Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 20610 razy
słowa kluczowe: karate  tsunami 
Autor

Karate Tsunami

MarKosTSD Bushido24.pl

Wysłana - 08 stycznia 2010 20:29    Edytuj

Sprawdź swoje BMI

Podsumowanie ankiety na prośbę daję w osobnym temacie.

Link do strony z ankietą:
http://www.sfd.pl/Czy_uwa%C5%BCasz%2C_%C5%BCe_Ryszard_*****_jest_fajnym_Panem_-t556536.html

Na wstępie chcę pochwalić Pana M U R A T A za jedno - za to, że mimo iż nie daje Pan możliwości dyskutowania ze sobą na stronie Honbu, to jednak wskazuje, gdzie czytelnik Pańskiej strony może znaleźć kontrargumenty linkując do strony [www.sfd.pl] - i to jest fair, bo niektórzy by nawet nie wiedzieli, gdzie tego szukać - brawo, to jest fajne.

Nasza ankieta jest tu od 9 dni, więc czas na małe podsumowanie - ktoś napisał , że taka ankieta nic nie wnosi, jest bez sensu. Nic bardziej mylnego. Pytanie brzmiało: " Czy uważasz, że Ryszard M U R A T jest fajnym Panem? " W ankiecie na dzień 8 stycznia 2009, g. 16.20, wzięło w sumie udział 96 użytkowników SFD, na NIE odpowiedziało: 79 osób, tj. 82%, na TAK było 17 osób, tj. 18% . Pytanie może jest z goła kolokwialne, ale nie chciałem zadawać pytania, które mogło by być uznane za obraźliwie. Pytanie nie dotyczy sfery karate tsunami, tylko jakie odczucia wzbudza jego twórca.
Ta niby nic nie znacząca ankieta mówi wiele:
1. Jak żadna ankieta w dziale "Style tradycyjne" ta zyskała ogromne zainteresowanie. Co to znaczy? Ano to, że Pan M u r a t - wzbudza wiele emocji.

2. Sportowe Forum Dyskusyjne skupia ludzi, którym sztuki walki nie są obce, którzy albo są zawodnikami albo nawet instruktorami i mistrzami - ludzi, którzy są pasjonatami sztuk walk i nie jest im obojętne to, co się dzieje w naszym środowisku. Ponad 80 %, czyli 4 na 5 mówi, że Ryszard nie jest fajnym Panem. Innymi słowy - ponad 80 % użytkowników Specjalistycznego Forum o sztukach walk nie lubi Ryszarda M u r a t a. Można przypuszczać, że 4 na 5 ludzi z tego forum nie zaprosiłoby go na piwo, wino (np. marki "Komandos") i nie wysłało życzeń z okazji świąt, itp. Ankieta mówi, że Pan M u r a t jest osobą powszechnie nielubianą. Dlaczego jest nielubianą? Dlatego, że używa wrogich terminów wobec ludzi, że się wywyższa, że i wymaga za szacunku od innych sam go nie dając, dlatego, że zamiast szukać rozwiązań konfliktów, szuka - i to skutecznie - sposobów jak rozdmuchiwać konflikty.

3. SFD jest popularnym forum nt. sztuk walk, wchodzi tu wiele osób i czerpie informacje na ten temat. Ale jak pokazują wyniki ankiety, jest to może z max 150 osób, niewiele w skali kraju, świata. Dlatego chyba przecenia nas Pan nazywając "zdniesławiaczami", bo aż tak wiele osób nie interesuje się Panem ani Pańskim stylem - trochę więcej samokrytycyzmu.

Pytanie, na które warto by odpowiedział sobie sam zainteresowany - kto tak naprawdę ośmiesza karate tsunami i tsunamistów? Czy zrobił Pan cokolwiek, by zmienić wizerunek karate tsunami? By konflikt został załagodzony? Nie mówię tu o śmiesznych ugodach przesądowych, notabene, dyktowanych przez Pana, czy straszeniu przez Pana sprawami karnymi. Funakoshi mawiał - "mądry kompromis jest więcej wart, niż tysiąc zwycięstw" . Niestety nie było z Pańskiej strony woli kompromisu, pewnie gdyby nie GIODO, dalej by Pan się pogrążał i ośmieszał, powinien być Pan wdzięczy, żeśmy go powstrzymali. Młodego samuraja przestrzegano: bądź godny i honorowym człowiekiem, bo inaczej ludzie będą śmiać się z ciebie. Nie jest Pan samurajem, ale to co Pan wypisuje, wzbudza powszechną wesołość - śmieją się z Pana - nie jest Panu wstyd? Nie ma co się obrażać i walczyć z całym światem, nic to nie da. Lepiej jest zatrzymać się i zadać sobie pytanie: "co JA zepsułem? Gdzie popełniłem błąd?" - "Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare". Czy wielki soke Ryszard M u r a t 10 dan umie powiedzieć "przepraszam i zapraszam do dialogu jak równy z równym?" Wierzę, że tak.
Niech Pan odbiera wyniki tej ankietki jako protest przeciwko Pańskiemu wizerunkowi, jaki nam Pan funduje. Protest przeciwko zdehumanizowaniu sztuk walki. Protest przeciwko napastliwości, głupiej agresji i wrogości wobec tych co ośmielają mówi i myśleć inaczej. Protest przeciwko megalomanii, egocentryzmowi, despotyzmowi!

Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2010-01-08 20:48:21

Zmieniony przez - OloKK w dniu 2010-01-08 21:00:56
Znawca -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 08 stycznia 2010 20:49 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 08 stycznia 2010 20:49    Edytuj
Kochajmy się i bądźmy dla siebie życzliwi.
By wszystkim żyło się lepiej

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

Bull PoTreningu.pl

Wysłana - 08 stycznia 2010 20:55    Edytuj
Markos
jedna z najlepszych jak nie najlepsza wypowiedz w tej sprawie

Kopia mojej wypowiedzi

Kolejny raz proponuje Panu Ryszardowi praktyczne rozwiązanie

Pisałem już wcześniej w serwisie SFD, iż może sensownym wyjściem będzie usunięcie wszelkich tematów sygnalizujących o nieporozumieniach.
W serwisie SFD wszelkie związane tematy zostaną przeniesione do strefy ukrytej a w zamian Pan szanowny zrobi to samo z wszelkimi tematami w których oczernia Pan i pomawia nas i różnego pochodzenia internautów.

Jestem przekonany, iż spójne działanie a zwłaszcza Pańska dobra wola bez której jest to absolutnie niewykonalne da obraz upragnionego spokoju i porządku na naszym i Pańskim serwisie.

Jednak usuwamy wszelkie tematy, które jak wydaje mi się są podstawą zainteresowania ludzi jak i ich głośno wypowiadanego stanowiska

Nie ogłaszamy wygranych, przegranych a wyłącznie zakończenie sporu
Nasze sprawy w sądzie swoją droga ale wspólnie tym krokiem zadbamy o porządek w internecie
Nie musimy robić tego dla siebie ale zróbmy to dla ludzi w internecie i środowisk SW z Polsce

Po tym kroku będzie znacznie łatwiej uniknąć kolejnych treści, gdyż nie damy ludziom powodów do pytań.
Z całą zajadłością będę tropił naruszenia naszej umowy.

Podczas ugody pominęliśmy możliwość takiego rozwiązania i możliwe, że było to błędem obu stron.
Uważam, ze takie działania są najbliższe porządkowi .

Zmieniony przez - Bull w dniu 2010-01-08 20:59:25

PARANOID POWER

MarKosTSD Bushido24.pl

Wysłana - 09 stycznia 2010 14:03    Edytuj
Ehhh - Pan (czy raczej "panowie" - bo nadal pisze o sobie w liczbie mnogiej) - robi/robią, wszystko, by udowodnić nam, że te 17 % to za dużo dla niego. Nie róbcie tego Panie Ryszardzie, nie macie dość?
Znawca -

Jodan

Wysłana - 09 stycznia 2010 16:16    Edytuj
o
jakieś konkrety? dziś nie jestem na bieżąco
Znawca -

MarKosTSD Bushido24.pl

Wysłana - 09 stycznia 2010 16:36    Edytuj
Nic nowego ciągle straszenie sądem, upublicznianiem dany osobowych, zresztą Pan Mórat, bawią się w sędziego Początkowo zamieściliśmy tu tylko link odsyłający do tego artykułu, jak to się czyni w takich przypadkach, pisząc:
Jednakże jeden z głównych sprawców c****ataku na Tsunami, kierujący tym przestępczym c****atakiem i inspirujący do zamieszczania zniesławiających nas tekstów - chyba to sąd decyduje o tym co jest przestępstwo

Ale ja najbardziej lubię to:
Początkowo zamieściliśmy tu tylko [...]
[...]poinformujemy kierownictwo[...]
[...] złożymy wnioski[...]

Pan Mórat się wściekli i są źli na wstrętnych manipulantów

Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2010-01-09 16:39:57
Znawca -

redar-san

Wysłana - 09 stycznia 2010 16:45    Edytuj
To bardzo ciekawe. Tym bardziej, że całkiem niedawno (może ktoś mi przypomni gdzie to było ), ktoś napisał, że „SPRAWIEDLIWOŚĆ JEST OSTOJĄ MOCY I TRWAŁOŚCI RZECZYPOSPOLITEJ”. Święte słowa!

KYUDO MUGEN

www.shorinryu-kyudokan.gsi.pl
www.uechi-ryu.pl

Bull PoTreningu.pl

Wysłana - 10 stycznia 2010 11:48    Edytuj
Panie Soke
porozmawiajmy o jakiejkolwiek formie porozumienia i zakończenia tej szopki.
Chyba już każdy ma dość.
Pan to czyta i widzi, każde zdanie
Wypracujmy coś co da zamierzony efekt i spowoduje, ze konflikt nie wróci

Początek roku to dobry czas na zmiany i sensowne decyzje

PARANOID POWER

MarKosTSD Bushido24.pl

Wysłana - 10 stycznia 2010 16:10    Edytuj
Jeszcze raz chcę podziękować Panu Móratowi, za to że wskazuje argumenty drugiej strony

Tymczasem wszystkich zainteresowanych tym frapującym tematem informujemy, że ów niebywały tekst przyznania się sprawców do winy i unizonych przeprosin za to znajdziecie wyłącznie
w artykule „K A R A T E T S U N A M I”
w rozdziale „Style tradycyjne” w dziale „Sztuki walki” na stronie www.sfd.pl

Co prawda nie ma działu "Sztuki walki" a temat brzmi: "Karate Tsunami" - ale może zainteresowani znajdą.

Zmieniony przez - MarKosTSD w dniu 2010-01-10 16:18:55
Znawca -

ocean1

Wysłana - 10 stycznia 2010 19:47    Edytuj
Kiedyś w konflikcie na osiedlu 2 facetów dawało sobie po gębie i sprawa załatwiona.
W Chinach szkoła napadała na szkołę lub ktoś stawiał na placu leitai -;).
Placów w W-wie dostatek.
ale Pan M. sa człowiek wykształcony i hołduje - pióro silniejsze od miecza - stąd te artykuły (teraz rozumiem) -:).

p.Bulionus

Wysłana - 10 stycznia 2010 23:27    Edytuj
tsunami? co to k.... jest?!

Odpowiedzi jest na 43 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

Karate Tsunami

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.