Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam mam pytanie , pewnie część z was nigdy nie słyszała o takim mixemam koksu na jedna dobra kuracje , czy bardzo zaszkodzi kiedy raz na 2 tygodnie podjem sobie do tego 250 mg chlorowodorku tramadolu , czy zachamuje to przyrosty? nie mam pojecie jak reaguje organizm na taki schorowany mix:]
Z TRAMALEM RADZĘ UWARZAĆ SUPER POBUDZA DO TRENINGU, NIWELUJE DROBNE BÓLE /ZNIECZULA/, ALE PRZY DŁUŻSZYM BRANIU UZALEŻNIA, JEST OPIONATEM, JAK SIĘ ZA BARDZO PRZYZWYCZAISZ TO PÓŻNIEJ BEZ NIEGO NIE BĘDZIESZ CHCIAŁ TRENOWAĆ. PODDAJĘ POD ROZWAGĘ, KAŻDY MA SWÓJ WYBÓR.
tubusio
1085741509000
Master180
Wysłana - 28 maja 2004 19:35
Radze uwazac z tramalem. Bralem go dlugo dla zabawy i przez to mialem duze spadki bo nie chcialo mi sie cwiczyc. Uzaleznia, bo jest opioidem jak morfina tyle, ze duzo slabszym. Ja skonczylem z nim zabawe. Gdybym bral dalej to nie wiem jakbym teraz wygladal. Radze nie probowac w ogole, bo uzaleznienie psychiczne ogromne.
1085765756000
Wicked
Wysłana - 28 maja 2004 22:32
Tramal jest opioidem, ale nie jak morfina, bo morfina jest opiatem. Opioidy są sztuczne. A tak BTW, ja sobie zarzucam tramal lub właśnie poltram raz na jakiś czas i szczególnego wpływu na trening nie widzę(ale nie w dni treningowe, bo strasznie usypia). Jednak jest racja, że uzależnia psychicznie, bo jak na razie fizycznych objawów nie widać, jednak przy koksach lepiej nie eksperymentować z takimi mixami. Na cyklu trzeba być na maxa zmobilizowanym, a takie rzeczy jak tramal w tym nie pomagają.
1085776369000
Master180
Wysłana - 28 maja 2004 23:10
Fakt, nie jest opiatem, ale dziala na te same receptory i uzaleznia podobnie. Najwazniejsze to zeby w ciaga nie wpasc.
1085778643000
Wicked
Wysłana - 28 maja 2004 23:17
Nom, działają podobnie, chociaż organoleptycznie nie porównywałem(ja się niczym nie kłuję, a szczególnie w żyłę). z tym że morfina jest około 7x silniejsza. Co nie zmienia faktu, że działają bardzo przyjemnie:]...za przyjemnie.
1085779074000
Master180
Wysłana - 28 maja 2004 23:36
WLasnie, dzialaja za przyjemnie i to moze uspic tego kto uzywa. Pewnego dnia budzisz sie rano i mowisz sobie: cholera musze zalatwic tramal bo ******lne.
1085780214000
Uriel
Wysłana - 28 maja 2004 23:49
Ktoś z Was walił morfinę w czystej postaci kiedyś gdzieś jakoś?
Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.
Ekspert -
1085780988000
pastorTroy
Wysłana - 29 maja 2004 01:31
****a z tym tramalem to jest przesada ,u mnie na osiedlu w cholere osob to bierze a sa teraz w oborcie takie wielkie butle...ogolnie radze niedotykac bo to nie trawka czy piwko.zreszta moj bliski kumpel zaczol sie w to bawic i teraz mixuje z dolarganem i chodzi wystrzelony jak z procy ,degeneracja straszna.wogole to jest nieco chore ze taki narkotyk mozna kupic na zwykla recepte
1085787082000
koniowi
Wysłana - 29 maja 2004 11:02
dzięki , osobiscie nie wierze w to ze tramal chodz w małym stopniu pomaga na cokolwiek podczas kuracji,widze ze ten popaprany poltram jest znany i to bardziej nic przypuszczałem u mnie łebale zajadaja po 10 sztuk jestem w szoku mamy tu u nas chyba rekordziste zjadł 50 sz poltramu , luzak heeh.