Transporterem - tauryna,glutamina itd r-ala(baardzo fajna sprawa) a glukoza,carbo itd m.in pomagają w otwarciu błon, czyli przejściu ze stanu spoczynkowego w czynnościowy.
*Doradca w Suplementacji **www.pajacyk.pl - Zaaapraszamy ***Nie wiesz jak stosować Suplementy? Napisz na Priva
Ekspert -
1113978320000
Leszek
Wysłana - 20 kwietnia 2005 14:21
Witam!!! Mam pytanie odnosnie przyjmowania kreatyny. W sumie wiem jak brac jakie proporcje tylko z jednym mam watpliwosc. Jak "dolownie" brac kreatyne po treningu? Do tej pory zawsze po treningu spozywalem posilek potreningowy (w jak najszybszym czasie od zakonczonego treningu) A teraz jak z ta kreatyna? Koncze trening i od razu 5 gram kreatyny a posilek po 30 minutach od zakonczonego treningu?
Dzieki za wyjasnienie :)
Hej ARKA Gool !!!
www.arkowcy.pl
1113999711000
ziper69
Wysłana - 20 kwietnia 2005 14:23
dokładnie tak
porcja kreatyny najlepiej z carbo, a j k nie masz carbo to od biedy glukoza
Nie chciałem zakładać nowego posta , a mam kilka pytań odnośnie kreatyny: 1.Czemu warto ją brać na pusty żołądek. 2.CZy brać po treningu , czy przed treningiem? 3.Słyszeliście o kreatynie w płynie?Czy jest dostepna w Polsce? 4.Co jest wypełniaczami kapsułek? np.TCM Olipmu?- po co są te wypełniacze?
Niemożliwe to nie fakt, to tylko opinia.
1114018980000
Ripper14
Wysłana - 20 kwietnia 2005 19:59
1. Poprostu na pusty żołądek wchłania się najszybciej. Przed wysyceniem ma to większe znaczenie natemiast po już mniejsze.. 2. Sa różne szkoły. Wedlug mnie każdy powinien sprawdzić jak jemu pasuje. Jednym kreta daje kopa przed treningiem inni wolą wypić np. z carbo po treningu.. 3. Nie słyszałem, mam poważne wątpliwości czy istnieje.. 4. Substancja wypełniająca- celuloza mikrokrystaliczna
Zmieniony przez - Ripper14 w dniu 2005-04-20 20:00:55