Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

KREATYNA - wszystko(chyba)

TakiOwaki

Wysłana - 02 grudnia 2005 07:07    Edytuj
Czy glutamine mozna brac od razu po dawce kreatyny? Chodzi mi szczegolnie o rano, gdy robie przerwe miedzy kreatyna a posilkiem (40 min).

Damixxx

Wysłana - 02 grudnia 2005 07:23    Edytuj
nie rozumiem co to znaczy pózne rozkrecenie się kreatyny

a uwazasz,ze kreatyna dziala na kazdego tak samo i w tym samym czasie?

i ponowna proźba o badania
Ekspert -

Czarnyy

Wysłana - 02 grudnia 2005 09:23    Edytuj
TakiOwaki - mozna

"Dzisiaj jestem mały, jutro będe duży"
Najlepsze wg was stacki kreatynowe - ankieta [http://www.sfd.pl/temat245224_strona1/]
Znawca -

olympian

Wysłana - 02 grudnia 2005 11:10    Edytuj
kolego sadze ze twoje uwazanie jest czysto teoretyczne, na własnym doswiadczeniu i doswiadczeniu wielu zawodników mam wyrobiona opinie ze kreatyna nie działa na wszystkich jednakowo i nie ma to nic wspólnego z jakims póznym rozkrecaniem, organizm adoptuje sie w ciagu 3-4 dni i objawia sie to zatrzymywaniem wody, u niektórych osób moze to miec miejsce w płynie poza tkankowym spuchniecie, albo zatrzymaniem wody w komórkach miesni co jest bardzo korzystne i słuzy jak dzwignia do pchania większych obciążen uruchamiając nadal nie w pełni zrozumianym "anabolicznym przełacznik" w mięśniach, pobudzający wzrost,
najlepiej okresli to waga ciała, wzrost siły, i napompowanie mieśni od dobrego treningu, badania podam wieczorem

"liczy sie jakosc, nie ilosc" - Lee Haney

-Szoho-

Wysłana - 02 grudnia 2005 11:46    Edytuj
dobra bo sie robi gnój informacyjny apropo tej kreatyny

Faza nasycania nie jest dobra z założenia takiego: Zdoloność absorbcyjna retikulum jest w przyblizeniu około 100g więc wiadomo co sie dzieje z resztą ale nie dla kazdego u mnie np podział na taką faze bardziej odczówalny i lepiej działający, to kiedy brać kreatyne jest tematem do dziś dyskusyjnym bo i po czy przed treningiem oraz rano ma swoje plusy i minusy

dodawanie samej glukozy dextrozy w ilościach jak to sie kiedys zalecało po 60-90g w dłuższej perspektywie czasu jednak jest nie bezpieczne powoduje w bardzo łatwy sposób upośledznie trzustki i jej zdolonośc produkcyjną ins.

I sprawa siły po kreatynie to jest spowodowane jedną i wazną rzeczą kreatyna łaczy sie z nieogranicznym fosforem, który potem bieze udział w kinazie kreatynowej (albo miokinazie zapomniałem )gdzie z ADP powstaje ATP - czyli mega energia - której organizm ma zmagazynowanej w organiz. na około 2sek pracy a to ze cały czas jest kop - jest spowodowane ze ta kreatyna jest ciągle w kom

Zmieniony przez - -Szoho- w dniu 2005-12-02 11:47:57

*Doradca w Suplementacji
**www.pajacyk.pl - Zaaapraszamy
***Nie wiesz jak stosować Suplementy? Napisz na Priva
Ekspert -

konus2004

Wysłana - 02 grudnia 2005 11:59    Edytuj
nupel nie na karnityne tylko na kreatynine

TakiOwaki

Wysłana - 04 grudnia 2005 07:47    Edytuj
Jeszcze dwa pytanka ode mnie:

1. Czy wode mozna zaczac pic od razu po porannym zazyciu kreatyny czy czekac jakis czas?

2. Czy jezeli po treningu biore dawke gainera zmieszana z mlekiem, to czy potem od razu brac mieszanke kreatyny i glumatiny? Jak sie ma mleko z gainera do tej kreatyny? Moze zaczac brac gainera z jakims sokiem zamiast mleka?

Dzieki:)

kuba1989

Wysłana - 04 grudnia 2005 09:04    Edytuj
kreatyna mono przez 6 tyg.
3 tyg. pozniej[po skonczonym cyklu] 2x CP (o ile juz beda dostepne )

moze byc taki cykl?

Gdyby g**no mialo jakakolwiek wartosc, to biedak nie mialby nawet dupy..

Damixxx

Wysłana - 04 grudnia 2005 09:08    Edytuj
1. Czy wode mozna zaczac pic od razu po porannym zazyciu kreatyny czy czekac jakis czas?

mozna

2. Czy jezeli po treningu biore dawke gainera zmieszana z mlekiem, to czy potem od razu brac mieszanke kreatyny i glumatiny? Jak sie ma mleko z gainera do tej kreatyny? Moze zaczac brac gainera z jakims sokiem zamiast mleka?

jesli uzywasz mleka 0,5% to mozesz wrzucic wszystko naraz
albo zamiast kombinowac,bierz kreatyne przed treningiem
Ekspert -

Damixxx

Wysłana - 04 grudnia 2005 09:09    Edytuj
kreatyna mono przez 6 tyg.
3 tyg. pozniej[po skonczonym cyklu] 2x CP (o ile juz beda dostepne )

moze byc taki cykl?

zrobiłbym dłuzszą przerwe(4-5tyg)
imo 2-3 cykle rocznie
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 245 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.