No właśnie pojawił mi się taki problem że uznałem że mam za dużo wolnego czasu mam 3 treningi kicka w tygodniu, raz-dwa sobie na basen chodzę, ale we wtorek i czwartek coś można dodać jeszcze Miałem plan dodać siłownie raz w tygodniu, i w czwartek zostawić basen, ale ostatnio wpadłem na pomysł żeby jednak tą siłownię sobie odpuścić a dodać 1-2 w tygodniu zapasy (to jest klasyk, czasem tylko im pokazuje elementy z wolnego) i właśnie nie wiem co wybrać.
No i właśnie nie wiem... na treningach (parterowych tym bardziej) siła sama niby się wyrabia, a parter by się poznać przydało (chociaż na tyle żeby się do niego nie dać sprowadzić)... tyle że zapasów raczej na stałe nie mam zamiaru trenować, jak się pojawi okazja bym do czegoś uderzanego bjj/mma dodał. No i właśnie nie wiem co dodać.
To jedno pytanie a drugie przy okazji, mam w piątek o 17 30... tak właściwie to teraz będzie od 18 chyba kicka, a o 11 40 kończę lekcje, no i wtedy spokojnie w szkole mógłbym na siłownie pójść... tyle że to dzień treningowy, ale przerwa będzie parę godzin... opłaca się?
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
No zapasy fajna rzecz ,chociaż praktyczniejszy byłby boks jako uzupełnienie.
KB/MT/MT + BJJ
1260805318000
_radek
Wysłana - 14 grudnia 2009 16:49
Boksu nie da rady, bo bym 30 km dojeżdżać musiał, a na to czasu za bardzo nie mam, bo jednak uczyć się trzeba, a u siebie mam tylko kb, zapasy, jj (tradycyjne, przetestowane) i karate jakieś tradycyjne i mi się czas treningów pokrywa.
11 40 kończę tylko w piątek, na to konto mam cały tydzień napchane... to się tylko wydaje tak dobrze
Tutaj piszę, bo to raczej jako uzupełnienie ma być
1260819085000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 15 grudnia 2009 12:46
Warto dodać MMA, bo już podstawy stójki masz to nie będą na Ciebie krzyczeć na początkującej żeś leszcz i idź na boks, bo się chłopaki nudzą okładając Ci pysk
BJJ lub zapasy też dobre. Jeśli zapasy to tylko wolne, bardziej praktyczne. BJJ (czasem się tak nie nazywa tylko submission wrestling) trochę praktyczniejsze od zapasów ze względu na mniejsze ograniczenia w parterze, bo zapasy to dobra stójka raczej, parter mają imo głupi.
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
I tak zrobię, ale dopiero za 1,5 roku jak na studia pójdę, teraz do kicka mogę dodać tylko zapasy klasyczne (sekcja niby ma sporo osiągnięć i elementy wolnego), albo siłkę i nie wiem które
1260893113000
OloKK www.olokk.pl
Wysłana - 15 grudnia 2009 17:06
Ja bym zapasy dodał.
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie