SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Jakość kostki z mintaja.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 615

napisał(a)
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 342 Na forum 314 dni Przeczytanych tematów 7517
Hejo. W fajnej cenie mogę kupić i smakują mi kostki z mintaja tylko zastanawiam się nad jakością.

http://www.ilewazy.pl/kostka-filetu-z-mintaja

Po rozmrożeniu ważą jakieś 90-100g, ale po delikatnym pieczeniu już 50g co nnie mocno zdziwiło. Pytanie czy ryba faktycznie ma tyle wody w sobie, czy dałem się oszukać? Bo naprawdę nie widać specjalnie glazury, a waga spada aż o połowę, chyba że ryby tak mają poprostu, bo np. kurczak to około 25% woda.
1

Po co kupować sterydy skoro można kurczaki .

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1186 Napisanych postów 1606 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 79243
Ja kiedyś nacialem się Tesco i kupiłem 5x1,2kg i wazylem każda przed i po i z 1,2kg po rozmrozeniu zostawalo ok 400-500g A po zrobieniu na parze niecałe 300g. ....efekt nigdy więcej nie kupię mrożonych bo ani nie warte ceny nawet promocyjnej ani nie wiadomo jak to liczyć ani co tam jest
1
napisał(a)
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1635 Napisanych postów 35891 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 229932
Liczyć po rozmrożeniu i odsączeniu
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"

Instruktor Kulturystyki

napisał(a)
Malinowa SZEFOWA KUCHNI Moderator
Ekspert
Szacuny 2308 Napisanych postów 20240 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 85662
Nie kupuję tego , jakość tragiczna , jedyne co to na kotlety rybne się nadaje
1

„Rób to, co możesz, mając do dyspozycji to, co masz, tam, gdzie jesteś”

Moderator w dziale KUCHNIA SFD http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Malinowy blog kulinarny http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

napisał(a)
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6363 Napisanych postów 214715 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 759545
nie opłaca się praktycznie zupełnie kupować ryb mrożonych a już glazurowanych tym bardziej
1

NIE ODPISUJE NA PW !!!!!!



Zapraszam do nowego działu

http://www.sfd.pl/Odchudzanie_i_forma_po_męsku-f445.html


Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy posiłek ?zapraszam do działu Kuchnia-http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Konsultacje-
cykle , suplementacja ,odżywianie rafalsfd@wp.pl

Pomagamy dzieciakom -http://www.sfd.pl/Nabijamy_Pajacyka_!!-t1138796.html

napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4646 Napisanych postów 94038 Wiek 33 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 660040
a ja lubie mintaja mrożonego, przecież na opakowaniu jest napisana waga ryby bez glazury, czesto w lidlu polędwiczki kupuje z mintaja, lepszy taki mintaj niż łosoś, pstrąg łososiowy i inne ryby hodowlane. Mintaja się łowi nie hoduje.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1280 Napisanych postów 24363 Wiek 23 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 357066
Wybieraj ryby z jak najmniejszą ilością glazury.
1

Dietetyk - konsultacje dietetyczne (kontakt tylko prywatnie)

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 631 Napisanych postów 2620 Wiek 37 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 7084
Tylko tej glazury jest zawsze duzo wiecej niz podaja .
Jedyne to te nisko glazurowane.
Kostki tez sa dobrej jakosci , zalezy gdzie

Zapraszam do swojego bloga w kuchni SFD-http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni_-t1077115.html 

napisał(a)
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 342 Na forum 314 dni Przeczytanych tematów 7517
No w sumie wyglądają ładnie, jak wezmę 1.5 kostki upieczonej to waży 75g, myślę że 20g białka mogę za to uznać.


Zmieniony przez - jakkjakk w dniu 2017-03-09 21:57:45

Po co kupować sterydy skoro można kurczaki .

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

NAGRODA ZA BLOGA - luty

Następny temat

Kotleciki z mozzarellą i oliwkami by MissInvincible

Fit Family - Kasia i Damian Wiórki kokosowe vs. pestki z dyni - porównanie okiem dietetyka Węglowodany w trakcie treningu: tak czy nie? Natalia Czajkowska - ocena sylwetki Dieta, dlaczego utrudniamy sobie życie? Pigwa i jej cenne właściwości Kłopoty Pauli i Piotrka! Trening na masę - 5 złotych zasad