SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Kilka pytań

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1030

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 445
Witam mam do was kilka pytan które sa dla mnie nie jasne.
1. Co to jest to biale ktore pojawia sie podczas smazenia kurczaka smaze na smalcu (pokazane na zdjeciu) Ktos wytlumaczy mi co to jest i dlaczego sie pojawia?
2. Czy mozna smażyć na pergaminie?
3. Jezeli smaze kurczaka to traci jakas cześć bialka które zawiera? Jesli tak to ile i jak tego uniknąć
Pozdro.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1494 Napisanych postów 4697 Wiek 26 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 135239
1. Wydaje mi się, ze mięso się scina na krawędziach jak to w normalnym procesie smażenia na tłuszczu. Chyba, że jest tam cos czego nie widzę ?
2. Na pergaminie możesz smażyć
3. Kurczak podczas smażenia nie traci białka; ważysz przed obróbką termiczną i przyjmujesz ilosć białka dla surowego produktu. Po obróbce białka będzie tyle samo
1

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3878 Napisanych postów 64327 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 768452
nic dodać , nic ująć :)

http://www.sfd.pl/-t1090712-s399.html -> blog treningowy
http://www.sfd.pl/-t1157939.html -> blog kulinarny, inny niż wszystkie ;)

napisał(a)
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2013 Napisanych postów 36902 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 256145
Tzn., podczas obróbki chyba jakieś tam straty są, ale nie należy na nie zwracać uwagi, tylko liczyć przed obróbką

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"

Instruktor Kulturystyki

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 394 Napisanych postów 953 Wiek 28 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 53586
To białe to efekt denaturacji białka, czyli inaczej "ścinania się" białka pod wpływem wysokiej temperatury. Powyżej 42 stopni celsjusza zaczyna się proces nieodwracalnej denaturacji białek. Plus oczywiście troszkę tłuszczyku może tam wychodzić. Ogólnie normalna rzecz.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FIT Chlebek bananowo-orzechowy - takiego jeszcze nie jedliście!

Następny temat

Smażenie na oleju

10 najważniejszych wydarzeń w 2017 roku na SFD 10 najważniejszych wydarzeń w 2017 roku na SFD 9 wskazówek na masę dla ektomorfika 9 wskazówek na masę dla ektomorfika Trening na 2 godziny tygodniowo Trening na 2 godziny tygodniowo Sprawdź czy powinieneś suplementować witaminę D Sprawdź czy powinieneś suplementować witaminę D Dieta ketogeniczna - na czym polega, zalety i wady Dieta ketogeniczna - na czym polega, zalety i wady Co jeść, żeby lepiej spać? Dieta na bezsenność Co jeść, żeby lepiej spać? Dieta na bezsenność Nie żyje Mohamed Saad- wicemistrz świata Nie żyje Mohamed Saad- wicemistrz świata Co jeść, żeby schudnąć? 15 najlepszych produktów żywnościowych Co jeść, żeby schudnąć? 15 najlepszych produktów żywnościowych