Mat 3 lata...odpusc sobie, to sie pewnie nawet do kosza juz nie nadaje...
Co do zlego samopoczucia w pierwszych dniach to ja takze mialem takie problemy...ogolnie mulilo mnie strasznie,ale przetrwalem i jest git
------->GKS Katowice & INTER<------- !!!!! Z dnia na dzień coraz mocniejszy...
1139862910000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 13 lutego 2006 21:45
Mat123 -po nówce kreatynie czasem zdarzają się jazdy a ty chcesz przetestować 3-letnią... do śmieci od razu/nie wiem czy ta oszczednośc nie skończyłaby się dla ciebie tragicznie- dobrze że zapytałeś w każdym razie/...
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1139863525000
mazo
Wysłana - 13 lutego 2006 22:21
@apokalipsa rozumiem, oczywiście trenuje jako domator (hantle na prawie wszystkie partie ciała, basenik przynajmniej 3 razy w tygodniu, na wiosne dokładam biegi i rower). ale chodzi mi o to czy przez krete mogę sie jeszcze bardziej "obtłuścić", czy nabiore tej 'wlasciwej', beztłuszczowej masy.
@Mati123 chłopie jak 3 lata po terminie to radze od razu to wywalić.
btw. sam mam krete której waznosc się konczy 7 marca (a calego cyklu nie zdąze zrobic do tego okresu). wiec tych pare dni po terminie moze miec ujemny wplyw czy raczej moge ją stosować?
1139865702000
Mosiak
Wysłana - 13 lutego 2006 22:53
jedz smiało bedziesz sral dalej niz widział...szcerze mowiac to nie mam pojecia jakie negatywne skutki niesie za soba przeterminowana kreatyna o 3 lata, zapewne moze uszkodzic wątrobe a czy cos jeszcze to nie mam pojecia.... Jednakze raczej odradzam spozywania,fakt szkoda tych 100tab. ale zdrowie jest chyba wazniejsze,co nie?:) A tymbardziej ze kreatyna nie jeat droga ok 30zł.... Z tym ze nie wiem co maja do powiedzenia specjalisci na ten temat.... pozdro
Jeśli chcesz byc duży musisz jeść :) ..ale z głową i zdrowo!
1139867602000
typeq
Wysłana - 14 lutego 2006 16:25
Mazo- mysle ze po kreatynie się nie obtłuscisz bo kreta buduje mase miesniowa, ale przy takim treningu o jakim piszesz to wlasnie nie wiadomo jak to moze wygladac w twoim przypadku... poczekaj az wypowie sie ktos bardziej kompetentny a co do waznosci to te pare dni chyba nie powinno spowodowac skutkow ubocznych
1139930754000
mazo
Wysłana - 15 lutego 2006 13:52
tylko sęk w tym że nikt z "doświadczonych" uzytkowników nie raczy odpowiedzieć ; p
1140007969000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 15 lutego 2006 17:28
mazo -kreatyna sama w sobie nie moze nawet w minimalnym stopniu przyczyniać się do otłuszczania, chyba WSPOMNIAŁEM ŻE DETERMUNUJĄ TO WYSIŁEK FIZYCZNY/GDY JEST ON ZA MAŁY- WUIĘC BARDZIEJ JEGO NIEDOBÓR/ I DIETA/A RACZEJ NADMIAR W NIEJ TŁUSZCY I WĘGLOWODANÓW ITP.../- sorry właczył mi się caps lock niechcąco... kreatyna nawet w jakims małym stopniu pośrednio wpływać może na zapobieganie przynajmniej otłuszcaniu/choćby przez swój wpływ na anabolizm mięśni co w konsekwencji może pomóc w utracie czy nie dopuszczaniu do gromadzenia tłuszczu/ ale jak wspomniałem nie można tego brać bardzo pod uwagę choćby dlatego że najpierw trzeba te mięśnie rozbudować- a to trwa... pozdrawiam!
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte" Jan Paweł II "Gorzki to chleb jest polskość" C. K. Norwid
Ekspert -
1140020882000
mazo
Wysłana - 15 lutego 2006 20:43
Dzięki trochę mi to wyjaśniłeś! Tylko mam jeszcze jedno pytanie: ćwicze właściwie od niedawna (nie praktykuje siłki ze względów zdrowotnych, za to basen, biegi, ćw hantlami na poszczególne partie ciała), a mam trochę tłuszczu [przytyłem ok 20kg w ciągu 7 miesięcy, ale obrosłem w tłuszcz - dużo poszło w brzuch, piersi i brodę; a niewiele na ręce, klatke czy nogi a moim celem jest wyzbycie się tłuszczu i zbudowanie normalnej beztłuszczowej masy (przyp.: 65kg/177cm)]. A więc czy przy takim treningu nie ma żadnego ryzyka pogrążeniu się w tym tłuszczu jeszcze bardziej? (dociekam tak 'drastycznie' bo wiem że kreatyne wiąże się z ciężkim wysiłkiem fizycznym, który w moim przypadku jest niemożliwy)? No i czy przy takim cyklu będą jakieś efekty (i czy mogą pojawić się ewentualne uboczne)? Jeśli tego będę pewny, to już nie mam więcej pytań pozdrawiam
1140032582000
apokalipsa NUTRIFARM
Wysłana - 15 lutego 2006 20:59
wiesz, żeby coś niecoś powiedzieć czy doradzić ci właściwiie muszę wiedzieć co znaczy jak określiłeś że ciężki wysiłek fizuczny jest u ciebie niemożliwy/są jakieś przeciwskazania zdrowotne?/
Ekspert -
1140033599000
mazo
Wysłana - 15 lutego 2006 22:05
owszem, nie mogę praktykować siłowni (głównie wyciskanie na klate - miałem zabieg na lewym płucu). ale jak wcześniej wspomniałem, praktykuje rower, biegi, basen i oczywiście ćwiczenia hantelkami (wiem że to mało, ale trzeba jakos kształtować sylwetkę, ale tak czy siak na dupie cały czas nie siedzę). i generalnie to chciałbym się wyzbyć tego tłuszczu i 'powiększyć' mięśnie. wiem że to nie będzie 'bardzo widoczny przyrost', ale zawsze coś. tylko właśnie pytanie: czy przy takim treningu i stosowaniu krety mogę się spodziewać jakichś skutków ubocznych (typu otyłość itp.) pozdrawiam