestem ale zajrzec moge

SFD

Wysłana - 01 lipca 2004 20:05    Edytuj Cytuj
kto w ogóle wymyślił że to może być napój energietyczny? toć to to samo co sprite, 7up itp. cukier, woda + cytrynka dla smaku
ke?

lukas69

Wysłana - 01 lipca 2004 20:11    Edytuj Cytuj
byłem w sklepie
ma to kofeine ale nie napisali ile
pewnie śladowe ilości ;)

zakrześ

Wysłana - 01 lipca 2004 20:37    Edytuj Cytuj
tyje się od nadmiaru kaloreii i to moim zdaniem dziadoski napuj już lepszy paweer leit czy jakoś tak ale najlepszy izo plus z tych co piłem

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

Iwansky

Wysłana - 01 lipca 2004 22:37    Edytuj Cytuj
Krótka uwaga co do napojów gazowanych. Dwa tygodnie temu wybralem sie na przeglad do dentysty. "Pruchnicy pan nie ma, zeby zadbane, ale niech pan pije mniej napojów gazowanych, bo sie panu plamy robia"-Nie musze dodawac ze nie mówilem jej ze pije duzo napojów gazowanych, wiec wywinioskowala to naprawde po stanie moich zebów
Bez komentarza.

SFD

Wysłana - 12 lipca 2004 16:32    Edytuj Cytuj
Wszystkie te napoje nie są zbyt zdrowe. Nie ma co ich demonizować ale to badziewie. Nic w nich korzystnego. Pić należy wode, soki (ale te'prawdziwe' nie słodzone -'soki' nie 'napoje').
Odnośnie pytania czy jest to napój eneret: NIE!
wielu ludzi nie odróznia napojów izotonicznych(np. Isostar Powerade Gatorade) od napojów energetycznych( Redbull i wszystkie jego klony)
a różnica jest ZASADNICZa!
napoje energet nie sa wskazane do spozycia przy intens. wysilku-to krzywda dla ukł. krążenia i w ogóle calego org. One służa pobudzeniu organizmu kiedy sytuacja wymaga koncentracji. dzialaja tak jak kawa tyle ze maja jeszcze tauryne i dlatego polepszaja przewodzenie nerwowe.
a napoje izotoniczne słuza szybkiemu uzupelnieniu elektrolitow i mikroelementów podczas intensywnego wysilku i dlatego sa idealne podczas treningów.

saib__ ZASŁUŻONY

Wysłana - 12 lipca 2004 16:56    Edytuj Cytuj
Z napoi energetycznych na pewno sa lepsze. Dla mnie to jest po prostu drugi Sprite. Czy od niego sie tyje.. hmm.. to zalezy od Twojej diety (czy posilkami nie wykorzystales juz twojego bilansu kalorycznego i czy od wypicia napoju go nie przekroczysz, a kiedy juz to sie stanie - wiadomo - zaczynasz tyc )
A czy jest szkodliwy.. na pewno Takie napoje raczej nie sa zdrowe. Pozatym jest gazowany i rozpycha zoladek. Jesli juz chcesz pic napoje energetyczne to polecam red bull, r14, a z izotonicznych isostar, powerade (kiedys pisalem non stop) itd.
Ale ogolnie rzecz biorac niegazowana woda mineralna roxuje

Zmieniony przez - saib__ w dniu 2004-07-12 16:57:23

Były moderator Sceny MMA i K-1 oraz elita SFD.
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kilka pytań co do MOUNTAIN DEW

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.