Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1201 razy
słowa kluczowe: kawa  przed  treningiem 
Autor

Kawa przed treningiem???

kult 2008

Wysłana - 22 kwietnia 2008 17:18    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam,

Przed prawie każdym treningiem albo w jego trakcie mam momenty w których łapie mnie senność nawet kiedy przed treningiem sie wyśpie. Śiłownie mam dość oświetloną (to też chyba nie jest tego wina). I teraz moje pytaie: co sądzicie o spożyciu szklanki kawy(ok. 220ml chyba) przed treningiem??? I ile minut przed treningiem można ją ewentualnie wypić??? I czy nie wpływa niekorzystnie na witamine b.12 i C ???

A i jeszcze jedno. Kiedyś w telewizji oglądałem program o kawie w którym jakiś naukowiec twierdził że działanie kawy(tzn. pobudzenie itp.) wcale nie jest zasługą kawy jako kawy(składu kawy) tylko coś w zasadzie placebo. Człowiek pijąc kawe myśli że po filiżance odrazu poczuje dopływ energi, brak senności i to sprawia że właśnie to odczuwa. I twierdzenie że są ludzie na których kawa nie działa uzasadnia właśnie tą teorią(oni poprostu w to nie wierzą). Podobno kawa jako kawa nie ma właściwości pobudzających(przynajmniej według tego gościa).

Zmieniony przez - kult 2008 w dniu 2008-04-22 17:34:00

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 kwietnia 2008 18:15 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

hunter007

Wysłana - 22 kwietnia 2008 18:15    Edytuj Cytuj
Witaminy i mineraly.

Bedziesz pil kawe to bedziesz mial problemy ze skurczami bo kawa wyplukuje magnez.

OFF

kult 2008

Wysłana - 22 kwietnia 2008 19:15    Edytuj Cytuj
ale czytałem gdzieś że kawa właśnie pomaga skurczowi przez to że uwalnia wapń(czy coś tam nie pamiętam dokładnie) do mięsnia.???

P.S zakupiłem właśnie witaminki

Zmieniony przez - kult 2008 w dniu 2008-04-22 19:19:21

vedor

Wysłana - 24 kwietnia 2008 14:49    Edytuj Cytuj
wg. mnie jest to wynik zmiany ilosci cukru we krwi
jesli jesz przed treningiem cukry proste, to nastepuje wzrost cukru we krwi, potem zaczynasz cwiczyc on spada i to moze powodowac sennosc
sprobuj zmiejszyc ilosc ww prostych
a to ze kawa wyplukuje magnez to dla mnie jakas bzdura

yamek

Wysłana - 24 kwietnia 2008 15:16    Edytuj Cytuj
a dolacze sie do tematu jesli mozna zapytac w nim z gory dziekuje a czy przed treningiem mozna sobie szklanke mleka wypic a po treningu dwi np?

:)

vedor

Wysłana - 24 kwietnia 2008 15:22    Edytuj Cytuj
ja bym sie porzygal na treningu po takiej szklance mleka
pozatym sprawdzcie jak jest robic trening po zjedzeniu dwoch bananow a jak zaebiscie ma sie pompe gdy przed treningiem zje sie makaron z kurczakiem

SFD

Wysłana - 24 kwietnia 2008 18:54    Edytuj Cytuj
Ja jak jestem zmulony przed treningiem to strzelam sobię łyżkę guarany, dostaję po tym kopa z miejsca Polecam wypróbować, na allegro około 2 dychy za 100 g.

Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-04-24 18:55:02

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kawa przed treningiem???

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.