W związku z tematem zapoczątkowanym w dziale suplementacja, a noszącym tytuł „Reneracja kolan” chciałbym się dowiedzieć czy istnieje konieczność konsultacji z lekarzem jeśli chodzi o suplementację preparatu OLIMP Kolagen Activ (tak przynajmniej sugerował Pan Ambroziak). Obecnie nie jestem leczony jeśli chodzi o kwestie stawów, jednak był okres w którym wydaje mi się przegiąłem. Po maratonie liczącym ponad 1400 km (2 tygodnie z przerwa tygodniowa) na jednym z dystansów w wyniku nagłego ostrego bólu nastąpiła blokada kolan. Wszystko przeszło, potem miałem wypadek (na rowerze oczywiście) i jakoś forma spadla, a jazdy ograniczyłem. Teraz znowu śmigam codziennie, a i na razie nie odczuwam bólu jednak chciałbym zabezpieczyć się przed takimi niespodziankami, i tu wydaje się, że OLIMP Kolagen Activ mógłby okazać się pomocny. Jeżeli tak to jak to dawkować, czy są jakieś przeciwwskazania, czy suplementację można prowadzić bez przerwy.
Pozdrawiam
"życie, zdrowie i mienie jest zagrożone kiedy obraduje Parlament"
1056387282000
misOO
Wysłana - 23 czerwca 2003 19:22
skoro Slawek proponowal konsultacje z lekrzaem to chyba nie zaszkodzi wg mnie kolagen jest jednym z tych supli ktore powinny byc uwgledniane przy jakichkolwiek sportach w ktorych wymagany jesty wysilek fizyczny... bo staw uszkodzony raz nie goi sie do konca i zawsze jest to ryzyko wystpiania ponownie kontuzji... zatem polecam kolagen ...w ilosci 10g dziennie w dwoch dawkach...na pusty zoladek..
misOO *** Gróbas w Suplementacji *** いたしました
Pozdrawiam misoo
Specjalista -
1056388932000
cyklista
Wysłana - 23 czerwca 2003 19:31
To ze nie zaszkodzi to ja wiem z tym ze sytuacja wygląda tak, gdybym chciał się zarejestrować do lekarza pierwszego kontaktu to wolny termin jest dopiero za miesiąc, a że moja praca często z tymi wolnymi terminami koliduje to może tak za 40 dni bym się dostał do lekarza pierwszego kontaktu, który wypisałby mi kwit do ortopedy, natomiast do ortopedy czeka się nawet 2-3 miechy, sorty, ale ja nie wiem czy za 3 miechy ortopeda będzie mi potrzebny.
1056389461000
Coolbart
Wysłana - 23 czerwca 2003 19:31
Wedlug mnie mozesz go brac tak samo jak glukozamine nie widze tu raczej problemu choc nie jestem lekarzem...
"Trening i wiara zrobią ze mnie cara"
Znawca -
1056389513000
Danone
Wysłana - 23 czerwca 2003 19:43
Brać spokojnie możesz. Jeśli nie odczuwasz teraz żadnych dolegliwości to możesz darować sobie lekarza-powinieneś się jednak tam wybrać aby stwiedził jednoznacznie co i jak i dał Ci jakieś zalecenia. Glukozamina również jak najbardziej.
Doradca w dziale suplementacja
Specjalista -
1056390191000
cyklista
Wysłana - 23 czerwca 2003 20:13
OK. Tylko pozostaje kwestia co do wyboru miedzy KOLAGEN ACTIV, a KOLAGEN ACTIV PLUS. Który preparat zastosować?
1056391987000
misOO
Wysłana - 23 czerwca 2003 20:18
PLUS... ze wzgledu na dodatki...
misOO *** Gróbas w Suplementacji *** いたしました
Pozdrawiam misoo
Specjalista -
1056392335000
Coolbart
Wysłana - 23 czerwca 2003 20:53
Zalatw sobie takze jakas glukozamine przyda sie.
Znawca -
1056394430000
Danone
Wysłana - 23 czerwca 2003 22:03
Cyklista nam się finansowo nie wyrobi
Doradca w dziale suplementacja
Specjalista -
1056398591000
cyklista
Wysłana - 23 czerwca 2003 22:29
Tak jak mówisz, ale o stokroć wole zapobiegać niż leczyć.