SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Kilka pytań

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1055

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 21 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 445
Witam mam do was kilka pytan które sa dla mnie nie jasne.
1. Co to jest to biale ktore pojawia sie podczas smazenia kurczaka smaze na smalcu (pokazane na zdjeciu) Ktos wytlumaczy mi co to jest i dlaczego sie pojawia?
2. Czy mozna smażyć na pergaminie?
3. Jezeli smaze kurczaka to traci jakas cześć bialka które zawiera? Jesli tak to ile i jak tego uniknąć
Pozdro.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1743 Napisanych postów 5322 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 171959
1. Wydaje mi się, ze mięso się scina na krawędziach jak to w normalnym procesie smażenia na tłuszczu. Chyba, że jest tam cos czego nie widzę ?
2. Na pergaminie możesz smażyć
3. Kurczak podczas smażenia nie traci białka; ważysz przed obróbką termiczną i przyjmujesz ilosć białka dla surowego produktu. Po obróbce białka będzie tyle samo
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5142 Napisanych postów 66655 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 841790
napisał(a)
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2408 Napisanych postów 38299 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 285393
Tzn., podczas obróbki chyba jakieś tam straty są, ale nie należy na nie zwracać uwagi, tylko liczyć przed obróbką

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
Instruktor Kulturystyki

http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 371 Napisanych postów 953 Wiek 29 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 53586
To białe to efekt denaturacji białka, czyli inaczej "ścinania się" białka pod wpływem wysokiej temperatury. Powyżej 42 stopni celsjusza zaczyna się proces nieodwracalnej denaturacji białek. Plus oczywiście troszkę tłuszczyku może tam wychodzić. Ogólnie normalna rzecz.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FIT Chlebek bananowo-orzechowy - takiego jeszcze nie jedliście!

Następny temat

Smażenie na oleju

Nie masz pomysłu na trening? Alexia Clark Cię zainspiruje! Nie masz pomysłu na trening? Alexia Clark Cię zainspiruje! 20 najbardziej muskularnych aktorów 20 najbardziej muskularnych aktorów 5 powodów kontuzji barków 5 powodów kontuzji barków 3 sposoby na naprawę barków 3 sposoby na naprawę barków Te suplementy działają nawet jak nie trenujesz Te suplementy działają nawet jak nie trenujesz IFBB Diamond Cup Warsaw: świetne pojedynki i sensacyjne wyniki! IFBB Diamond Cup Warsaw: świetne pojedynki i sensacyjne wyniki! Reg Park - idol Arnolda Schwarzeneggera Reg Park - idol Arnolda Schwarzeneggera Śmiertelnie skuteczne odchudzanie - DNP Śmiertelnie skuteczne odchudzanie - DNP