to zalezy jakie masz cele, skoro ci ciąży ten tłuszcz to zrób redukcję.
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1237654815000
maczko765
Wysłana - 21 marca 2009 20:06
po prostu bardzo słabiutko widać np dolne mięśnie brzucha a nogi to koszmar!!! szkoda mi troche jeśli stracę duzo masy mięśniowej. .. sam już nie wiem :(
nie musisz tracić dużo mięsni na redukcji o ile jest ona przeprowadzona z głową.
Dolne partie brzucha to ponad 3/4 ma po redukcji niewidoczne.
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1237671589000
maczko765
Wysłana - 22 marca 2009 08:59
ok to musze przemyśleć jak przeprowadzić redukcję . .. najpierw zrobie zpaotrzebowanie na 0 potem w nastepnym tygodniu na -100 potem -200 itd. zobaczę jakie efekty bd i może jescze dorzucę aeroby 3 x w tygodniu . . .
2 posiłek - 10:30 tu jest skzoła więc troche głupio wyci.ągać mięcho i żreć więc szykuję sobie kanapkę z jakims mięskiem + trochę orzechów włoskich + jakieś warzywko
3 posiłek (przedtreningowy) - 13:30 przeważnie to co matka zrobi czyli np.jakieś mięsko chude + ziemniaki lub ryż + warzywko jakieś
4 posiłek (potreningowy) - 16:00 bezpośrednio po treningu garść rodzynek a potem: ryż biały lub makaron + 1 jajko gotowane + jakieś mięsko
5 posiłek - 19:00 100g twarogu półtłustego lub serek wiesjki + jakieś warzywko (papryczka lub pomidor czy ogórek) + łyżeczka oliwy
możę to nie wygląda na diete redukcyjna bo sie na tym nie znam. Wzorowałem się troche na diecie na masę więc proszę o nawet surowe ocenianie ;)
Aa ja mam inne pytanko. Z powyższym przeczytaniem artykułu.
1. Czy opłaca się stosować diete redukcyjną, spalacze tłuszczu oraz do tego silne aeroby. I dodatkowo chodzić na siłownie żeby "ubić klatke piersiową" która wygląda jak wygląda. Bo rozumiem że ubijanie klatki (czyli dosłowne zmenijszenie cyca i ubicie go w twardy miesień ) to zyskiwanie mięśnia.
Wiec sie troszke potraciłem.
2. No są dostępne na rynku także gainery na ktorym wyraźnie pisze, żeby posżywać po treningu i służą one do przyrostu masy bez nabierania tkanki tłuszczowej. CO powiecie też na to w takim bądź razie.