Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

KREATYNA - MASA A BIEGANIE

krzyss93

Wysłana - 10 kwietnia 2010 22:26    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, Ćwiczę regularnie około rok moim celem jest masa, robie właśnie cykl na mono 1250 olimp krecie, taurynie olimp, glutaminie olimp i gainbolicu 6000 olimp, cwicze pon-śr-piątek, chciałbym poświęcić sobote i neidziele wieczór na bieganie po około godzinke, czy to nie zaszkodzi mojej masie mięśniowej ? mija sie to z celem? prosze o pomoc

Waga: 77

Wzrost: 180

Cel treningowy: Masa

Staż treningowy na słowni: rok

Uprawiane inne sporty: piłka nożna

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): wyciag, drazek, lamany, prosty, hantelki...

Dieta: Staram się trzymać

Przeciwskaznania medyczne: BRAK

Zażywane suplementy: Mono 1250 olimp, tauryna olimp, glutamina olimp, gainbolic 6000 olimp

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 kwietnia 2010 22:56 
W większości przypadków polecamy:

Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Cycu_ś

Wysłana - 10 kwietnia 2010 22:56    Edytuj Cytuj
biegaj do woli
duzo i dobrze jedz
na tauryne szkoda kasy
gejnera tez
wazysz tak malo ze spokojnie zarciem dasz rade
a glutamina tez nic ci nie da
$$$

Dziki1981

Wysłana - 11 kwietnia 2010 00:09    Edytuj Cytuj

Thug Life

Domiinator

Wysłana - 11 kwietnia 2010 00:47    Edytuj Cytuj
Biegaj ile możesz, wiele młodych ludzi nie robi treningu areobowego jeśli celem jest zwiększenie masy mięśniowej bo myślą że po co mam biegać skoro wtedy tylko się spocę, zmęczę,spale tkankę tłuszczową i schudnę. TO JEST WIELKI BŁĄD ponieważ, trening aerobowy poprawia samopoczucie oraz zwiększa apetyt ( W treningu na masę to bardzo ważne), CZYLI SAME PLUSY.Ale pamiętaj nie możesz się przeforsowywać bo to może doprowadzić do przetrenowania. Widzę że trenujesz i piłkę nożną i siłownie i do tego te biegi, zastanów się czy to nie za dużo dla twojego organizmu. Glutaminę i taurynę możesz brać ponieważ glutamina zwalcza katabolizm oraz stymuluje syntezę białek mięśniowych ,a także skraca czas regeneracji co w twoim wypadku jest bardzo ważne. Tauryna natomiast zwiększa wytrzymałość organizmu co też jest ważne.Monohydrat możesz brać, chyba nie muszę pisać czemu :)Gainbolic (jak juz kupiłes to skończ) ale radziłbym Ci zamiast tego jakiś gainerek.

krzyss93

Wysłana - 11 kwietnia 2010 08:50    Edytuj Cytuj
czyli nie przeszkodzi mi to w przybieraniu kazdego cennego kilograma masy mięśniowej? dzięki panowie za odp. prosił bym jeszcze o rozpisanie dawkowania tych supli. ja chcialem robić tak

DT: na czczo: 2 tabs mono i 1 tabs tauryny, przed treningiem: 1 tabs mono i 1 tabs tauryny, po treningu: 2 tabsy mono i 1 tabs tauryny

DNT:na czczo: 2 tabs mono i 1 tabs tauryny, przed spaniem/(w godzinie mniejwiecej treingu czyli 18:00--tego wlasnie niewiem)2 tabs mono i 1 tabs tauryny...

Niewiem jak brac glutamine, myslalem ze po 3 tabsy, na czczo, po treingu i przed snem to jest 9 w DT i w DNT: 3 na czczo i 3 przed spaniem?

Domiinator

Wysłana - 11 kwietnia 2010 09:51    Edytuj Cytuj
Napisz to w odpowiednim dziale tam :)

krzyss93

Wysłana - 11 kwietnia 2010 09:55    Edytuj Cytuj
Napisałem ale nikt mi już jakis czas nie odpowiada... mozesz mi to napisac? :)

Domiinator

Wysłana - 11 kwietnia 2010 10:02    Edytuj Cytuj
Powiem Ci szczerze że nie znam się na dawkowaniu supli. Także nie chcę Cię wprowadzić w błąd :) Poczkeaj jeszcze z dzień może Ci ktoś napisze co i jak.

wijas89

Wysłana - 11 kwietnia 2010 10:26    Edytuj Cytuj
po co ci mono?

"Religia jest dla ludzi bez rozumu"

maciejuu77

Wysłana - 11 kwietnia 2010 12:03    Edytuj Cytuj
TO może i ja się wtrącę bo trenuję piłkę nożną 3x w tygodniu i 4x w tygodniu chodzę na siłownie. Na razie nie skarżę się na przetrenowanie bądź co bądź spotkałem się z opiniami na siłowni. Grając w piłkę masy nie zrobisz...
Chyba się mylili mimo intensywnych treningów piłkarskich, chodzę zawzięcie na siłownie i efekty są całkiem całkiem. Z siłą może nie jest najlepiej na płaskiej 15 kg a więc nie tak dużo ale cóż.
Właśnie zamówiłem jabłczan może coś ruszy.

trening czyni mistrza...

Domiinator

Wysłana - 11 kwietnia 2010 12:19    Edytuj Cytuj
Maciejuu77 załóż oddzielny temat !!!

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

KREATYNA - MASA A BIEGANIE

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.