Witam wszystkich ktorzy z ciekawością zajrzeli na ten temat. Celem tego tematu jest zebranie od was cennych informacji na treść informacji która właśnie piszę... Moja przygoda z piłką nożną raczej zazcynała sie jak u każdego w bardzo młodym wieku ;).Oczywiscie na poczatku było to bieganie za piłką na dworze. Poźniej był klub z którego jednak szybko zrezygnowałem. Teraz jestem świeżo upieczonym 18-latkiem uczącym sie w technikum, który doszedł do wniosku,że swoją przyszłość chciałby spędzić na grze w piłkę na amerykańskich boiskach. Aktualnie nie trenuje w zadnym klubie z powodu braku czasu jaki poswiecam na nauke korki lekcje angielskiego itp. Dlatego od wiosny postanowiłem wziąść przyszłość w swoje rece i samemu rozpocząć indywidualne treningi.Dzieki temu forum dużo się już dowiedziałem na temat układania treningow itp. Obecnie jestem w 2 klasie technikum wiec pozostalo mi ok. 2,5 roku do mojego "American Dream" ;) wiem ze nie jest to za duzo czasu dlatego juz pomału ustalam "braki" ktore muszę poprawic/nadrobić. Chętnie zapoznam sie z waszymi opiniami poniwaz jestem ciekaw co wy sądzicie na ten temat. Pozdrawiam
nie grasz w klubie, nie masz trenera, masz zamiar ćwiczyć samemu i chcesz grać w MLS ? trochę to śmieszne, fajnie że masz marzenia ale te są trochę nierealne
I tak nagle wylecisz do USA ? ...Załóżmy więc , że na wiosnę zaczynasz treningi a jak konczysz to technikum to sobie lecisz do USA , idziesz np. do LA Galaxy i grasz ? To równoznaczne z tym , że zagrałbyś w Gol 4. Identyczne prawdopodobieństwo
czyli mówicie,że zapisując sie do klubu miałbym wieksze szanse ?? Odrazu uprzedze ze klub ten nie ukazuje poziomu zbyt wybitnego a mam kilka książek z serii AWF dla trenrów gdzie jest dość fajnie opisane sposoby trenowania itp. jednakże wiadomo że grając w klubie zdobywa sie te "doświadczenie na murawie", dodam że to nie od razu musi być LA Galaxy czy nawet MLS liga USS tez moze byc tym bardziej ze widziałem parę meczy oraz te na youtube i mniej wiecej wiem jaka tam jest liga i poziom. Pozdrawiam i z chęcią czekam na kolejne opinie :)
Zmieniony przez - pasiu1517 w dniu 2009-01-31 18:34:04
Wiara czyni cuda... lecz czy cuda czynią wiare...
1233422466000
Obi_
Wysłana - 31 stycznia 2009 19:39
Jeśli to prowokacja to udana
A jeśli piszesz serio to marzenia są po to aby je spełniać, ale nie licz na zbyt wiele
United!! United!!
1233427198000
pasiu1517
Wysłana - 31 stycznia 2009 20:00
piszę jak najbardziej serio
Wiara czyni cuda... lecz czy cuda czynią wiare...
1233428423000
mitrandir
Wysłana - 31 stycznia 2009 20:04
W MLS nie jest tak latwo. poziom gry jest imho wyzszy niz w polskiej ekstraklasie. ale sproboj moze dasz rade
A mówiłeś o twoich marzeniach rodzicom ? A a propos ligi USS to poziom w tej lidze jest taki sam jak w polskie pierwszej , czyli moglbys iśc do Widzewa Łódź i byłoby to samo...Według mnie to nierealny ten twój pomysł.