SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Kilka pytań

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1008

napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 20 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 445
Witam mam do was kilka pytan które sa dla mnie nie jasne.
1. Co to jest to biale ktore pojawia sie podczas smazenia kurczaka smaze na smalcu (pokazane na zdjeciu) Ktos wytlumaczy mi co to jest i dlaczego sie pojawia?
2. Czy mozna smażyć na pergaminie?
3. Jezeli smaze kurczaka to traci jakas cześć bialka które zawiera? Jesli tak to ile i jak tego uniknąć
Pozdro.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1416 Napisanych postów 4504 Wiek 25 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 122201
1. Wydaje mi się, ze mięso się scina na krawędziach jak to w normalnym procesie smażenia na tłuszczu. Chyba, że jest tam cos czego nie widzę ?
2. Na pergaminie możesz smażyć
3. Kurczak podczas smażenia nie traci białka; ważysz przed obróbką termiczną i przyjmujesz ilosć białka dla surowego produktu. Po obróbce białka będzie tyle samo
1

""Doubt is enemy number one of progression"

Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

napisał(a)
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3199 Napisanych postów 63103 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 716340
napisał(a)
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1793 Napisanych postów 36260 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 240067
Tzn., podczas obróbki chyba jakieś tam straty są, ale nie należy na nie zwracać uwagi, tylko liczyć przed obróbką

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"

Instruktor Kulturystyki

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 382 Napisanych postów 924 Wiek 28 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 51797
To białe to efekt denaturacji białka, czyli inaczej "ścinania się" białka pod wpływem wysokiej temperatury. Powyżej 42 stopni celsjusza zaczyna się proces nieodwracalnej denaturacji białek. Plus oczywiście troszkę tłuszczyku może tam wychodzić. Ogólnie normalna rzecz.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.

[- Fat-Burners -] http://imgur.com/a/MdOh5 █[- Metabolizm -] http://imgur.com/a/bZPkl █[- O3 -] ALA: https://goo.gl/AfZCMd ♦ EPA & DHA: https://goo.gl/7oiGaQ █[- O6 -] LA: https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FIT Chlebek bananowo-orzechowy - takiego jeszcze nie jedliście!

Następny temat

Smażenie na oleju

IV edycja Konferencji Fitness PEI już 24 marca 2018 na PGE Narodowym w Warszawie! IV edycja Konferencji Fitness PEI już 24 marca 2018 na PGE Narodowym w Warszawie! Dieta IF - 3 powody, dla których warto stosować przerywany post Dieta IF - 3 powody, dla których warto stosować przerywany post Michał Karmowski i Akop Szostak śpiewają! Michał Karmowski i Akop Szostak śpiewają! Zerwanie mięśnia, jak do tego dochodzi? Zerwanie mięśnia, jak do tego dochodzi? Leksykon suplementacji: Kurkumina Leksykon suplementacji: Kurkumina TOP 10 najbogatszych kulturystów na świecie TOP 10 najbogatszych kulturystów na świecie „Dieta McDonald’s” oraz kiedy zaczyna spalać się tłuszcz?! „Dieta McDonald’s” oraz kiedy zaczyna spalać się tłuszcz?! Krwiak, przyczyny i leczenie Krwiak, przyczyny i leczenie