Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jogurty naturalne pytanie ?

piter66

Wysłana - 23 września 2009 14:00    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam ! Czy jogurty naturalne są dobre w sensie odżywiania nie smaku ? Czy po treningu zjedzenie takiego jogurtu będzie coś dawało bo chciałem po każdym treningu zjeść taki jogurt i nie wiem czy to dobry pomysł ?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 września 2009 14:10 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,   odżywki białkowe,  odżywki na masę

SFD

Wysłana - 23 września 2009 14:10    Edytuj Cytuj
Po treningu jesz węglowodany złożone i białko. Np. Makaron/ryż/ziemniaki/kasza i kurczak/schab,wołowina

Unikasz wtedy tłuszczu. Jogurt się nie nadaje po treningu. Zawiera zbyt wolno wchłanialne białko. Jeśli lubisz jogurt, dodaj ewentualnie do owsianki rano, ale nie po treningu.

maczko765

Wysłana - 23 września 2009 15:16    Edytuj Cytuj
j/w jogurty naturalne są spoko pod względem zdrowia. No , ale oprócz wolnowchłanialnego białka zawierają też tłuszcz, więc to kolejna powód wykluczenia ich z po treningowego.

Nie wiesz kim być? Bądź sobą!

[http://s18.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=35968] - kliknij a uszczęśliwisz biednego maczko

TexasHold

Wysłana - 23 września 2009 15:24    Edytuj Cytuj
Ja właśnie słyszałem, że Jogurty owocowe sprawdzają się bardzo dobrze jako posiłek po-treningowy ponieważ uzupełniają węglowodany i dostarczają białko. Słyszałem to z nie jednego źródła. Co o tym myślicie?

maczko765

Wysłana - 23 września 2009 15:29    Edytuj  Cytuj
jogurty owocowego są przetworzone, dodają do nich cukry i inne śmieci, więc odpadają jako stały składnik diety, tym bardziej po treningu!! węgle uzupełni nam ryż, a białko mięso.

Z resztą już rossi_ i ja pisaliśmy dlaczego nie pasuje naturalny jogurt po treningu, więc tymbardziej owocowy.

Nie wiesz kim być? Bądź sobą!

[http://s18.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=35968] - kliknij a uszczęśliwisz biednego maczko

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 23 września 2009 16:47    Edytuj Cytuj
TexasHold ww prostych może dostarczają ale bialko .... chyba żartujesz po pierwsze w jakiej formie po 2 jakiej formy potrzeba Ci po treningu
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jogurty naturalne pytanie ?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.