Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kilka pytań [kreatyna, białko]

zbyszekr79

Wysłana - 23 lipca 2010 00:11    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!
Mam kilka pytań.

1. Jaką kreatynę obecnie polecilibyście ze sklepu SFD? Najlepiej jak najtańszą w stosunku do wagi, bo czytałem chyba tutaj na forum, że w przypadku kreatyny nie ma co myśleć, że czym droższa tym lepsza.
2. Dlaczego ceny kreatyny w kapsułkach są dużo większe od kreatyny w proszku? Np. Olimp - Creapure Monohydrate 250 kap. czyli 200g kosztuje prawie tyle samo co 500g Olimp - Creapure Monohydrate Powder?

3. Jaką odżywkę białkową ze sklepu SFD moglibyście polecić? Tutaj niestety też dużo kasy nie mam do wydania i najlepiej gdyby było to coś skutecznego i dobrego w składzie ale jednocześnie bardzo korzystne pod względem cena/waga.
4. W sklepie SFD jest podział odżywek białkowych na Izolaty WPI, Koncentraty WPC, Wieloskładnikowe i Wolnowchłanialne. Czym one się różnią (przepraszam jeśli nie doczytałem na forum) i z której kategorii wybierać najlepiej (jeśli to w czymś pomoże to mój cel to masa).

Pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 lipca 2010 00:23 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

looser92

Wysłana - 23 lipca 2010 00:23    Edytuj Cytuj
1. mono z vitalmaxa
2. na to pyt nie znam odpowiedzi ale jedyne co logicznego mi sie nasuwa to to ze proszek trzeba jeszcze zapakowac w kapsulki lub zespoic ze soba na ksztalt tablety dlatego moze jest drozszy

3. Ja polecam ostrowie lub tez nowe bialko z vitafit.
4. WPI CZYLI ISOLAT- szybko wchlanialne bialko WPC czyli koncentrat bialek serwatki- ja wlasnie polecilem ci ostrowie i vitafit a dlatego wpc poniewaz jest najoptymalniejszym wyborem jesli nie jestes pro i nie bawisz sie we wchlanialnosci, wpc jest optymalne... i bialko wolnowchlanialne jak sama nazwa wskazuje wolno sie wchlania czyli najlepsze na noc(zamiast odzywki jadlbym np.ser twarogowy)

PePoNeNt

Wysłana - 23 lipca 2010 07:13    Edytuj Cytuj
lub bialka jaj, ale kazeina jest alternatywą jak juz nam sie przeje twarog na noc..
to uzupelniajac wypowiedzi kolegi looser92 z ktorym sie zgadzam w kazdej kwestii :)

Vitamin-Shop Słupsk C.H. Passo ul. Tuwima 3/5a
[http://www.sfd.pl/Vitamin%2DShop_S%C5%82upsk_C%2EH%2E_Passo_ul%2E_Tuwima_3-t465690.html]

Perfect Body Center PeP SPORT Słupsk C.H.Jantar ul. Szczecińska 58
[http://www.sfd.pl/PERFECT_BODY_CENTER_nowy_wymiar_sieci_handlowej-t468793-s36.html#post9]
Ekspert -

niptuck

Wysłana - 23 lipca 2010 08:57    Edytuj Cytuj
tez polecam mono z vitalmaxa, wlasnie koncze swoj 1 cykl na tym, jak zdaze przed wyjazdem na wakacje (niedziela) to napisze pochwalne peany dla tego specyfiku, ale to w odpowiednim dziale. pzdr

"i żeby nie było, nie jestem rasistą, ja wszystkich nienawidzę po równo" Lee Priest

zupek

Wysłana - 23 lipca 2010 09:59    Edytuj Cytuj
kreatynka tak jak wyzej moze byc vitalmaxa, taka zaleznosc miedzy prochem a kapsulkami zobaczysz praktycznie przy kazdym rodzaju suplementu niestety. jesli chodzi o bialko to vitafit jest chwalone, ja obecnie mam 3 smaki 100% WP z vitaminshopu i jestem w stanie zjesc ze smakiem nawet pinacolade (ktora wzialem ze wzgeldu na moja dziewczyne) a nie lubie ani ananasa ani kokosa naprawde niezle smaki.

zbyszekr79

Wysłana - 28 lipca 2010 17:36    Edytuj Cytuj
Mam pytanie do tych, którzy brali już kreatynę z Vitalmaxa i białko z Vitafit.

Na puszce od kreatyny pisze, że 5g to płaska łyżeczka, ale z tego co czytałem w opiniach to jest to dużo mniej niż 5g. Ile Wy osobiście bierzecie jako te 5g? Czubata łyżeczka czy jeszcze więcej?
A jak z białkiem? 30g to wg producenta 3 łyżki stołowe. Jak to bierzecie? 3 łyżki płaskie czy czubate? Może ktoś ważył ile powinno być?

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

puchaczmr

Wysłana - 28 lipca 2010 19:12    Edytuj Cytuj
-mono z olimpa lub - mono z vitalmaxa

faftaq

Wysłana - 28 lipca 2010 19:24    Edytuj Cytuj
zbyszekr79 - ja polecam wage, bo łyzeczki.łyzki są rózne

i co do bialka - to jest jedzenie - nie musi isc na porcje koniecznie 30g, moze isc 16 albo 43... zaleznie od potrzeb

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Ekspert -

zbyszekr79

Wysłana - 28 lipca 2010 20:43    Edytuj Cytuj
Ja wiem tylko jeśli będę wiedział mniej więcej ile to 30g to inne ilości sobie jakoś już odmierzę proporcjonalnie

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kilka pytań [kreatyna, białko]

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.