Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Kawa a wyplukiwanie magnezu

soltys88

Wysłana - 12 lutego 2008 23:45    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jak duzo kawa rozpuszczalna wyplukuje magnezu z organizmu? Ostatnio polubilem kawke przed treningiem, nie ziewam chociaz i ogolnie lepsze samopoczucie na treningu. Jednak mam duze zapotrzebowanie na magnez i nie wiem na ile mi ta kawa przeszkadza...Jest cos takiego jak kawa z magnezem? A dokladnie kofeina?

Jestem za, a nawet przeciw...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 lutego 2008 00:11 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

120208

Wysłana - 13 lutego 2008 00:11    Edytuj Cytuj
kawa nie wyplukuje magnezu z organizmu, ale znaczaco obniza mozliwosc jego absorpcji, o okolo 50-80%, rozne badania, rozne wyniki, w kazdym razie ISTOTNIE

kofeina i magnez osobno wyjda z pewnoscia taniej niz stack o takich samych dawkach

góra-forte

Wysłana - 13 lutego 2008 09:30    Edytuj Cytuj
Mozesz pic smialo kawe przed treningiem, ubytki nie sa wielkie, wystarczy ze skupisz sie barzdiej na uzupelnieniu plynow, jezlei posiadasz dobry kompleks witamin jak np. multliple sport z olimpu, to zjedzony do posilku przed treningowego nastapenie 30-40min przed treningiem kawa/bardziej bym polecal kofeine w tabletkach(np.activita 200mg caps),uzupelnienie plynow i bedzie ok

Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2008-02-13 09:31:35

GÓRA---->I am What I am
Ekspert -

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 13 lutego 2008 09:51    Edytuj Cytuj
Dodaj do diety suplemacje wapniem i magnezem i o nic sie nie martw.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

soltys88

Wysłana - 13 lutego 2008 15:36    Edytuj Cytuj
a moze guarana?

SFD

Wysłana - 13 lutego 2008 15:49    Edytuj Cytuj
Guarana pobudza o wiele lepiej niż kawa. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej wchodzi w formie koktajlu:
kefirek, banan, trochę wody żeby byo żadsze i łycha guarany. Po takim koktajlu mogę góry przenosić

soltys88

Wysłana - 13 lutego 2008 15:58    Edytuj Cytuj
bardziej myslalem nad full energy guarana w tabletkach
jej dzialanie chyba dluzej sie rozkreca, co?

faftaq

Wysłana - 13 lutego 2008 16:08    Edytuj Cytuj
opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu stwierzam, ze guarana kopie mniej gwaltownie niz kawa. ja wole gwaltownego kopa, wiec kawe stawiam wyżej.

magnezem sie nie przejmuję, nie wierze by jedna - dwie kawy w ciagu dnia negatywnie wplynac na wchlanianie tego pierwiastka czy zwiekszyc w znaczynym stopniu jego wydalanie.

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Znawca -

soltys88

Wysłana - 13 lutego 2008 16:16    Edytuj Cytuj
ale dluzej trzymac ponoc....z tym mniej gwaltownym kompem to poprostu trzeba wczesniej brac?

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 14 lutego 2008 17:02    Edytuj Cytuj
Zgadza sie, ale suplemacje magneze warto dodac do diety nawet jezeli nie pijemy kawy.

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

faftaq

Wysłana - 15 lutego 2008 01:15    Edytuj Cytuj
biore dodatkowo, aczkolwiek nie wiem czy to ma sens. oprocz wody niskozmienarlizowanej pije wody mineralne ktore maja 100 - 150mg magnezu na litr. takiej wody wypijam ok 3 litrow dziennie. do tego ciemne kakao, orzechy/pestki dyni/slonecznik/migadly. mysle ze dostarczam spokojnie 500mg magnezu z diety. to tak na marginesie - jestem zywym przykladem ze jest to mozliwe.

Układanie diet i konsultacje z zakresu żywienia i suplementacji we wspomaganiu wysiłku i pracy nad estetyką sylwetki: diet.sportowa@gmail.com
Znawca -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kawa a wyplukiwanie magnezu

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.