Autor

Karolina Kozela - odpowiada na wasze pytania.

NUTRIFARM

Wysłana - 31 sierpnia 2010 14:45    Edytuj Cytuj
W tym wątku kierujemy pytania tylko i wyłącznie do Pani Karoliny.

Możecie pytać o odżywianie, suplementację w dyscyplinach wytrzymałościowych, trening oraz inne sprawy związane ze sportem.

Na wszytskie na pewno dostaniecie odpowiedź.

Wszytskie nie związane z tematem posty bedą regularnie usuwane a autorzy poniosą konsekwencje

Specjalista -

FEYO

Wysłana - 31 sierpnia 2010 15:09    Edytuj Cytuj
Pozwolę sobie zadać pytanie jak wygląda u Pani trening siłowy ? chodzi mi tutaj o trening na siłowni z ciężarami czy w ogóle robi Pani taki trening jeżeli tak to jak on wygląda i czy przed/po treningu jest jakaś specjalna suplementacja ?

Zmieniony przez - FEYO w dniu 2010-08-31 15:10:12

chudy522

Wysłana - 31 sierpnia 2010 15:17    Edytuj Cytuj
a ja chcialem zapytac o to jak wyglada pani odzywianie na co pani stawia weglowodany/tluszcze jakie ilosci BTW pani zjada?
czy trzyma pani ostro diete,czy robi pani odstepstwa od diety?

Karollla

Wysłana - 31 sierpnia 2010 17:48    Edytuj Cytuj
hej!
Na siłowni oczywiście ćwiczę - nawet wczoraj z braku laku i ze względu na pogodę byłam troszkę poruszać powietrzem na pakerni.
Rozgrzewka aero 20min, Część główna 60min( 5-6 stacji, 4-5 serji po 15-18powt), jeśli mam ochote to na końcu rower 10x 1min. siła. Na dobicie :)
Potem ew. sauna - 1-2x w tygodniu. To w okresie październik - marzec.
W sezonie - raczej pozostaje przy domowych brzuchach i pompkach.
Podczas ćwiczenia na siłowni standartowo w bidonie rozpuszczone 10g bcaa i 5g gluty - oczywiscie proszkowe i smakowe. to w 1 litrze wody. Piję przed w trakcie i po. JEśli mam długą przerwę do obiadu to zazwyczaj profi whey mass

Chudy - przeczytasz w 2 kolejnych odcinkach Perfect Body - o tym jak jem.Teraz pokrótce powiem Ci tylko : W odróżnieniu do zaleceń kolarskich-wytrzymałościowych, jem mało węgli a jeśli już to tylko full-otrębowo-błonnikowe oraz w postaci warzyw i owoców. Tłuszcz - głównie stawiam na omega3 - ryby, len, olej lniany. około 1g/kg masy ciała. Białko nawet 2-3g/kg. Nie liczę. Wychodzi samo - w praniu :) Po tylu latach zboczenia zawodowego już poprostu nie muszę liczyć... :)

WIARA CZYNI CUDA ! - Go For It !

www.karolinakozela.pl
www.dobry-dietetyk.com.pl

FEYO

Wysłana - 31 sierpnia 2010 19:21    Edytuj  Cytuj
Dziękuję bardzo za odpowiedz mam jeszcze jedną prośbę mogła byś opisać te stacje ? (Jakie to ćwiczenia)

Zmieniony przez - FEYO w dniu 2010-08-31 19:30:28

Karollla

Wysłana - 31 sierpnia 2010 19:52    Edytuj Cytuj
Plecy, klatka, triceps, podciąganie, nogi (wyciskanie + czwórki + tyły podciąganie), wyciskanie na ławce, 2-3 rodzaje brzuchów... w jakim celu potrzebne Ci te stacje? Moze napisz a ja sprecyzuje!

www.karolinakozela.pl

FEYO

Wysłana - 31 sierpnia 2010 19:53    Edytuj Cytuj
Jestem ciekaw na jakich "głównie" ćwiczeniach siłowych opiera się trening Twojej osoby ot to dla mojej ciekawości tylko i wyłącznie :)

Karollla

Wysłana - 31 sierpnia 2010 19:55    Edytuj Cytuj
Zadaj proszę coś konkretnego :)

www.karolinakozela.pl

FEYO

Wysłana - 31 sierpnia 2010 20:04    Edytuj Cytuj
Na jakich maszynach ew przy pomocy jakiego sprzętu wykonujesz trening pleców/bicepsa/tricepsa/nóg/klatki o to mi chodziło :)
Np: ściąganie drążka wyciągu górnego do ziemi,Uginanie ramion ze sztangą.

Karollla

Wysłana - 31 sierpnia 2010 20:34    Edytuj Cytuj
To jest uzależnione od miejsca - czyli od pakerni na jakiej jestem. Lubię jednak ćwiczyć na dużych maszynach, to jest lepsze dla moich stawów i mogę ustawić lekkie obciążenia. Nie robię przysiadów ze sztangą, ale wyciskam na przyrządzie. Tak samo wyciskanie leżąc -- wolę przyrząd. Brzuchy-bez przyrządu, standart. Plecy - ściąganie wyciągu górnego. Podciąganie na specialnej maszynie i tak samo opuszczanie (triceps) wówczas pakuje w nią np. 15kg na minusie i spokojnie mogę robić po 15 powtórzeń. Do treningu siłowego podchodzę bardzo lajtowo - jest to jedynie podtrzymanie ogólnej sprawności i zachowanie ładnych kształtów i proporcji ciała. Kiedy w sezonie pracuje nad nogami - górę muszę nadrobić zimą :) brzuch mam zawsze wciągnięty - taki mam nawyk i dzięki temu mimo tego iż nie ćwiczę regularnie - jest niezły

www.karolinakozela.pl

volvo93

Wysłana - 31 sierpnia 2010 20:55    Edytuj Cytuj
Witam
Jakie jest wg. Pani najlepsze źródło węgli złożonych/najsmaczniejsze - aktualnie w swojej diecie uwzględiam makaron razowy, orkiszowy, ryż brązowy, kaszę jaglaną, płatki owsiane oraz mąkę razową typ 2000 - coś dodać, a może z czegoś zrezygnować?

A także, czy warto przejmować się stosunkiem kwasów tłuszczowych w diecie, jeżeli w ciągu dnia dodaję oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy i migdały do każdego posiłku.
Pozdrawiam

Odpowiedzi jest na 7 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Karolina Kozela - odpowiada na wasze pytania.

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.