Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

KREATYNA - wszystko(chyba)

Coglin

Wysłana - 15 lutego 2006 22:16    Edytuj
dobra stalo sie cos bardzo dziwnego. Jak wiecie wczoraj byly walentynki...
No i moja inteligentna mama kupila mi prezent.... Jaki? Puche xpe....
No i tu mam problem...Pucha stoi... A ja zielony... Staz minimalny 1miesiac... no przed tem cos tam bylo ale tos ie nie liczy...Wiedza o diecie jak na moj wiek(16lat) duza... O suplemacji tez wiem co nie co... Trening taki jak potrafie...To znaczy mam problemy z technika itp..

I teraz pytaine dokupic puche xpanda czy czegos i brac czy nie brac?

Ciekawski małolat:)

typeq

Wysłana - 16 lutego 2006 17:44    Edytuj
biore krete juz prawie tydzien i zauwazylem ze przytylem na brzuchu (nie tam gdzie jest miesien piwny tylko w miejscu zoładka - to miejsce wyglada jakby bylo wydęte (ale tylko troche). czy to jkakis efekt uboczny czy normalna sprawa? cyz to zniknie?

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 16 lutego 2006 20:58    Edytuj
mazo -myslę, że powinieneś poukladać to wszystko- trenuj w sposób mozliwy dla ciebie z hantelkami/zastanów i upewnij sie jakie na którą grupę i z jakim obciażeniem możesz trenować i tak właśnie trenuj, inne formy aktywności które wymieniłeś/aktywności aerobowo- wytrzymałosciowej, że tak to nazwę/ także w odpowiednich dla ciebie formach i intensywności powinieneś "zażywać"
kretyna sama w sobie nie powoduje otłuszczania- to napewno, więc przez nią nic takiego ci nie grozi,
tu myślę, że powinieneś w tej chwili skupic się na zredukowaniu tych kg. które niestety w postaci tłuszczu odłożyły sie w twoim ciele.
najistotniejszym wobec tego elementem będzie odpowiednia dieta/czy tu nie masz jakich przeciwskazań, czy zaleceń?/, dieta na redukcję wzbogacona mniejszą dawką kreatyny/np. jabłczanu/, jeśli będziesz mógł sobie pozwolić na jakiś wiekszy wydatek to także białkiem z odżywki, jakiegoś antykatabolika, coś co pozwoli pełniej i szybciej sie regenerować... itp.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 16 lutego 2006 21:04    Edytuj
Coglin- ta pucha powinna wg. mnie poleżeć jeszcez troszkę na półce do czasu aż technika będzie zadawalająca, aż dieta będzie twoim nawykiem.
typeq -tłuszc w ten sposób raczej się nie odkłada, nie masz w tym miejscu jakiegoś bólu/np. przy dotyku/, może to tylko zbieg okoliczności i kreatyna nie ma z tym nic wspólnego, pytania możnaby mnożyć bo rzeczywiście to co opisałeś jest racej nienormalnym objawem, choć może z twojego opisu też niewiele można wywnioskować/kreatyna może wspomagać proces odkładania się niewielkiej ilości wody podskórnej- na brzuchu chyba w największym stopniu, ale raczej bardziej równomiernie/.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Mosiak

Wysłana - 16 lutego 2006 22:14    Edytuj
typeq - to moga byc wzdęcia wskutek przymowania kreatyny, ja takze teraz od jakiegos tygodnia przyjmuje kreatynę i powiem ze mam "sklonnosci do wiatrów" ::D: To jest ponoc normalne dopóty organizm sie nie przywyczai do kreatyny...lub poprostu zbieg okolicznosci, ale wątpie aby byl to jakikolwiek negatywny skutek zazywania kreatyny no chyba ze masz jakąś "dziką" kreatyne z odzysku :P

Jeśli chcesz byc duży musisz jeść :) ..ale z głową i zdrowo!

robsoreal

Wysłana - 17 lutego 2006 14:51    Edytuj
Z tego co przeczytałem wynika ze powinno brac sie 5g kreatyny na czczo i 5g zaraz po treningu, a do tego duuzo wody (ktos napisał ze przegotowana kranowa jest lepsza od taniej mineralnej- czy to prawda?)
Poza tym prosił bym o polecenie jakiegoś dodatku wspomagającego działanie/wchłanianie kreatyny- lecz nie zawierającego cókrów (nie moge sporzywac cókrów)

Teraz troche z innej beczki
Czy wie ktoś cos na temat L-karnityny (dla mamy :D)
Ja sie na tym nie znam wiec prosze o jakies informacje- (oczywiscie chodzi tu, o spalenie tkanki tłuszczowej).
znalazłem taką aukcje
http://www.allegro.pl/item85378584_promocja_l_karnityna_90_tabl_az_50_wiecej.html
czy ten produkt jest dobry, wart swojej ceny?
Poza tym czy ktos wie w jak sporzywac l-karnityne aby uzyskać maxymalne efekty?
Pozdrawiam :)

robsoreal

Wysłana - 17 lutego 2006 17:29    Edytuj
znalazłem 2 (chyba dopowiednie) dodatki
tauryna i glutamina
i tutaj nasówa sie pytanie do specjalistów- co jest lepsze podczas stosowania z kreatyną, jakie dawki powinienem brac?
i czy oba dodatki nie maja !cukru! ?

mazo

Wysłana - 17 lutego 2006 18:17    Edytuj
sry za offtopic ale dziękuje wszystkim którzy odpowiedzieli na moje pytania.
pozdrawiam

viniarz

Wysłana - 17 lutego 2006 21:20    Edytuj
Co do L-karnityny to idz na posta http://www.sfd.pl/temat133645/
Ale to nie jest post o L-Karnitynie tylko o kreatynie
A co do wody to ja wole tanią mineralną

Demon3

Wysłana - 19 lutego 2006 10:13    Edytuj
Dzis zaczalem brac KTP Creatine, HMB i bialko- wszystko hi-teca. Wiem oczyuwiscie ze kreatyne i hmb bierze sie na pusty zoladek, ale czy moge wziac kreatyne i hmb w tym samym momencie nadczo i popic np. sokiem winogronowym, nie beda ze soba kolidowaly, czy trzeba zachowac odstep miedzy dawka kreatyny i hmb?

Życie jest za krótkie... żeby być małym...

Odpowiedzi jest na 245 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.