Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kickboxing Muay Thai Boks vs Karate Kyokushin

Van_Boomel

Wysłana - 09 lutego 2010 22:53    Edytuj Cytuj
Jak ktoś cie atakuje łokciem z partyzanta lub pałkami , kastetami itp.. to podobno samoobrona tutaj najlepiej się sprawdza.. Krav Maga ,Combat 54 czy jakoś tak.. :)
Ogólnie wiadomo że jeśłi cwiczyc MT,KB,te wasze MMA, Boks, to i tak leszcza pokonasz jeśłi wyskoczy do ciebie nic nie trenował i garde trzyma na wysokości pasa lub piersi.. tacy ludzie robią ze swojej głowy tarcze do strzelania.

Jeśli chodzi o honor w naszym kraju noo to bym się głęboko zastanowił.. już mnie keidyś za łebka gonił koleś z pałką teleskopową, jakieś typy z kastetami, butelką w głowe dostałem, biegałem wieczorem i mnie obrzucano kamieniami.... Albo jestem człowiekiem pecha albo jednak w polsce nie ma honoru na ulicy :D

sport:Kickboxing,muai thai
"Kiedy ty odpoczywasz, to twój przeciwnik trenuje"

4rScorpion SPAMER

Wysłana - 09 lutego 2010 22:59    Edytuj Cytuj
Combat 54 czy jakoś tak.. :)
Jak już coś to Combat 56

Karate Shin Ai Do w Krakowie! [http://shinaido.w8w.pl/]
Przyjdź na trening, nie pożałujesz!!!
[http://www.sfd.pl/***Karate_SHIN_AI_DO_Krak%C3%B3w***-t749535.html]
Ekspert -

Kamiru

Wysłana - 09 lutego 2010 23:22    Edytuj Cytuj
Sa po prostu rozni ludzie.
A inna rzecz, ze jedni maja wiecej szczescia, inni mniej.

Nie mniej jednak sporty walki pomagaja jedynie w jakims tam procencie.
Patrz: to co pisze Skorpion.
Sam mialem podobna sytuacje, ze gosc do mnie podszedl (swoja droga w Mcdonalds) i bez niczego uzyl piesci na wysokosci mojej skroni (to odnosnie tego honoru). Inna rzecz, co potem sie stalo, ale w danym momencie sw mi magicznie nie zwiekszyly pola widzenia. Takie rzeczy, to tylko Chuck Norris pokazuje...

Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Specjalista -

Kreiten

Wysłana - 10 lutego 2010 08:12    Edytuj Cytuj
Zgadzam się w 100%. Wielu moich znajomych i trenerów, ludzi o ogromnym doświadczeniu sportowym i nie tylko (znam wielu bramkarzy i innych), i każdy mówi to samo: walka na ulicy to ogromne ryzyko, nieważne co trenujesz (MMA, boks czy judo).

Ciekawostka: niedawno mój znajomy bramkarz, miał przypadek, że klient ugryzł go w nos. Tak mocno złapał zębami, że kolega wylądował w szpitalu. Nie chciał puścić, nawet jak reszta bramkarzy chciała go odepchnąc. Bez jakiegokolwiek powodu, nie było awantury nic. Ten po prostu podszedł od tyłu, kolega się odwrócił, i ten złapał go zębami za nos. Pojawił się poważny problem (o którym często się nie myśli), czy napastnik nie miał HIV (lub żółtaczki) - krwi było pełno.

Ku przestrodze

Pozdrawiam

Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w walce

_radek

Wysłana - 10 lutego 2010 14:00    Edytuj Cytuj
Wg. mnie kb to sport walki, poniewaz to jest typowy sport, bez zadnych spraw duchowych itp. stworzony aby walczyc na ringu. A karate oprocz samej walki ma swoja filozofie itp.
Filozofii więcej od KB czy bosku porządne style karate, albo judo raczej nie mają

Dlamnie mma bedzie sportem walki, kiedy wszyscy startujacy zawodnicy beda sie wywodzic z mma, a nie z innych sw.

Tylko są ludzie którzy wywodzą się z mma... to co oni ćwiczą jak samo mma to jest tylko formuła walki a nie sport?

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka

Gulczasss

Wysłana - 10 lutego 2010 14:43    Edytuj Cytuj
Filozofii więcej od KB czy bosku porządne style karate, albo judo raczej nie mają
Kur** wiekszosc odmian karate ma swoja filozofie!
Celem przewodnim, uzyskanym przez systematyczne ćwiczenia, wysuniętym przez twórcę judo - Jigoro Kano, jest "doskonalenie samego siebie". Wiec judo tez ma jakas filozofie.

Tylko są ludzie którzy wywodzą się z mma... to co oni ćwiczą jak samo mma to jest tylko formuła walki a nie sport?

Ja wyraznie napisalem, ze dla mnie to bedzie sport jak WSZYSCY zawodnicy beda sie wywodzic z mma, a nie kilku. Poza tym narazie wszyscy znawcy, komentatorzy, nawet zawodnicy nazywaja to formula walki.

Life is short - train hard!

kwiatulaBa

Wysłana - 10 lutego 2010 14:51    Edytuj Cytuj
i co wam to da, że od tygodnia się wykłócacie w internecie o głupią nazwę?

Gulczasss

Wysłana - 10 lutego 2010 14:56    Edytuj Cytuj
Dyskutujemy... Bo ta strona, na ktorej jestesmy nazywa sie Sportowe Forum Dyskusyjne :-]

Puar

Wysłana - 10 lutego 2010 15:38    Edytuj Cytuj

A Elvis żyje.

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

Gulczasss

Wysłana - 10 lutego 2010 15:41    Edytuj Cytuj

Odpowiedzi jest na 20 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kickboxing Muay Thai Boks vs Karate Kyokushin

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.