Arsenal oferował za niego 4 miliony euro, teraz zagra w Lechu
W Poznaniu zacierają ręce, bo trafiła im się prawdziwa piłkarska perła. Semir Stilic, zwany w Bośni "Bałkańską Błyskawicą", podpisał z Lechem czteroletni kontrakt, który kosztował pół miliona euro. Menedżer Arsenalu Londyn Arsene Wenger oferował za niego... cztery miliony euro, ale do transferu nie doszło ze względu na angielskie przepisy utrudniające pracę obywatelom spoza Unii Europejskiej.
- Z tym Arsenalem to nie były plotki - zapewnia nas Stilic - Przedstawiciel Arsenalu kilka razy przyjeżdżał do Sarajewa. Byłem podekscytowany tym, że tak wybitny trener jak Wenger zwrócił na mnie uwagę. Gdy o zainteresowaniu ze strony angielskiego klubu dowiedziały się bośniackie media, to od razu w gazetach pojawiły się tytuły "Arsenal przyjeżdża po Bałkańską Błyskawicę". Bo to właśnie Anglicy zauważyli, że jestem szybki. Właśnie jak błyskawica - uśmiecha się Semir.
Więcej w "SuperExpressie"
1216137760000
BeeV
Wysłana - 15 lipca 2008 18:10
Widać, że Lech będzie walczył o majstra w tym roku, jak narazie w tych towarzyskich potyczkach spisywali się dobrze, transfery też zapewne będą trafne, teraz tylko pozostaje czekać.
W ŻYŁACH SZLACHETNA KREW, W SERCU POZNAŃSKI LECH
Znawca -
1216138218000
edziu18
Wysłana - 15 lipca 2008 18:13
Semir Stilic, zwany w Bośni "Bałkańską Błyskawicą"
oglądałem powtórke lecha z kuba i komentator mówił ze on nie bardzo lubi biegać szybko z piłka tylko robić kółeczka i szukać partnera do gry.
Wreszcie tvp zrobiło coś pożytecznego
1216138435000
Black Pete
Wysłana - 15 lipca 2008 18:22
Borek tam dużo wie, raz go widział i oceniał na gorąco.
Na razie Stilić nie jest jeszcze podobno w swojej najwyższej formie, ale skoro interesował się nim Arsenal to musi mieć potencjał.