Witam ! Czy jogurty naturalne są dobre w sensie odżywiania nie smaku ? Czy po treningu zjedzenie takiego jogurtu będzie coś dawało bo chciałem po każdym treningu zjeść taki jogurt i nie wiem czy to dobry pomysł ?
Po treningu jesz węglowodany złożone i białko. Np. Makaron/ryż/ziemniaki/kasza i kurczak/schab,wołowina
Unikasz wtedy tłuszczu. Jogurt się nie nadaje po treningu. Zawiera zbyt wolno wchłanialne białko. Jeśli lubisz jogurt, dodaj ewentualnie do owsianki rano, ale nie po treningu.
1253707809000
maczko765
Wysłana - 23 września 2009 15:16
j/w jogurty naturalne są spoko pod względem zdrowia. No , ale oprócz wolnowchłanialnego białka zawierają też tłuszcz, więc to kolejna powód wykluczenia ich z po treningowego.
Ja właśnie słyszałem, że Jogurty owocowe sprawdzają się bardzo dobrze jako posiłek po-treningowy ponieważ uzupełniają węglowodany i dostarczają białko. Słyszałem to z nie jednego źródła. Co o tym myślicie?
1253712276000
maczko765
Wysłana - 23 września 2009 15:29
jogurty owocowego są przetworzone, dodają do nich cukry i inne śmieci, więc odpadają jako stały składnik diety, tym bardziej po treningu!! węgle uzupełni nam ryż, a białko mięso.
Z resztą już rossi_ i ja pisaliśmy dlaczego nie pasuje naturalny jogurt po treningu, więc tymbardziej owocowy.