Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 16821 razy
słowa kluczowe: kłopoty  stawami 
Autor

Kłopoty ze stawami - mam 18 lat

evernever

Wysłana - 03 kwietnia 2005 10:42    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam wszystkich. Moje kłopoty ze stawami zaczły się gdy dowiedziałem się że choruje na chondromalacje rzepek obydwu kolan. Było to we wrzesniu 2004 zaprzestałem treningi na siłowni do listopadada, potem je wznowiłem i zakupiłem glucozamine. Trenowałem treningiem act 6 tygodni, potem trening dzielony 6 tygodni i 2 tygodnie treningu regeneracyjnego. W tym czasie zjadłem 3 opakowania glucosaminy Hi tec 60 kaps ( 3 kaps na dzien) 3 opakowania msm tez Hi teca 90 kaps (3 kaps na dzien). Kolana przestaly mnie bolec ale zaczely się kłopoty z innymi stawami a mianowicie ze stawami łokciowymi i barkowymi . Łokcie zaczely mnie bolec pod koniec treningu regeneracyjnego a stawy barkowe jakis tydzien temu. W czasie treningu regeneracyjnego jadlem równiez glucosamine Olimpu 90 kaps (3 kaps na dzien). Byłem u 2 lekarzy ortopedów ale od zadnego się nie dowiedzialem co moze byc przyczyną bólu tych stawów . Nie skierowali mnie na zadne badania ani na leczenie stwierdzili tylko zebym przestal cwiczyc a ból i chrupanie w stawach samo przejdzie . Nie wiem czemu mam kłopoty z tymi stawami na treningach bardzo ich nie obciążam, jem glucosamine która jest regeneratorem chrząstki stawowej smaruje bolące miejsca fastum żelem i arcalenem na noc i nie wiem czemu mam kłopoty z tymi stawami. A co najgorsze mam dopiero 18 lat i już takie kłopoty ze stawami . Więc licze na Waszą pomoc, mam nadzieje ze dostanę od Was pomoc większą niz od ortopedów.
Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam

Módlmy się za dusze Jana Pawła II [*][*]

[http://www.sfd.pl/temat268831/]

Post dla osób z kręgozmykiem, wymiencie swoje
doświadczenia ;)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 kwietnia 2005 21:17 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

evernever

Wysłana - 05 kwietnia 2005 21:17    Edytuj Cytuj
Sorki ze odswierzam ale moze ktos odpowiedziec na moje pytanie ? Byłbym wdzięczny za każdą pomoc. Za odpowiedzi sogi

Módlmy się za dusze Jana Pawła II [*][*]

doświadczenia ;)

.Bokser.17

Wysłana - 05 kwietnia 2005 21:26    Edytuj Cytuj
Hej, przykro mi że masz takie problemy. Napewno nie możesz cały czas ciągnąć na glukozaminie, napewno w przyszłości pojawiły by się jakieś tego konsekwencje. Idąc do lekarza nie przyznawaj się, że "ćwiczysz" bo zwykle w takich wypadkach banalizują oni całą sytuację. To że masz zaledwie 18 lat to nie żaden wyjątek wielu ludzi w tym wieku ma podobne problemy. Poza tym nie wiem co jeszcze mógłbym Ci doradzić. pozdro.

evernever

Wysłana - 05 kwietnia 2005 22:19    Edytuj Cytuj
Oki dzieki za odpowiedź łap soga. A co do lekarzy to szkoda gadać
Byłem u jednego prywatnie podobno bardzo dobry ortopeda. Za każdą wizyte zapłaciłem 50 złotych (nie licze kosztów dojazdu 50 km w jedną stronę) wizyta trwała moze 5 minut niczego się konkretnego nie dowiedziałem poprostu zadnego skierowania na zabiegi ani na badania nie umiał również powiedzieć dlaczego moge miec takie problemy ze stawami Więc licze dalej na Waszą pomoc za którą ofkorz sogi

[*]

