a więc zaczołęm biegać około półtora tygodnia temu,codziennie ,wieczorami.wczoraj podczas biegania zaczęło mnie kłuć w okolicy serca.(myślełem że to chwilowa kolka i zaraz przejdzie)jedank przestało dopiero gdy skończyłem biegi,nawet idąc disziaj do szkoły odzczuwałem to samo( już w mniejszym stopniu) ,całkowicie przestaje gdy dopiero usiąde ,gdy wracałem ze szkoły kłuło troche mniej. niewiem czy to przejdzie ? chyba poczekam kilka dni jeśli nie kłucie nieprzejdzie podczas biegania to chyba zgłosze się do lekarza .Jak Pan myśli czy to cos poważnego?Czy może tylko chwilowa dolegliwość? proszę o odpowiedz. pozdrawiam
Miałem to samo, to brak potasu utraconego z potem. Do posiłków aspargin (potas z magnezem), po bieganiu kalium effervescence (potas musujący), najlepiej w wersji bez cukru. Mogą chcieć recepty w aptece, wtedy możesz poprosić np. starszą, jak skłamie w aptece że się źle czuje, to zawsze 1 opakowanie dadzą.
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
1019053148000
Karolter
Wysłana - 17 kwietnia 2002 17:19
dzięki .to musze gonić do apteki.jeszcze raz dzięki za rade pozdrawiam
Lolo
1019056765000
SFD
Wysłana - 17 kwietnia 2002 18:25
Jeśli chodzi o potas, to wystarzcy szklanka soku pomidorowego dziennie i macie to samo, co w Asparginie. A swoją drogą - leć najpierw i zrób EKG. Jeśli tam nie będzie zmian, lub będą zmiany sugerujące niski poziom potasu, możesz zacząć walczyć na własną rękę. Pozdrawiam.
guru
1019060738000
Karolter
Wysłana - 17 kwietnia 2002 22:35
OK.dzięki za odpowiedz.narazie będe pił sok z pomidorów ,jeśli niepomoze zrobie sobie badania. pozdrawiam
Ból w klatce piersiowej gniotący lub "rozdzierający", strach, osłabienie, poty - to tak w telegraficznym skrócie i uproszczeniu. Jeśli jest ból i nie ustępuje mimo odpoczynku - radzę pędzić do lekarza. Obyś nigdy tego nie poczuł. Pozdrawiam.
guru
1019084817000
Vanderlei
Wysłana - 18 kwietnia 2002 01:11
po zawale chyba czesto nastepuje paraliz w najlepszym wypadku bo nie mowie o zejsciu
guru mnie czasem boli serducho tzn sam nie wiem co to czuje jakby mi ktos naciskal na klate i nie moge nabrac powietrza taki dziwne uczucie
a z was to dupy nie prowokatorzy ...
1019085067000
SFD
Wysłana - 18 kwietnia 2002 01:20
Lepiej zrób sobie EKG i pokaż lekarzowi - nie sądzę, żeby to było serce, ale nigdy nic nie wiadomo. A tak swoją drogą - po zawale wyjątkowo mamy do czynienia z porażeniem - tak się dzieje po wylewie krwi do mózgu. Pozdrawiam.