Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 5871 razy
słowa kluczowe: jakość  wędlin 
Autor

Jakość wędlin

jarsztyk

Wysłana - 06 września 2006 11:41    Edytuj Cytuj
Parówki nie zawierają papieru toaletowego ani tektury Surowce te są droższe od używanych do produkcji kiełbasek
noo czyli nie ma aż takiej strasznej tragedii

Nie da rady zrobic omletu nie tłukąc jajka...

zanim spytasz kliknij na link :
[http://www.1000lecie.pl/~vip/bart.jpg]

laywoman

Wysłana - 06 września 2006 12:40    Edytuj Cytuj
wg mnie najlepiej wybierac tych producentow, ktorzy posiadaja certyfikat - np Instytutu Matki i Dziecka - czyli Morliny i Sokolow . Kierowanie sie marketingiem nie pomoze , bo kazdemu mozna wcisnac glupote, i w tv puscic reklame parowek z witaminami (glupi przyklad ale chodzi o to by byl dosadny)i wszyscy zacznal je kupowac - nie o to jednak chodzi . Jak juz musimy jesc takie rzeczy bo nam smakuja , to niech to nie bedzie super zdrowe , ale przynajmniej nie trujace Generalnie parowek osobiscie nie polecam, sama w ciagu dwoch lat zjadlam ich moze kilka.
Z reszta parowka przechodzi doskonaly test kiedy we wrzatku zaczyna peczniec i sie rozlatuje , zostawiajac ja minutke w lekko gotujacej sie wodzie ona po prostu peka - bo woda zaczyna rowniez wrzec w jej srodku. Na tym przykladzie doskonale widzimy czym jest parowka.

puramuk

Wysłana - 06 września 2006 12:41    Edytuj Cytuj
siemanko. a co myslisz o piersi wędzonej? tez sie do niej tycza te ilosci bialka i tluszczu co do wedlin wogule? wydaje sie ok ( a moze sie sam oklamuje ze jest taka za***ista:) . pozdro

www.czeszumski.com
www.juniorink.pl
www.fight24.pl

laywoman

Wysłana - 06 września 2006 12:56    Edytuj Cytuj
nie wydaje mi sie by byly istotne roznice pomiedzy piersia wedzona a np grilowana - jesli chodzi o zawartosc tl, ww i bialka
natomiast ja nie jadam bo wedzenie wytwarza kancerogeny , ktore wplywaja na rozwoj nowotworow

fukinhot

Wysłana - 06 września 2006 12:59    Edytuj Cytuj
Do niedawna miałem w swym jadłospisie 100g bloku z piersi indyka firmy "indykpol". COs mnie podkusiło i postanowiłem sprawdzić u źródeł proporcje makro składników w 100g tej wędliny. Zacząlem tak jak powinno się zacząc, czyli zadałem pytanie przez formularz kontatkowy na stronie domowej firmy. Tydzień minął i brak odpowiedzi. Nie dając za wygraną postanowiłem zadzwonić do BOK tej firmy. Dodzwoniłem się,ale skierowano mnie do kierownika produktu, gdzie oczywiście zadzwoniłem.... Tyle że przez 2 dni nie odbierał tam nikt. Więc spowrotem do BOK. Tam dano mi numer do osoby która będzie się bardziej orientowała w CENTRALI w Warszawie . Owszem pan odebrał zadal mi kilka pytań, wyjaśniłem mu całą sytację i znaczenie słowa makroskładnik, bo tego słowa też nie znał... . POrozmawialiśmy sobię ze 3 minutki i suma sumarum wyszło, że aby uzyskać tego typu info, musze sie pisemnie zwrocić do firmy, albo skorzystać z elektronicznej formy, czyli z formularza kontatkowego...

Więc nota bene wróciłem do punktu wyjścia.

Od tej pory nie kupuje już ich wyrobów, bo po pierwsze zdałem sobię sprawę, że nie jestem pewny co sie tam znajduje, a po drugie, bardzo mi się nie podoba sposób w ajki tratują klientów (mimo tego mam świadomość, że jestem maluczkim... tak sie nie postępuje. Być może jest spowodowane chęcią ukrycia czegoś... Uznałem, że lepiej wrzucić w to miejsce 100g cycka...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Znawca -

laywoman

Wysłana - 06 września 2006 13:12    Edytuj Cytuj
wiesz to normalna sytuacja, w razie klopotow nikt nie bedzie pociagany do odpowiedzialnosci - wiec najlepiej pozbyc sie dociekajacego
ja juz wlasciwie w szynke bawie sie tylko kiedy nie mam wyjscia, ale z reguly po prostu griluje piersi z kurczaczka i po wystygnieciu kroje sobie je w plasterki , kruchutkie, swiezutkie i ladnie pachnie. Robie nawet w kilku smakach - posypuje papryka , chili czasami, albo curry lub ziola.

Khaine

Wysłana - 06 września 2006 13:50    Edytuj Cytuj
Ale sobie dogadzasz w tej Szwajcarii

A ja od przyszłego miesiąca przechodzę na dietę twarogowo-tuńczykowo-nóżkowokurczakową bo to są produkty wysokobiałkowe najtańsze w UK

layka a może przyjedziesz do mnie i będziesz mi gotować bo widzę ze się orientujesz w temacie

Pray for peace, train for war.
Specjalista -

fukinhot

Wysłana - 06 września 2006 14:16    Edytuj Cytuj
Khaine z udkami trzeba uważac z tłuszczem, ale pewnie o tym wiesz ...

www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
Znawca -

Khaine

Wysłana - 06 września 2006 14:32    Edytuj Cytuj
No filetowanie to podstawa a potem na grilla i siup do ryżu

Pray for peace, train for war.
Specjalista -

LUKI

Wysłana - 06 września 2006 14:41    Edytuj Cytuj
Khaine sprawdz priv

misiek
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 3 strony.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakość wędlin

Strony:  pierwsza  1  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.