26-08-2008 Ivan Turina piłkarzem Lecha Poznań! Dziś kontrakt z Lechem podpisał chorwacki bramkarz, Ivan Turina.
- Bardzo cieszymy się, że jeszcze przed zamknięciem okienka transferowego udało nam się pozyskać bramkarza, który będzie mocnym konkurentem dla Krzysztofa Kotorowskiego. Ivan trenuje z nami od dłuższego czasu, trenerzy są bardzo zadowoleni z jego umiejętności. Liczymy, że będzie znaczącym wzmocnieniem naszego zespołu - mówi Dyrektor Sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.
- Ivan trafił do nas na zasadzie transferu definitywnego z greckiego klubu Soda Xanthi. Kontrakt między klubem, a zawodnikiem obowiązywał bedzie trzy lata - dodaje Pogorzelczyk.
- Cieszę się, że trafiłem do Lecha. Oczywiście mam zamiar powalczyć o miejsce w składzie. Liczę na dobre występy Lecha w Pucharze UEFA no i oczywiście walkę o Mistrzostwo Polski - mówił Turina po podpisaniu kontraktu - Mam nadzieję, że dobrymi występami w Lechu przypomnę o swojej osobie trenerowi reprezentacji Chorwacji i może któregoś dnia selekcjoner zadzwoni do mnie z informacją o powołaniu do kadry.
Do najwięskszego sukcesu w karierze Turiny należy zdobycie w sezonie 2005/06 Mistrzostwa i Pucharu Chorwacji. Zagrał wówczas we wszystkich 32 spotkaniach ligowych, puścił zaledwie 26 bramek i został wybrany najlepszy zawodnikiem ligi. W minionym sezonie w barwach Skody Xanthi rozegrał 8 meczów.
Dokładnie, Kotorowski nei jest zły ale często ma dobre interwencje które się przeplatają z fatalnymi, a ten Chorwat jak grał już w reprezentacji to z niego coś jeszcze będzie oby grał w pierwszym.
A na rewanż w UEFA zagramy w trzecich strojach
Swoją drogą świetnie się prezentują te stroje
Zmieniony przez - BeeV w dniu 2008-08-26 19:35:00
W ŻYŁACH SZLACHETNA KREW, W SERCU POZNAŃSKI LECH
Znawca -
1219772050000
Black Pete
Wysłana - 26 sierpnia 2008 19:36
Niewiele mają wspólnego z barwami klubowymi, ale fakt że elegancka ta czerń.