Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kickboxing Muay Thai Boks vs Karate Kyokushin

Gulczasss

Wysłana - 08 lutego 2010 23:47    Edytuj Cytuj
Nie chodziło mi o to, co pisałeś o Cro copie, tylko o to co pisałeś wcześniej.
A co do Mirka to był kiedyś wicemistrzem K1, a wg. mnie to jest spore osiągnięcie. Ale i tak najbardziej go cenie za walki w mma, bo gdyby walczył tylko w K1 to by takiej kariery nie zrobił...

Life is short - train hard!

Kreiten

Wysłana - 09 lutego 2010 09:54    Edytuj Cytuj
Wiesz Gulczasss ja po prostu uważam, że są inne fajne sporty walki obok MMA. Uważam, kyokushin za bardzo sensowny sport, trenowałem, walczyłem, startowałem kilka lat i wiem, że jest to sport dla ludzi twardych z charakterem.

Nie podoba mi się traktowanie MMA jako jedynego sensownego i słusznego sportu walki. Nie jest wcale prawdą, że zawodnicy MMA to najlepsze na świecie maszyny do walki i pokonaliby każdego. Zawodnicy MMA są dobrzy w MMA, podobnie jak karatecy w karate i bokserzy w boksie. Nie sposób porównywac który sport jest lepszy bo to bez sensu.Czesto spotykam się w kwestii kyokushin,że jest bezsensowny bo nie uderza się w głowę. Dziwi mnie to, bo np. judo jest uważane za sport skuteczny, a nie ma tam wogóle uderzeń, zapasy podobnie, a bjj to nawet prawie nie ma stójki (nie chce zaczynac kolejnego wątku czy ma i na jakim poziomie).

W kwestii skuteczności na ulicy (bo ten wątek przewija się między wierszami), skuteczna jest pałka typu baton, gaz, szybkie biegi.

Im więcej potu na treningu tym mniej krwi w walce

Gulczasss

Wysłana - 09 lutego 2010 15:46    Edytuj Cytuj
Kyokushin jest dobre. Jak sie do niego dolozy boks to takie polaczenie jest zaje***te.
A style judo, bjj itp. to style parterowe, wiec nie ma co zarzucac im, ze nie ma uderzen, bo jak udowodnily pierwsze zawody ufc sa skuteczniejsze od stojki. A nie jest prawda, ze w bjj nie ma uderzen - obejrzyj sobie na youtube filmy z zawodow full contact jj

MMA

Wysłana - 09 lutego 2010 15:48    Edytuj Cytuj
...w bjj nie ma uderzen - obejrzyj sobie na youtube filmy z zawodow full contact jj - a co ma wspólnego BJJ z JJ full contact

Gulczasss

Wysłana - 09 lutego 2010 15:56    Edytuj Cytuj
W sumie malo parter podobny i nazwa sorry :-]

Kreiten

Wysłana - 09 lutego 2010 15:57    Edytuj Cytuj
Dalej nie rozumiesz co mam na myśli. Po co Ci trenowac boks + kyokushin, skoro nie można na zawodach karate uderzac w głowę?

To trochę tak jakbyś napisał, że boks jest za***isty jak dołożysz do niego parter i kopnięcia.

Pytam się po co ??????

W BJJ nie ma uderzeń, nie chcę wywoływac kolejnej dyskusji na forum - W BJJ NIE MA UDERZEŃ A JIU JITSU I MODERN JIU JITSU TO ZUPEŁNIE INNE STYLE!!!!!!!!!

Gulczasss

Wysłana - 09 lutego 2010 16:09    Edytuj Cytuj
Wiem, wiem, ze w bjj nie ma uderzen... pomylilo mi sie cos. Ja sie z Toba nie zgadzam, ze jak ktos trenowal dlugo np. kick boxing, to jak zacznie startowac w mma to jego stylem jest mma. Jak zacznie startowac w mma to jest zawodnikiem kk, ktory dolozyl do swojego stylu parter i obalenia, ale wciaz jest kick bokserem, poniewaz to jest jego styl zrodlowy. O to mi chodzilo.

Kreiten

Wysłana - 09 lutego 2010 16:22    Edytuj Cytuj
No tak
Ale Juras ma 1 dan w taekwondo i jakich on używa taekwondockich technik w MMA ?????
żadnych
GSP ma 1 dan w kyokushinie, i jakich on technik z karate używa ???????
kopnięc tylko (choc można by powiedziec, że to kopnięcia z kickboxingu bo go też trenuje)
A nasz wybitny trener BJJ z Poznania (Karol Matuszczak) trenował kiedyś aikido (wysoki stopień, 1 albo 2 dan) czyli jest aikidoką, który uzupełnił swój styl parterem kopnięciami i boksowaniem ????????????
A Nastula jest judoką i co mu z tego przyszło w Pride ? Musiał uczyc się zupełnie nowych rzeczy, żeby zawalczyc w MMA.
Za to Pudzian, swój styl uzupełnił MMA, bo na siłce akurat mu tych technik brakowało.
Przykłady można mnożyc. Dla mnie są to zawodnicy, którzy zaczęli trenowac jeden styl i przeszli na inny. Coś tam pewnie kickbokserom się przydaje, z pierwotnego treningu, judokom, bokserom, zapaśnikom też, ale prawda jest taka - Ci ludzie po prostu zaczęli przygodę z nowym sportem, wcale nie formułą, tylko sportem zwanym MMA.

WBC22

Wysłana - 09 lutego 2010 16:38    Edytuj Cytuj
Kreiten, MMA to jedyna słuszna droga A tak zupełnie poważnie. Sam trenowałem kyokushin i nie ma ten styl polotu do kickboxingu czy muay thai, o formule MMA w ogóle nawet nie wspominając. Im styl bardziej kontaktowy, tym skuteczniejszy, sam nie wiem po co pisze tak logiczne rzeczy. W kyokushin brak uderzeń na twarz to poważny minus, powinieneś o tym wiedzieć..A dlaczego zawodnicy MMA mają być naj w walce ogólnie? Rywalizacja w tej formule jest najbardziej zbliżona do realnej walki ( i nie pieprzyć proszę mi tu o kosach, klamkach i innych gazach, takie sytuacje zdarzają się rzadko, wiadomo że chodzi o walkę bez "sprzętu"..Osobie ze "sprzętem" mało kto sprosta) poprzez to że fighterzy są najbardziej wszechstronni, potrafią radzić sobie w każdej płaszczyźnie, "tytuł" najlepszych fighterów na globie należy im się bez 2 zdań. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić że jakiś zawodnik nie walczący w formule MMA "leje" Fedora, Andersona Silve czy GSP w "realu", bez broni...

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

Gulczasss

Wysłana - 09 lutego 2010 16:49    Edytuj Cytuj
jw
MMA to FORMUŁA WALKI, podobnie jak K1
KB, boks itp. to sporty walki
KK, judo itp. to sztuki walki

I wg. Ciebie wszystkiego Ci zawodnicy uczyli sie od nowa?! Akurat Nastula w Pride bardzo wykorzystywal judo. Juras kogos tam walnal z obrotowy i koles juz oszolominy byl i Juras wygral. Karol Matuszczak jest zawodnikiem bjj i aikido, ktory startuje w FORMULE mma!

Odpowiedzi jest na 20 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kickboxing Muay Thai Boks vs Karate Kyokushin

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.