Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kickboxing Muay Thai Boks vs Karate Kyokushin

Van_Boomel

Wysłana - 04 lutego 2010 12:56    Edytuj Cytuj
Polecam Kickboxing. Ogólnie od kiedy zaczełem trenowac to myśle codziennie tylko o tym i o treningach. :) I ogólnie Muai THai i Kickboxing to coś niesamowitego, napewno nei pożałujesz.

sport:Kickboxing,muai thai
"Kiedy ty odpoczywasz, to twój przeciwnik trenuje"

_radek

Wysłana - 04 lutego 2010 18:49    Edytuj Cytuj
Wiesz... to nie jest tak że zapiszesz się na uderzany to jesteś skazany na to że będziesz z okiem podbitym chodził... ja miałem przez ostatnie 1,5 roku raz oko podbite (i to chyba jak z kolegą na parter poszliśmy jakoś się tak stało, nie pamiętam dokładnie), a większość osób u mnie chyba nigdy nie miała jakiś widocznych obrażeń.

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka

mak5iu

Wysłana - 04 lutego 2010 18:54    Edytuj Cytuj
Wszystko zależy od tego z kim ćwiczysz. Jeśli z jakimś *****em co chce pokazać co to on nie jest na sparringu, to lepiej zmienić partnera, albo pokazać mu co to znaczy hardcorowy sparring

"Wylewając pot na treningu, oszczędzasz krew w czasie walki"
"On the street nobody can hear you tap out"

Puar

Wysłana - 04 lutego 2010 19:08    Edytuj Cytuj
Moje zdanie w tej kwestii jest proste:
Karate kyokushin jest najlepsze w zawodach karate kyokushin
Boks jest najlepszy w zawodach bokserskich
Kickboxing najlepiej sprawdza się w zawodach kickbokserskich.

Nie ma tu żadnych sensownych porównań między dyscyplinami.

A jednak, na przykład vale tudo

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

Kreiten

Wysłana - 05 lutego 2010 08:21    Edytuj Cytuj
Zawodnicy MMA są najlepsi w MMA, nie mają większych szans na ringach bokserskich, nie wygrywają medali olimpijskich w judo lub w zapasach. Żaden bokser nie ma czego szukac na MMA, podobnie karateka i kickbokser. MMA to formuła walki, która wymaga odpowiedniego treningu, jeśli trenujesz pod MMA, posparuj z bokserem na zasadach bokserskich i szybko nauczy Cię pokory.

Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w walce

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 05 lutego 2010 10:43    Edytuj Cytuj
Człowieku zobacz co Ty piszesz Jeśli ktoś jest zawodnikiem Kickboxingu i chce startować w MMA to trenuje przekrojowo. W MMA nie ma chyba zawodnika który by się do jednego stylu ograniczał. To już nie są pierwsze zawody UFC gdzie sumoka z karateką się bije. Mylisz 2 rzeczy:
1 Boks, kickboxing to sporty walki
2 MMA to formuła walki, tak jak K-1

Żaden bokser nie ma czego szukac na MMA, podobnie karateka i kickbokser.
Ta Cro Cop też nie miał czego szukać? Zawodnicy nie mają co tam szukać a goście z NFL już tak?

Zmieniony przez - 4rScorpion w dniu 2010-02-05 10:44:44

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

Kreiten

Wysłana - 05 lutego 2010 11:53    Edytuj Cytuj
Jesli zawodnik kickboxingu trenuje przekrojowo to juz nie trenuje kickboxingu tylko trenuje przekrojowo. Kolego MMA nie jest juz tylko formułą walki ale właśnie jest już stylem-sportem. Ustaw, boksera Adamka w klatce to zobaczysz co zdziała. Jeśli zacznie ćwiczyć przekrojowo to stanie się byłym bokserem trenującym MMA. (podobnie jak z p. Nastulą).
Były kickbokser Cro Cop nie miał czego szukać w MMA dopóki nie zaczął trenować przekrojowo i wówczas zmienił dyscyplinę na MMA.

MMA to nie jest już tylko formuła, to zupełnie inna metodyka treningu skupiająca się na innych rzeczach, to już jest sport walki w którym można od podstaw wyszkolić zawodnika ( nie musi być ex judoką, ex zapaśnikiem, ex czarnym pasem BJJ).

Ustaw Fedora, najlepszego zawodnika MMA z Kliczkami w boksie i nie będzie miał z nimi najmniejszych szans (myślicie, że czołowi zawodnicy MMA w wadze ciężkiej, gdyby mieli możliwość i umiejętności nie stanęli by do walki o pas mistrzowski w boksie w kategorii ciężkiej- kasa jest tam ogromna ??).

Kolego zastanów się najpierw o czym ty piszesz???????

Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w walce

MMA

Wysłana - 05 lutego 2010 12:08    Edytuj Cytuj
Ustaw Fedora, najlepszego zawodnika MMA z Kliczkami w boksie i nie będzie miał z nimi najmniejszych szans... - a kto to kwestionuje

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 05 lutego 2010 12:14    Edytuj Cytuj
Ja pierd*ole

Jesli zawodnik kickboxingu trenuje przekrojowo to juz nie trenuje kickboxingu tylko trenuje przekrojowo.
Nawet jeśli ćwiczy przekrojowo to jego wyjściowym stylem jest np. KB
Gość się decyduje na walki w octagonie to się skupia na tym by we wszystkich płaszczyznach się rozwijać.

Kolego MMA nie jest juz tylko formułą walki ale właśnie jest już stylem-sportem.
Dalej jest formułą tak jak K-1.

Były kickbokser Cro Cop nie miał czego szukać w MMA dopóki nie zaczął trenować przekrojowo i wówczas zmienił dyscyplinę na MMA.
O tym już pisałem, walczysz w MMA to musisz trenować przekrojowo. Dla Twojej wiadomości były zawodnik jeszcze w K-1 walczył

Ustaw Fedora, najlepszego zawodnika MMA z Kliczkami w boksie i nie będzie miał z nimi najmniejszych szans
Takimi porównaniami tak jak z tekstem o Adamku, śmieszysz mnie coraz bardziej. Weź napisz mi jeszcze żebym Kubice wystawił na bieg przez płotki

Zawodnik wybiera swoją specjalizacje, i na niej się skupia. Jeśli Ktoś z KB chcę walczyć w MMA to skupia się na treningu walki w parterze bo to jego słaby punkt. Jakby zawodnik MMA miał walczyć na zasadach K-1 to też by stójkę do oporu ćwiczył.

Kolego zastanów się najpierw o czym ty piszesz???????
Zastanowiłem się

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

buakaw123

Wysłana - 05 lutego 2010 12:48    Edytuj Cytuj
4rScorpion ma 100% racji . I to w każdym punkcie. MMA dalej jest formułą, a jak bokser/kickbokser zdecyduje się na walki w MMA to zupełnie zmienia trening, a stylem wyjściowym jest boks/kickboxing.

Odpowiedzi jest na 20 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kickboxing Muay Thai Boks vs Karate Kyokushin

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.