Zmieniony przez - evernever w dniu 2005-04-05 22:19:33

doświadczenia ;)

elcyc

Wysłana - 06 kwietnia 2005 12:24    Edytuj Cytuj
Nitk ci chyba za bardzo tutaj nie pomoże, bo zdiagnozowanie przyczyny chondromalacji niestety nie jest prostą sprawą, jako iż trenujesz na siłowni moge tylko przypusczać że bóle stawów są przyczyną nadmiernego ich przeciążenia, może być oczywiście inne podłoże tej przypadłosci, np predyspozycje takie uwarunkowane genetycznie. Jedyne co Ci moge poradzić, to zamiast faszerowania się chemią, abyś zadbał o dobrą gospodarkę wodną organizmu, magnez, wapń, pierwistki, białko itp, oraz ograniczył treningi, zamiast cieżkich forsownych ćwiczeń, basen, rower, ćwiczenia izometryczne, najlepiej poradzić się też rechabilitanata czy fizoterapełty, napewno doradzi jakieś ćwiczenia na tą przypadłość.
ZPZCHS (Zespół przedwczesnego zużycia chrząstki stawowej) jeżeli faktycznie taka dolegliwóść występuje u ciebie to jest to niewątpliwie poważna sprawa, i nie ma co, trzeba się za siebie zabrać, nie tylko ze względu na młody wiek, ale i na organiczone zdolności regeneracyjne chrząstki.
Pozdrawiam i życze zdrowia.

evernever

Wysłana - 06 kwietnia 2005 15:56    Edytuj Cytuj
Dzieki sogacz poszedł a co do Twojej odpowiedzi to biore preaparaty witaminowo - minerałowe, zdrowo się odżywiam dbam o odpowiednią ilośc kwasów omega3 w diecie i odpowiednią liczbe białke. Mozesz dokładnie opisać co to jest ZPZCHS bo pierwszy raz o tym słysze. Ale brzmi nieciekawie w jaki sposób można to wykryć jakie trzeba robić badania ? Z góry wielkie dzieki za każdą informacje. Pozdrawiam
[*][*]

doświadczenia ;)

elcyc

Wysłana - 06 kwietnia 2005 17:13    Edytuj Cytuj
Zespół przedwczesnego zużycia chrząstki stawowej - czyli poprostu chondromalacja. :)

evernever

Wysłana - 06 kwietnia 2005 17:33    Edytuj Cytuj
Sorki ze pisze nową odpowiedz ale nie moge edytowac poprzedniej. Jak juz pisałem kolana mam już troszke podleczone ale nie wiem co moze mi się dziać z pozostałymi stawami Bo jak mi tłumaczył ortopeda chondromalacja rzepki występuje w stach kolanowych i żadnych innych. A mi ostatnio zaczeły siadac stawy barkowe i łokciowe. I prawdopodobnie nie jest to wina treningów na siłowni ponieważ miesiąc temu robiłem regeneracje a obecnie nie mam aż tak bardzo wyczęrpującego treningu. I własnie nie wiem co moze byc przyczyną bólu tych stawów
[*][*]

doświadczenia ;)

Income

Wysłana - 08 kwietnia 2005 13:41    Edytuj Cytuj
Moze to zabrzmi śmiesznie, ale czy zabezpieczasz sie podczas stosunku? Chodzi o prezerwatywe, bo niektóre choroby weneryczne mogą nie leczone, albo leczone powierzchownie przerzucic sie na stawy np bakterie szczepu chlamedia mogą dalej byc obecne w gruczole krokowym i bez poszerzonego badania krwi albo wymazu cewki moczowej zostaną nie wykryte. Skonsultuj sie z lekarzem, zrób badanie krwi pod kątem pasozytów, potem ew. wizyta u urologa i porozmawiaj z partnerką czy ona nie miała problemów z bakteriami, chociaz sama moze o tym nie wiedziec, mozna to zlapac na basenie. Jak zrobisz wywiad, daj znac. Rozpisalem sie

evernever

Wysłana - 08 kwietnia 2005 14:34    Edytuj Cytuj
Income sogacz polecial a więc, partnerki nie mam stałej a co prezerwatyw to zawsze używam, a na basen nie chodze. Więc z tymi bakteriami to wątpie żebym mógł być zarażony.
[*]

doświadczenia ;)

Income

Wysłana - 08 kwietnia 2005 16:08    Edytuj Cytuj
Dzieki Mimo wszystko zrób poszerzone bad. krwi na obecnosc pasozytów i niech zinterpretuje to lekarz, bedziesz miał wtedy pewnosc ze to nie to odbija sie na stawach.

Odpowiedzi jest na 11 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kłopoty ze stawami - mam 18 lat

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.