Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Jednoczesny trening na mase i sile?

Mowca

Wysłana - 17 lutego 2006 12:04    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Czy mozna taki trening zastosowac? Robic normalnie masowy trening (piramida) i przy okazji robic sile? Wiadomo, ze trening na mase ma tez wplyw na sile, ale ja chce zeby tej sily wiecej przychodzilo

pozdro.

Ciezar nie jest celem... lecz srodekim do celu.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 17 lutego 2006 14:03 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MDRAGON

Wysłana - 17 lutego 2006 14:03    Edytuj Cytuj
Przy treningu masowym siła też idzie i to sporo. Dużo też zależy od pozomu ćwiczącego łatwiej poprawić wynik ze 100 na 120 niż ze 150 na 170. O ile wiem to jeden z unserów sfd zastosował ten trening o którym mówisz i przyszło mu po 8 tyg 20kg na ławie (brał mono). Jeżeli nie jesteś początkującym to wg mnie nie ma przeciwskazań.

trening -> ból -> rozwój

Specjalista -

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 17 lutego 2006 14:31    Edytuj Cytuj
Witaj chętnie pomogę, ale daj

COŚ O SOBIE ZANIM ZAPYTASZ O RADĘ wg tego szablonu:

DZIĘKI INFORMACJOM, KÓRE PODASZ będzie można od razu przejść do konstruktywnej i KONKRETNEJ pomocy w

Twojej sprawie.

1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i

jakie okresy treningów?
2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-podaj konkretny plan treningowy zawierający:
-rozkład tygodniowy treningów (z podziałem na grupy mięśniowe),
-ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś,
-jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek

wagi, itd.???
3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...???

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Ekspert -

Mowca

Wysłana - 22 lutego 2006 13:35    Edytuj Cytuj
No wiec.
Trenuje juz pare lat Staramsie cwiczyc systematycznie. Prerwy robe w wakacje 1-2 miechy.
Przez osttanie 6 miesiecy Cwiczylem na rzezbe w celu redukcji. Udalo mi sie to.. z 101kg zsedlem na 85kg. Moj plan na rzezbe wygladal nastepujaco. Cwiczylem 5x w tyg. Pon. klatka, tric. Wtor. plecy, biceps. Srod. barki, kaptur, nogi. Piat.to co w poniedzialek. Sob. to co we wtorek. Oczywiscie w piatek i sobote mialem inny zestaw cwiczen niz w pon. i wtor. Zawsze po treningu robilem aeroby albo biegalem.
Cwiczenia wykonywalem 1 stalym lzejszym ciezarem. W kazdym cwiczeniu maialem 5 seri po 15 powtorzen. Przerwy miedzy cwiczeniami staralem sie utrzymywac miedzy 45s a 60-80s.
Co do efektow to jzu napisalem.

Teraz od jakiegos 1,5 miecha robie trening piramidalny na mase. Jeszcze nie ulozylem nowego treningu bo nie maialem zbytnio czasu. Pozmienialem troche ten plan co na rzezbe mialem i cwicze 4x w tyg.
Oczywiscie chce uozyc sobie nowy plan. Cwiczac teraz,chce troche nabrac masy tak do 90kg ale teraz bardziej mi zalezy na sile niz tej masie.

Chcialbym abyscie mi pomogli ulozyc taki plan masowo/silowy. co ma robic w jaki dzien itp. Chcialbym cwiczyc te 5x w tygodniu bo sie bardzo przyzwyczailem do takiego treningu, ale niewiem czy to nie bedzie za duzo dla mnie.

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 lutego 2006 13:38    Edytuj Cytuj
Zapraszam Cię do Grupy III

GRUPA III - "Masowa"

http://www.sfd.pl/temat246412/

Skupiać będzie osoby mające za soba minimum 9-12 miesięcy SYSTEMATYCZNYCH I PRZEMYŚLANYCH treningów.

Celem zajęć w tej grupie będzie:

-budowa NA LATO sylwetki
o maksymalnie dużych gabarytach (adekwatnie do indywidualnych możliwości), przy jednoczesnej wysokiej jakości umięśnienia

UKŁAD CYKLI GRUPY III

Tygodnie 1 - 5 - Budowa masy mięśniowej
Tygodnie 6 - 10 - Gęstość umięśnienia
Tydzień 11 - Regeneracja
Tygodnie 12 - 16 - Definicja umięśnienia

Ekspert -

Mowca

Wysłana - 22 lutego 2006 22:57    Edytuj Cytuj
Chyba sobie nie pocwicze. Mam dosc biedna silke... Nie mama zadnych maszyn. No prwie. Mam tylko wyciag, ale tylko dziala gora. I na nogi mam do prostowania w siadzie i uginania w lezeniu.

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 22 lutego 2006 23:09    Edytuj Cytuj
Zadaj sobie trud i poczytaj uważnie link - tam znajdziesz programy na wszystkie możiowe sprzęty - od full wypasu do samych hantli

Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jednoczesny trening na mase i sile?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.