Witam! Mam do was kilka pytań a w szczególnosci do tych co wiedzą jak ćwiczyć by mieć fajnie umięśniony brzuch (tzw kaloryfer). Jak czesto trenować i jakie ćwiczenia polecacie? Jestem otwarty na propozycje Z gory dzieki:]
Ćwiczę już od roku(każda partia raz w tygodniu, treningi 4 dni w tygodniu-środa, czwartek, sobota i niedziela). Waze 85kg mam 177cm wzrostu 17lat. Pozatym trenuję pilke nozna przez co czasami wypadami trening na nogi bo mamy silowe treningi w klubie przedewszystkim duzo biegania. Mam diete w której mam wyliczoną odpowiednią ilość białka wegli i tluszczy jem 5-6 razy dziennie. Teraz chcę sobie dożucic do diety białko serwatkowe gdyż ze wzgledu na dlugie lekcje nie jestem w stanie zjesc odpowiedniej ilosci bialka wiec chce je pić wieczorem jako uzupelnienie diety. Wiec jak czesto ćwiczyć na brzuch i jakie wykonywać ćwiczenia?
...:::Imperare Sibi Maximum Est Imperium:::...
1101045769000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 21 listopada 2004 15:04
Nie rozuiem. Trenujesz już tak długo ale nie robiłeś brzucha?
A co do widocznego umięśnienia tej partii to zależy ono głownie od poziomu tk. tłuszczowej, a więc diety.
no włąśnie wcześniej brzuch dość mocno zaniedbałem i wiem że źle zrobiłem. Dlatego szukam pomocy u was. To jak radzisz trenować na brzuch? jakie ćwiczenia i jak często? Prosze pomocy! P.S wiem że to nie ten dział ale czy polecasz bialko serwatkowe?
...:::Imperare Sibi Maximum Est Imperium:::...
1101046755000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 21 listopada 2004 15:20
1. brzuch trenuje (jeśli to masa) 2 x tyg. po 1-2 ćwiczeniaq w 3-5 seriach 2. Whey okej