logo
zamknij zamknij

Kilka pytań

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 380

0 5 0
napisał(a)
vershock
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 20 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 445
Witam mam do was kilka pytan które sa dla mnie nie jasne.
1. Co to jest to biale ktore pojawia sie podczas smazenia kurczaka smaze na smalcu (pokazane na zdjeciu) Ktos wytlumaczy mi co to jest i dlaczego sie pojawia?
2. Czy mozna smażyć na pergaminie?
3. Jezeli smaze kurczaka to traci jakas cześć bialka które zawiera? Jesli tak to ile i jak tego uniknąć
Pozdro.

Krzysztof Piekarz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
missInvincible
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 986 Napisanych postów 3639 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 77422
1. Wydaje mi się, ze mięso się scina na krawędziach jak to w normalnym procesie smażenia na tłuszczu. Chyba, że jest tam cos czego nie widzę ?
2. Na pergaminie możesz smażyć
3. Kurczak podczas smażenia nie traci białka; ważysz przed obróbką termiczną i przyjmujesz ilosć białka dla surowego produktu. Po obróbce białka będzie tyle samo

""Doubt is enemy number one of progression" Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/%5BBLOG%5D_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html

1
napisał(a)
Banan Administrator
Ekspert
Szacuny 1782 Napisanych postów 57755 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 529593
nic dodać , nic ująć :)

http://www.sfd.pl/150_000_pompek_w_2017_roku_-t1137384.html - SFD CHALLENGE #1 http://www.sfd.pl/125_000_podciagniec_w_2017_roku_-t1137488.html - SFD CHALLENGE #2 http://www.sfd.pl/100_000_przysiadow_w_2017_roku_-t1137490.html - SFD CHALLENGE #3 http://www.sfd.pl/-t1090712-s175.html (+180 str) -> blog treningowy

napisał(a)
georgu Moderator
Ekspert
Szacuny 1374 Napisanych postów 34149 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 187574
Tzn., podczas obróbki chyba jakieś tam straty są, ale nie należy na nie zwracać uwagi, tylko liczyć przed obróbką

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY" Instruktor Kulturystyki

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FIT Chlebek bananowo-orzechowy - takiego jeszcze nie jedliście!