jak kiedys dorwe*****ka właśnie z oyama który przystawiał się swojego czasu do mojej dziewczyny pod moją nieobecność, to nawet 20 dan w oyama nie uratuje całości jego rączek
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" Instruktor JUDO
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin, Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
1025592317000
Macciej
Wysłana - 02 lipca 2002 08:47
jaki sens ma cwiczenie uderzen i kopniec w powietrze, albo cwiczenie kata jesli chodzi o walkę? zawsze tego nie mogłem pojąć. Tak samo jak nie mogłem pojąć walenia piąchą w deski czy robieniu pompek na kościach. bedziesz miał zjechane stawy a i tak nie będziesz lepiej się bił
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" Instruktor JUDO
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin, Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
1025592479000
Kask ZASŁUŻONY
Wysłana - 02 lipca 2002 09:11
Kata wyrabia na pewno kordynacje ruchowa a pompki na kosciach wzmacnija nadgarstki i przedramie. Oczywiscie bez przesady. Ale oczywiscie Judo. Ankieta by to pokazala.
Wasz czytelnik forum ...
Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.
1025593907000
jakub
Wysłana - 02 lipca 2002 11:00
glownie do Macciej'a: czy sa moze jakies dobre sekcje judo w warszawie, ktore przyjmuja 25-cio latkow na treningi amatorskie? dzieki za pomoc.
pozdr, jakub
pozdr, jakub
1025600406000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 11:35
Judo. Ale pojęcie o uderzaniu i blokowaniu też trzeba mieć, bo jeden dobry strzał może zakończyć walkę.
1025602531000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 12:34
podpisuje sie pod pytaniem jakuba, tez mnie to interesuje i bardzo prosze o odpowiedz...
1025606077000
Macciej
Wysłana - 02 lipca 2002 17:08
przejdźcie się do mojego klubu - AZS UW ul. Karowa 18. Tyle że w wakacje to różnie bywa z treningami, tak porządnie to od września Zobaczcie też Nastula Fitness Judo Club ul. Ogólna 9 bodajże - to jest na żoliborzu, blisko trasy AK. Może też AZS AWF na Marymonckiej
1025622506000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 17:21
chyba najwyrazniej nie widzieliscie jak kiedys taki jeden polak z krakowa po wygraniu MS w oyama karate prosil sedziego o posprzatanie zebow przeciwnika z ringu... drugi wygral kiedys w rekordowym czasie poltorej sekundy przez nockout, w tym czasie nawet mozna sie nie zdazyc uklonic, ;))
troche sie dziwie, wiem ze judo jest naprawde git, ale mowienie ze oyama karate to sport bezkonaktowy to po prostu niewiedza i to spora,
mysle ze jak 14 letni mlody czlowiek nie moze spac przez 3 dni bo mu zebra spuchly , albo musi wysysac papke przez rurke bo ma przestawiona szczeke, to to RACZEJ JEST sport kontaktowy, pomyslcie co robia ludzie ktorzy maja po 20 pare lat i ich drugim sportem jest silownia ;))
a co do ulicy... no pierwszej zeczy jaka normlany czlowiek sie uczy to to ze ulica jest brutalna, i ze zadna super technika nie uratuje tak dobze czlowieka jak lokiec albo kolano, a najlepiej miec duzo przyjaciol albo w ogoole unikac w miare mozliwosci ulicy bo to nic zdrowego
na koncu dodam ze chodzilem i na karate oyama i na judo i ze jak ktos chodzi na jeden z nich po to zeby bic innych na ulicy to jest zwyklym bandyta , a sparing na ringu, to jest cos
krokoo
1025623280000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 17:36
uzupelnij profil
najemnik
1025624182000
SFD
Wysłana - 02 lipca 2002 18:44
wlasnie krokko skad jestes, z Warszawy? jak tak to mam pytanie czy trenowales u Zbyszka Swiderskiego?