Milan zainteresowany Davidsem
AC Milan chciałby sprowadzić na San Siro Edgara Davidsa, jednak trener Barcelony Frank Rijkaard jest optymistą i liczy, że Holender pozostanie na Camp Nou.
Davids w zimie został wypożyczony z Juventusu do Barcelony. W lecie piłkarzowi kończy się kontrakt z klubem z Turynu.
Teraz jednak okazało się, że Barcelonie doszedł poważny rywal w wyścigu o pozyskanie Davidsa. Agent piłkarza potwierdził, że zespół z San Siro jest zainteresowany sprowadzeniem zawodnika.
To prawda, że Milan chce Edgara od następnego sezonu powiedział Robert Geerlings dla hiszpańskiej gazety "Marca". Mogę potwierdzić, że Milan już kontaktował się z nami i wyraził swoje zainteresowanie.
Trener Barcy Frank Rijkaard jest świadomy tego, że Davids ma oferty z innych klubów, jednak spodziewa się, że jego dawny znajomy z Ajaxu Amsterdam zostanie na Camp Nou.
Rozmawiałem z Davidsem i powiedział mi, że czuje się tu bardzo dobrze skomentował te doniesienia Rijkaard. On jest dumny z tego, że gra dla takiego klubu jak Barcelona, jednak przyznał mi, że ma oferty z innych zespołów.
Edgar nie powiedział mi jednak, że doszedł już do porozumienia z Milanem, ale tylko o to, że ma wiele ofert. Wie, że Barcelona jest sławna na całym świecie i że grając dobrze może zapracować na miano jednego z wielkich zawodników dodał szkoleniowiec Barcelony.
Źródło: www.lechsport.pl