Sprawdź ile procent masz tłuszczu |
Jesli zatrzymaliscie sie na wysikaniu na pewnym ciezarze ktorego nie mozecie przeskoczyc to zaproponuje wam fajny trneing. robienie go wyklucza robienie na tym samym treningu innej grupy miesniowej ze wzgledu na dlugosc czasowa i zmeczenie. stosowalem ten trening 2 razy i przyniosl rezultaty. trening polecil mi trener na silowni, ktory przygotowuje zawodnikow na olimpiady , mistrzostwa swiata itd. wazne jest by ostatnia serie (a jest ich 33) robic ciezarem 10kg mniejszym niz wysickamy na maxa, wiec jelsi ja wyciskam 82,5 (dla rownych obliczen 80) to koncze na 70. trening wygadla nastepujaco: (bede podawal ciezary ktorymi ja robie, kazdy sobie wstawi swoje)
Wyciskanie na skosie w gore:
3 serie po 7 ruchow - 50kg
3 serie po 6 ruchow - 55kg
3 serie po 5 ruchow - 60kg
Wysiaknie na skosie w dół:
3 serie po 5 ruchow - 65kg
3 serie po 6 ruchow - 60kg
3 serie po 7 ruchow - 55kg
Wyciskanie na plaskiej:
3 serie po 6 ruchow - 50kg
3 serie po 5 ruchow - 55kg
3 serie po 4 ruchow - 60kg
3 serie po 3 ruchow - 65kg
3 serie po 2 ruchow - 70kg
W dpierwszym tygodniu robimy tak jak napisalem, a a w drugim dodajemy po jednym powtorzeniu wiec nie podnosze 70 dwa razy tylko juz 3 i wszystkie ciezary odpowiednio 1 raz wiecej. Trening robi sie 2 razy w tygodniu przez 2 tygodnie. po 2 tygodniach po odpoczynku w weekend rozgrzewamy sie - ja sie rozgrzewam 45kg i podchodizmy do rekordu, ja dokaldalalem 7,5kg wiecej niz podnosilem 2tyg wczesniej. gdyby kazdy zsumowal sobie ciezar jaki podniesie na tym treningu wyszloby ;adnych pare ton, i o to tutaj chodiz

polecam sprobowac. DJ
Zmieniony przez - Dee-Jay w dniu 2006-09-24 11:20:13