Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

KINESIO TAPING - porady, stosowanie

wafelinho

Wysłana - 10 września 2009 15:29    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam! Jestem po kontuzji mięśnia dwuglowego uda. Zakupiłem plasty elstyczne, tapy kinesio i mam takie o to pytanie. Jak to dokladnie stosowac? Tzn kiedy najlepiej naklejac, jak czesto zmieniac, czy nosić to bez przerwy, odrywać czy nie? itp... Chciałbym abyście podzieli się swoim doświadczeniem:) (Kupiłem tapy pierwszy raz, chwytałem się wielu sposobów, ale noga wciąż czasem daje o sobie znać, może tapy chociaz troche pomoga, może się uda Pomóżcie:)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 10 września 2009 21:38 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

iza121

Wysłana - 10 września 2009 21:38    Edytuj Cytuj
Te plastry może jedynie zakładać specjalista !!

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

white_rabi

Wysłana - 11 września 2009 07:53    Edytuj Cytuj
żeby naprawde coś pomogło to musi założycz to osoba która skończyła kurs tapingu... a wiem że jest to dość droga sprawa

wafelinho

Wysłana - 11 września 2009 14:35    Edytuj Cytuj
rozumiem, ale nie wierzę że naklejenie plastra na miesien jest az tak wybitnie trudne:) prosze odpowiedzcie tylko na ile to zakladac, jak czesto zdejmowac, kiedy przerwy? krzywdy sobie zrobic nie moge:)

iza121

Wysłana - 11 września 2009 15:05    Edytuj Cytuj
Jest trudne, bo wymga od ciebie wiedzy który plaster nakleić tak aby dany mięsień zostął rozluźniony lub przeciwnie. Naklejając je sobie własnoręcznie możesz sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

Vayo

Wysłana - 11 września 2009 19:47    Edytuj Cytuj
musisz miec jako takie podstawy anatomii,zeby wiedziec,gdzie sie przyczepia dany miesien i jak biegnie,w dwuglowym uda o ile poczatek miesnia jest w jednym miejscu,tak koniec rozgalezia sie na 2 glowy,ktore przyczepiaja sie gdzie indziej.generalnie,lepiej skorzystac z pomocy fizjoterapeuty,naklejenie taśmy nie jest jakas specjalnie droga impreza(30-50zl),zwlaszcza,ze material juz masz;)

Zmieniony przez - Vayo w dniu 2009-09-11 20:07:52

oles34

Wysłana - 06 stycznia 2010 13:27    Edytuj Cytuj
Może na oficjalnej stronie KINESIO znajdziesz więcej:

www.kinesio.com.pl

pozdr

white_rabi

Wysłana - 06 stycznia 2010 14:35    Edytuj Cytuj
patrz na datę.... pewnie już dawno to znalazł...

oles34

Wysłana - 06 stycznia 2010 14:37    Edytuj Cytuj
wiem, ale może komuś innemu się przyda bo co raz więcej osób się tym interesuje.

pozdr

wafelinho

Wysłana - 06 stycznia 2010 23:05    Edytuj Cytuj
akurat tej stronki jakos wczesniej nie znalazlem, wszystko na innych bylo nie po ojczystemu;p ale udalo mi sie zasiegnac porady u osoby ktora przeszla ten kurs i zaaplikowala mi plasterek;p niestety sam nie moge sobie nakleic bo az tak sie nie wygne;p pozdro:)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

KINESIO TAPING - porady, stosowanie

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.